Neschopenka v těhotenství - rizikové

Anonymní
20.2.12 18:24

Neschopenka v tehu - rizikove

Ahoj
mam takovy dotaz, jsem ted v 12 tydnu, porad vecne unavena, stale v praci nebo spim, nic vic proste nedavam. Praci mam kancelarskou, manazerskou - jednani, stres, proste obchod, pracovni doba tak 9-10hod denne, pred tehu vic, ale ted uz to kvuli unavee nedavam. Obcas mam fakt stavy ze mi tresti hlava cely den a pomuze jen spanek. Do toho se budeme stehovat ke priteli do vetsiho bytu kvuli prckovi a budu to mit dal do prace, denne bych jezdila cca 2,5 hodiny. Je to duvod, ktery mi gynekolog/ obvodacka uzna pro neschopenku?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
389
20.2.12 18:33

Ahojky,myslím si že pokud mu řekneš jak se cítíš a nedělá ti to dobře,tak by mohl.Ale záleží na doktorovi.Já dělala v KFC,běhala sem tam každý den 12ky a nechal mě dělat až do 5tého měsíce a pak mi neschopneku napsal jen díky tomu že semnou šel přítel a vyřval mi ji,jinak by mě s tim pukem nechala běhat po té restauraci.Takže záleží na doktorovi. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.12 18:36

a musi mi ji napsat gynekolog nebo obvodak, nebo to je jedno? obvodacka by mi ji nejspis dala, ale nevim jestli na delsi dobu a jestli to vubec muze…

• Citovat
  • Upravit
389
20.2.12 18:37

Hele tak já když sem byla u obvoďáka,tak mi řekl že už na to pravomoc nemají i když je mi zle,že si to musím dohodnout s Gyndařem.Ale říkám,každej doktor je jinej,takže kdo ví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
20.2.12 19:17

Otevřeně si promluv s gyn.Dr. a klidně si o neschopenku řekni. Vždyť pokud se později budeš cítit lépe můžeš neschopnost ukončit a jít do práce. Myslím si, že to Dr. pochopí a nebude s neschopenkou žádný problém. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
20.2.12 19:41

Určitě se neboj!Já jsem šla nejdříve za obvodní, které jsem na rovinu řekla, že v současné práci zůstat nechci a pak na kontrole u gynekoložky jsem to zopakovala a neschopenku mně prodloužila.Já osobně dělám v infekčním prostředí a kdyby tomu tak nebylo a přeřadili mě, ráda bych pokračovala a chodila do práce.Takhle mám 2 hod vycházek denně, měsíc budu bez peněz kvůli neschopence a celkově si přijdeš tak k ničemu.I já jsem unavená, spát bych mohla 24 hod denně, ale už se to lepší a brzo bude teplo, už se vidím, jak v horku budu celý den doma :-( jestli není lepší jít na pracák…na těch pár měsíců..vyjde to jak být na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.12 21:30

Ahoj,já měla neschopenku od začátku bez problémů,moje gyn.dr. mi jí hned nabídla,protože dělám v supermarketu,tahám těžké bedny a chodím do mrazáku kde je minus 20 st.Vycházky jsem měla od 8 do 18hodin každý den,super :palec: ale první měsíc jsem jen spala,byla jsem i dost vyčerpaná z práce,tak jsem doháněla spánek :mrgreen: Normálně běž na gyndu a řekni,že ti bývá v práci špatně,že se ti motá hlava a je ti na omdlení a neschopenku ti prostě dát musí.Alespon třeba na nějakou dobu,než se z toho dostaneš,třeba se pak budeš do práce chtít vrátit třeba už ne.

