Neschopenka - kontrola úřadů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já jsem doma od 3.8. a kontrola na me přišla před 14ti dny kolem 9:30h. Jen zazvonili, chtěli občánku a ten papír od doktora na marozeni. Jen si něco zapsali a odešli. Pokud přijde kontrola a o nezastihnout Te doma, tak Ti ho do schránky papír, který musíš donést potvrzeny na sociálku od lékaře. Jinak Ti neuznaji žádný jiný důvod proc jsi nebyla doma a samozřejme ti seberou peníze za nemocenskou. A jak to, že nemáš žádný vycházky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@speedyy píše:
Já jsem doma od 3.8. a kontrola na me přišla před 14ti dny kolem 9:30h. Jen zazvonili, chtěli občánku a ten papír od doktora na marozeni. Jen si něco zapsali a odešli. Pokud přijde kontrola a o nezastihnout Te doma, tak Ti ho do schránky papír, který musíš donést potvrzeny na sociálku od lékaře. Jinak Ti neuznaji žádný jiný důvod proc jsi nebyla doma a samozřejme ti seberou peníze za nemocenskou. A jak to, že nemáš žádný vycházky?
No nemam. Mi proste doktorka nedala. Hlavne psi vyvencit musim aspin 3 denne.. nejde bez toho ze jo.
- Citovat
- Upravit
Já bych zašla za tou doktorkou a zeptala se ji na to
Při neschopence mas nárok na vycházky 6 hodin denne a muzes si to časove rozvrhnout, jak je potřebuješ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@speedyy píše:
Já bych zašla za tou doktorkou a zeptala se ji na toPři neschopence mas nárok na vycházky 6 hodin denne a muzes si to časove rozvrhnout, jak je potřebuješ
Nesmysl. Žádný NÁROK není. Je to na rozhodnutí ošetřujícího lékaře, plně v jeho kompetenci, totéž rozvržení vycházek. Jestliže lékař/ka nazná, že zdravotní stav je takový, že lze vypsat vycházky, můžeš se s ní(m) domluvit na tom, kdy je napíše, ale opět - je to o ochotě toho lékaře, žádný nárok či jeho povinnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@speedyy Nárok opravdu není žádný. Pokud je např. někdo doma se zápalem plic, je naprosto přirozené, že lékař vycházky nenapíše, pacient má ležet a ne infikovat ostatní. Pokud lékař uzná za vhodné, může povolit vycházky až 6h denně, ale je to zcela na jeho posouzení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedině se zkusit domluvit s lékařem. Někdo prostě jenom zapomene na to, že můžeš mít vycházky a musíš si říct. Ale dost to taky záleží, s čím jsi na neschopence, jestli je to záležitost slučitelná s vycházkami.
Kontroly můžou chodit na žádost zaměstnavatele, i z vlastní vůle.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Prosím Vy co pracujete nebo máte zkušenosti:když jste na neschopence tak odkud chodí k Vám kontrola a musí se nějak prokazovat? nebo jenom zazvoní a odchází? Já mám neschopenku bez vycházek a manžel je řidič kamionu a je pryč na dalších 8 dní. Nemám vycházky a máme psi dva bojový.
Jaká je šance, že někdo na kontrolu přijde a jak to probíhá a co se stane, když ěm nezastihnou atd?
Chodím 3× denně se psi na 5 min okolo baráku a pak večer ve tmě cca v 19h tak na hodinu, takže to vlastně porušuji. Ale jak to tedy bez vycházek řešit i třeba nákupy, musím jít do banky zaplatit pojistku a elektřinu atd…jak to řešit.
Kamarádka říkala, že prý se chodí jen na udání zaměstnvatele atd? je to pravda? My sme skvělej kolektiv, ale přece jen radši anonymně. děkuji
dokud platí nemocenskou zaměstnavatel, chodí kontrola od zaměstnavatele. Někdy na udání a někdy ne.
Platí-li nemocenskou sociálka, chodí kontrola ze sociálky, opět někdy na udání, ale většinou podle vylosovaných marodů. Prokazuje se průkazem, chce vidět občanku a nemocenský lístek, který označí.
Pokud tě nezastihne kontroly doma, hodí do schránky oznámení a ty pak musíš na sociálce vysvětlit, kde jsi to byla, když jsi měla být doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem doma tedka 6 prac den. Mela jsem takovou horsi chripku. Byla jsrm ba kontrole a doktorka at prijdu zase v patek a ze mi vychazky neda…az doma mi to doslo. Ted potrebuju krom venceni nakoupit dochazi i chleba a potrebuju do bankomatu. Nejblizi obchod jako albert i bankomat jsou odsud cca 5min busem.
Myslite ze je sance ze chodi i vecer treba okolo20h…bych zase potrebovala vyvencit a nakoupit atd…proste na tu hodkujit pryc no…
- Citovat
- Upravit
Kontrola určitě může přijít i večer kolem 20h.
Pokud je to v prvních dvou týdnech nemoci a víš, že zaměstnavatel vás nekontroluje, tak nejspíš nikdo nepřijde.
OSSZ obvykle chodí až po dvou týdnech nemoci, kdy nemocenskou platí stát.
Ale samozřejmě porušování režimu to je, pokud by náhodu zaměstnavatel Tě zkontrolovat přišel, tak můžeš dostat výpověď nebo Ti nemusí vyplatit náhradu mzdy za nemoc.
Máš to mít ošetřené jinak - rodina, kamarádi.
Když máš těžší chřipku, tak nemáš co někde lítat se psy, ale ležet doma a léčit se.
- Citovat
- Upravit
Prosím Vy co pracujete nebo máte zkušenosti:
když jste na neschopence tak odkud chodí k Vám kontrola a musí se nějak prokazovat? nebo jenom zazvoní a odchází? Já mám neschopenku bez vycházek a manžel je řidič kamionu a je pryč na dalších 8 dní. Nemám vycházky a máme psi dva bojový.
Jaká je šance, že někdo na kontrolu přijde a jak to probíhá a co se stane, když ěm nezastihnou atd?
Chodím 3× denně se psi na 5 min okolo baráku a pak večer ve tmě cca v 19h tak na hodinu, takže to vlastně porušuji. Ale jak to tedy bez vycházek řešit i třeba nákupy, musím jít do banky zaplatit pojistku a elektřinu atd…jak to řešit.
Kamarádka říkala, že prý se chodí jen na udání zaměstnvatele atd? je to pravda? My sme skvělej kolektiv, ale přece jen radši anonymně. děkuji