Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevíte zda musím na sociálce hlásit nástup do mš na 4h denně? jsem na 4 letem rodičaku a dceři jsou 3. děkuju
@spiky01 Nemusíš hlásit nikde nic, dneska můžou děti od dvou let do školky neomezeně ![]()
@Z.jev píše:
@spiky01 Nemusíš hlásit nikde nic, dneska můžou děti od dvou let do školky neomezeně
to jo, ale to by musela přejít na nový systém ne? Jestli jsou dceři 3, máš ještě ten starý a tam jsem myslela se to pořád hlídá ![]()
@meduzza nehlídá. Též jsem na starém systému a dítko mi nastupuje do školky neomezeně a přitom budu dál brát rodičák.
@nepři. bunny puella píše:
@meduzza nehlídá. Též jsem na starém systému a dítko mi nastupuje do školky neomezeně a přitom budu dál brát rodičák.
Fakt se to nehlídá? Já myslela, že to namátkově kontrolují a seberou rodičák.
Jestli se můžu zeptat k tématu - pokud maminka nemá práci, dítěti jsou akorát tři roky, skončil jí tedy rodičák - vezme ho školka nebo ne? Nebo bude brát přednostně ty děti, co jejich maminky práci mají?
A pokud ano, musí donést potvrzení od zaměstnavatele nebo stačí to říct? Jak je to u vás?
@meduzza proč by měli odebírat rodičák? Pokud má školka místo, může přijmout dítě od dvou let bez ohledu na to, jestli matka pobírá rodičák nebo ne. Platí to pro všechny…ptala jsem se na to u nás ve školce…
@rejžička u nás to funguje tak, že přednost mají děti pracujících rodičů a matka musí donést z práce potvrzení o nástupu do zaměstnání.
@rejžička To zalezi jaka jsou u vas kriteria pro prijimani. U nas v Brne se zamestnani nebere v potaz vubec.Jen vek, bydliste…Musis se zeptat primo ve skolce.
@meduzza Ne, nemusíš přejít na nový systém. Platí to pro všechny
Taky mam starou variantu, dite 2,5 mi jde od zari jde do skolky na jak dlouho budu chtit. Od 1.12.2012 plati stejne pravidla pro obe varianty.
@rejžička píše:
Jestli se můžu zeptat k tématu - pokud maminka nemá práci, dítěti jsou akorát tři roky, skončil jí tedy rodičák - vezme ho školka nebo ne? Nebo bude brát přednostně ty děti, co jejich maminky práci mají?
A pokud ano, musí donést potvrzení od zaměstnavatele nebo stačí to říct? Jak je to u vás?
prý by se to nemělo vůbec brát v potaz, školak není hlídací instituce, ale vzdělávací. a naprostá většina školek to v potaz nebere
Jasně, já vím, jen mě zajímalo, jak je to jinde. U nás totiž něco jiného říkají a pak berou děti taky úplně jinak - jak jsem tak konzultovala s okolím.
Ale tak přece nenechají tříleté dítě doma, když je vidět, že potřebuje děti, ne? Pokud je teda místo, jasně. Jen proto, že maminak zatím nemá práci a shání, to snad ne.. ![]()
@slavuska1 Takže by měli brát děti podle věku, tak to myslíš? ![]()