Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@BohunkaP s tím souhlasím.. bohužel já znám dvě učitelky, které jsou takové ty komunistické
jakože všechno hned a všechno řeší…
Třeba můj je takový, že jedním uchem, druhém ven, a přišla jsem dřív a slyším jak mu učitelka říká,:,Máš vypité kakao, honem ho celé vypij.. Kdyby tam bylo dítě, co ho nepije a nebo nechce a někdo ho buzeroval u jídla, myslím, i to působí..pokud neni zvyklé, že třeba musí!! dojíst, a pak už i ta učitelka působí jinak..
Já jako malá jsem měla největší nervy z jídla, kdy nutily a ´já musela prstama nabírat pomazánku a mazat stůl zespod, protože mě natahovala..a musela..
@kvaček píše:Já jako malá jsem měla největší nervy z jídla, kdy nutily a ´já musela prstama nabírat pomazánku a mazat stůl zespod, protože mě natahovala..a musela..
@Lama Lama
no mě by zajímalo jestli takto nutí jídlo.. ![]()
Já nahlásím, že třeba kluk nejí - vyloženě ho navaluje z rajčat, ale jako tak nevím, jeslti musí sedět a dokud nedojí
Jak to ted chodí..
@BohunkaP řekla mi to že ho mám doma víc ukolovat a učit ho samostatnosti.
@lynč a doma jak?? záleží opravdu jak to máte doma.. Pokud je doma samostatný, tak bych narovinu učitelkce řekla, že prostě asi ve školce je nové prostředí a prostě to trvá než si zvykne..
Příspěvek upraven 04.09.13 v 13:31
@kvaček já se jednou pozvracela ve školní jídelně, učitelka mě nutila jíst dušenou mrkev, dokonce zavolala mámě do práce, že nepřijdu domů že to musím sníst. Nevím jak dlouho mě tam mučila ale dlouho, vím že jsem domů dojela fakt pozdě, podle mého odhadu několik hodin, byla jsem asi ve čtvrté třídě, hrozný ![]()
@lynč píše:
@BohunkaP řekla mi to že ho mám doma víc ukolovat a učit ho samostatnosti.
No vidíš - tak super, však to dělej, tím přece nic nezkazíš ![]()
Vedení k samostatnosti není nikdy dost, to se přece žádnému děťátku neztratí.
A proč vubec nereaguje na učitelky? Myslíte že se jich stydí? Mě ho je ted líto protože se školky je nadšenej ale jemu asi stačí pozorovat.
@kvaček píše:
@Lama Lamano mě by zajímalo jestli takto nutí jídlo..
Já nahlásím, že třeba kluk nejí - vyloženě ho navaluje z rajčat, ale jako tak nevím, jeslti musí sedět a dokud nedojíJak to ted chodí..
u nás musí ochutnat, sníst ne. takže jako u nás doma.
@Lama Lama tak u nás doma, vím co nejí- to co opravdu rád nemá.. takže všechnočervené z rajčat, rajskou, kečup, tak mě napadlo, kdyby mu dali rajskou, jestli by ho nutily, protože do pusy to nedá..
Jinak ochutná a většinou sní, ale teda dnes mají hrachovou polévku to nevím, čočkkovou sní, ale s tím hrachem nevím, protože ani čestvý hrášek mu nechutná, jinak zeleninu jí
@kvaček u nás teda jsme dostali dotazník o dítěti, kde bylo i to, co nejí… třeba dnes byla na svačinu tuňáková pomazánka, tak jsem upozornila, že to nikdy nejedla, že ryby a houby(ty mají zítra k obědu) doma nejíme, takže se nemají divit, kdyby to nechtěla… já si pamatuju, jak mě paní učitelka nutila jíst maso na houbách, já tu houbu nechtěla, že je to gumový a dělá se mi zle, ale prý musím, tak jsem si vzala a celou ji pozvracela
pak už nenutila ![]()
@lynč píše:
A proč vubec nereaguje na učitelky? Myslíte že se jich stydí? Mě ho je ted líto protože se školky je nadšenej ale jemu asi stačí pozorovat.
No když on sám je nadšený, tak je přece všechno v pořádku.
Nelámej si s tím hlavu - holt je tišší, trvá mu nějakou dobu, než se začlení. Není každé dítě takový suverén, aby se hned začalo nějak družit a projevovat - některé potřebuje čas, okoukat se, pozorovat, nasávat atmosféru… a časem se „rozvine“.
Opravdu se v tuhle chvíli - po třech dnech a navíc když samo dítě je spokojené - trápíš zbytečně.
@K-Black píše:
@lynč já chápu že ti z toho je smutnojá teď zmíním Jituš, to je učitelka ve školce, je taková normální
a třeba se připojí a poradí ti a utěší tě
@Jitka1976 haló
No joooo…už jsem tady…taky musim chodit do rachoty miláčku…já se neulejvám na mateřský…
![]()
Jinak bych paní učitelku poslala k nám do školky…ať si užije…co bych dala za pomalejší a rozvážnější dítě
…já mám samé hyperaktivní vrtule od 2 a půl do 4 let…dnes jedno 2 x poblinkané…jinak se mi zatím nikdo nepočůral
…a brečí mi už jen jeden chlapeček…
Začátek roku je náročný, ale to snad paní učitelka ví, ne??? Nebo je to její první rok v práci? (to bych to rozčarování z toho, že 25 dětí není jako přes kopírák, pochopila)…někdo je rychlejší, někdo rozvážnější…někdo je vrtule-jiný je „pozorovatel“ a nezapojí se hned…jako my dospěláci…taky nejsme stejní…pokud ti to „pouze sdělovala“, tak bych poděkovala a zeptala se: „A jak jste to paní učitelko vyřešila?“ (tím bych jí lehce naznačila, že chování svého syna ve školce opravdu nemůžu ovlivňovat na dálku z práce/domova…
) můžu s ním promluvit, popostrkávat ho…ale co se děje ve školce je na učitelce…ta motivuje děti-k práci, hře, kontaktům s dětmi, jídlu…atd. Můžeš se s ní domluvit, že na tom budete společně pracovat a zeptat se (dělej „blbou“), jak by to ona řešila…a uvidíš co ti poradí…třeba bude mít nějaký vylepšovák z praxe…co s takovým dítětem. Pokud je to ale jeho „naturel“ (flegmatik), těžko to výrazně změníte… ![]()
A nestresuj se…za tohle se ze školky nevylučuje…to by bylo vyhozených dětí… ![]()
@lynč já chápu že ti z toho je smutno
já teď zmíním Jituš, to je učitelka ve školce, je taková normální
a třeba se připojí a poradí ti a utěší tě 
@Jitka1976 haló