• Citovat
  • Upravit
1137
20.2.12 22:59

Záleží pouze na tvém lékaři, někdo se ptá automaticky, jestli těhule nechce zůstat doma, a některý nechce dát neschopenku ani když se necítíš. Prostě se zeptej a uvidíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
20.2.12 23:42

mě zas jí doktorka už 2× vnucovala a zatim jí nechci.takže asi fakt,jak kde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
21.2.12 09:52

Já byla v zaměstnání, taky v neskutečným stresu, z lékařem jsem se domluvila. Ale je pravda, že u mně léčil neplodnost, takje možné že proto mi jí napsal. Původně mi jí chtěl napsat hned od začátku, ale já to chtěla vydržet do konce roku…ale nevydržela. únava byla hrozná, já chodila do práce a doma jsem jen spala. o volnu jsem prospala i 18hod. Na neschopence jsem takto prospala ještě měsíc. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.12 18:58

obvodacka by mi nesch. na tyden dva dala, u gyn. si jista nejsem, dneska jsem na tohle tema zabruslila a ze pry ta unava je normalni :cert: jenze usinat na jednanich normalni neni :zed:

• Citovat
  • Upravit
3956
24.2.12 10:28

Ahojky děvčata, jsem v 8t+5 a jsem na neschopence už třetí týden. Taky jsem měla strach že mi ji gynekolog nedá, ale když jsem mu řekla že se v práci pálí plasty dal mi ji hned a jsem ráda nedokážu si představit žebychom s mimískem dýchaly ten bordýlek. Takže těhu zdar a neměj strach třeb tvůj pan doktor není tak zlý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11466
24.2.12 13:49

No já dělala v knihkupectví zástupce vedoucí, takže těhu jsem oznámila celkem brzo, stejně jsem chodila normálně na 12ky. Ale začaly jsme to s vedoucí řešit a hledat náhradu. Odcházela jsem po 5. měsíci na nemocenskou a do té doby se zaučila nová holčina. Kdybych odešla hned, bylo by to asi hrozné, honem někoho najít. Brigádník by to nevyřešil. Navíc to bylo před vánocemi, takže blázinec šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
24.2.12 15:07

CokeLady Tak já si myslím že pokud to zdravotní stav umožňuje a práce není náročná tak proč jí nedělat?Kdybych měla zdravotní problémy tak kašlu na firmu,ať se klidně zblázní,pro mě je nejdůležitější zdraví toho malého.
Myslím si taky,že hodně záleží jak s tebou ve firmě jednají,já sem utíkala co nejrychleji to šlo,protože sem si nerozumněla se šéfovou,takže nejen že fyzicky náročné,ale věčně věků psycho co zase přijde.Takže pokud bych byla spokojená a neměla náročnou práci,tak bych tam klidně zůstala až do porodu,ale jinak?Stejně jako je nezajímám já oni nemusí zajímat mě :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
24.2.12 15:10
CokeLady píše:
Almondea píše:
No já dělala v knihkupectví zástupce vedoucí, takže těhu jsem oznámila celkem brzo, stejně jsem chodila normálně na 12ky. Ale začaly jsme to s vedoucí řešit a hledat náhradu. Odcházela jsem po 5. měsíci na nemocenskou a do té doby se zaučila nová holčina. Kdybych odešla hned, bylo by to asi hrozné, honem někoho najít. Brigádník by to nevyřešil. Navíc to bylo před vánocemi, takže blázinec šílený.

Právě… já odejít v 9. týdnu, tak fakt hrozný. Nesnáší mě celá firma a vedení, což když se tam chci vrátit, není supr vizitka.

A řekněme si otevřeně, že drtivá většina neschopenek v těhu není kvůli tomu, že by práce nějak ohrožovala miminko. Spíš jsou těhotné unavené, potřebují sednout, lehnout, zvracejí apod. Někdo vyloženě se chce flákat.

Já mám teda bolesti a jsem ráda, že mám holčinu zaučenou a mám klid a mohu být v posteli prakticky pořád. Kdyby ne, tak i s bolestmi do práce jdu. :oops:

Myslíš že se chtějí válet? :D Já teda osobně sem doma 2 měsíce a dala bych všechno za to moct chodit do práce a to jsem doma,protože se to OPRAVDU nedalo zvládat.Jak říkám,hrozně záleží na typu práce,je rozdíl být těhotná,moci si odpočívat v kanclu a běhat za kasama a obsluhovat lidi s úsměvem když je ti zle :)
Nechci se dohadovat,každá na to máme jiný názor,jen si myslím že se to nedá házet všechno do jednoho pytle a je to vyloženě indiviuální.
Navíc,to musí být ohrožené miminko,aby byla maminka v těhu na nescho?Nestačí že to ohrožuje maminku? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí