Neschopenka na jeden den

Anonymní
14.12.22 08:04

Neschopenka na jeden den

Zdravím je možné si nechat vystavit neschopenku na jeden den? Jde o to, že nás je v práci málo. Dnes mám teplotu, ale takovéto jednodenní virózy prostě mívám. Lékařka se ohání, že i kdyby mi bylo zítra dobře, do práce mě nepustí. Jinak dovolenou nemám a bylo mi to zaměstnavatelem navrženo takto.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
14.12.22 08:07

Ano, jde to, akorát tim tedy asi nas. erete svou lékařku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
14.12.22 08:17

Příbuzní doktoři jsou na 1-2denní neschopenky v adventním čase dost alergičtí, protože jejich nárůst je enormní. Nevěřila bys, kolik žen jim volá např. „mám střevní potíže, ale zítra už to bude dobrý“, protože si chtějí uklidit a napéct. To jen pohled z druhé strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.22 08:21

@zrcadlo já to naprosto chápu, ale když to nelze jinak řešit? Péct a uklízet, to je to poslední na co teď myslím

• Citovat
  • Upravit
101710
14.12.22 08:24
@Anonymní píše:
@zrcadlo já to naprosto chápu, ale když to nelze jinak řešit? Péct a uklízet, to je to poslední na co teď myslím

Jde to resit jinak, pokud ti je fakt blbe, tak holt bude doma vic dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.22 08:25

@j.a.n.i1 uvidím, třeba mi zítra bude stejně jak dnes a bude vyřešeno

• Citovat
  • Upravit
44197
14.12.22 08:27
@Anonymní píše:
Zdravím je možné si nechat vystavit neschopenku na jeden den? Jde o to, že nás je v práci málo. Dnes mám teplotu, ale takovéto jednodenní virózy prostě mívám. Lékařka se ohání, že i kdyby mi bylo zítra dobře, do práce mě nepustí. Jinak dovolenou nemám a bylo mi to zaměstnavatelem navrženo takto.

Nemáte sick day, nemůžeš si to později naddělat? Když to vedení tak chce.

Asi to jde, ale pro mnohé doktory je to problém. Prý administrativní. Navíc si nemyslím, že když máš dnes teplotu, že je vhodné chodit zítra do práce. Podstav si musí vyřešit vedení. Není to Tvůj problém. Nechtěla bych být Tvoje kolegyně, fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
14.12.22 08:29

Takže vlastně děláš ústupek zaměstnavateli, že jdeš do práce dřív? Tak ať tě dneska prostě nechá doma, a napíše ti home office, (třeba nějaké vzdělávání, i pokladní se může doma učit s novým pokladním systémem) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.22 08:39

@1Pears1 proč bys nechtěla být má kolegyně? Vůbec nevíš jak to je. Jsme tam nachcipaný všichni, ale já jsem tam krátce a dovolenou nemám. Sama vedoucí říkala, že by bylo fajn kdybych přišla, ale prostě ten první den, když mám teplotu v práci nedám

• Citovat
  • Upravit
44197
14.12.22 08:46
@Anonymní píše:
@1Pears1 proč bys nechtěla být má kolegyně? Vůbec nevíš jak to je. Jsme tam nachcipaný všichni, ale já jsem tam krátce a dovolenou nemám. Sama vedoucí říkala, že by bylo fajn kdybych přišla, ale prostě ten první den, když mám teplotu v práci nedám

No to se nedivím, že jste nachcípaní všichni, když všichni chodíte do práce nemocní a potom si to předáváte :nevim:
Ta vedoucí pracuje s vámi nebo je někde zalezlá v klídku v kanclu?
Dovolí si k vám jen tolik, kolik dovolíte vy. Každý je nahraditelný a když někdo zůstane v PN, musí to nějak vyřešit.
Je blbost, aby někdo, kdo má dnes teplotu, zítra lezl do kolektivu lidí. Aspoň doktorka má rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.22 09:02

@1Pears1 jenže kdybychom tam nechodili všichni, tak se daná instituce může zavřít

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.22 09:16

Určitě to jde, ale jak píšeš, lékařka bude naštvaná :mrgreen: Já byla teď před pár týdny 3 dny na neschopence jelikož v pátek jsem si vzala sick day, s tím, že to v pondělí už bude dobrý, no v pondělí jsem se ještě necítila a tak jsem byla doma do středy. Ale já to teda mám tak, že pokud to není bolest hlavy nebo střevní obtíže, tak to mám stejně na déle než den, většinou tak 5-7 dní než se cítím dobře.
Zkusila bych sick day pokud máte v práci.

• Citovat
  • Upravit
44197
14.12.22 09:22
@Anonymní píše:
@1Pears1 jenže kdybychom tam nechodili všichni, tak se daná instituce může zavřít

To jsme si dřív mysleli taky v práci. Až skutečně dojde na věc, zjistíš, že to tak není.
O ukončení PN rozhoduje lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
14.12.22 10:18
@zrcadlo píše:
Příbuzní doktoři jsou na 1-2denní neschopenky v adventním čase dost alergičtí, protože jejich nárůst je enormní. Nevěřila bys, kolik žen jim volá např. „mám střevní potíže, ale zítra už to bude dobrý“, protože si chtějí uklidit a napéct. To jen pohled z druhé strany…

takže lepší je zavolat si o týdenní neschopenku? 8o ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.12.22 10:33
@Anonymní píše:
Zdravím je možné si nechat vystavit neschopenku na jeden den? Jde o to, že nás je v práci málo. Dnes mám teplotu, ale takovéto jednodenní virózy prostě mívám. Lékařka se ohání, že i kdyby mi bylo zítra dobře, do práce mě nepustí. Jinak dovolenou nemám a bylo mi to zaměstnavatelem navrženo takto.

A proc ti to zaměstnavatel menapise jako návštěvu lékaře? Jako kompromis. Tam žádná potvrzení nejsou oficialne vyžadována.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí