Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
tohle nevim, za celou dosavadni praci jsem stonala dva dny
Tak to gratulace, jsi šťastlivec nebo nemoci přecházíš a v pozdějším věku toho budeš litovat.
Ahoj holky,chtela jsem se zeptat na co mate neschopenku v tehu. Jsem v 19tt a ted se 3 dny lecim s chripkou a od zacatku tehu me boli bedra jak blazen.ted,posledni mesic boli hlavne prava cast.mam sedave zamestnani,stres-prace s nezamestnanyma,sedet 8 hod.uz nezvladam. Boli me to i v noci,kdy lezim.proste uz nemuzu.na gyndu mam jit az 7.5. ale to nevydrzim tak dlouho.tak planuju jit zitra k obvodakovi.ale on je takovy spravedlivy ze dle me mi neschopenku nenapise:-( a gyndar to same. Co mam delat?
no asi jedině to zkusit, jinak nevím … oni většinou dělají vše pro to ať jsou těhulky v klidu, si teda myslím … držím palce !
@evulkanov já bych doporučila gynekologa. Obvoďák ti nemůže dát takovou neschopenku, jakou bys potřebovala. Tolik se neboj. Já jsem taky byla vytřepaná, jestli mi dr. neschpenku dá.
Píše se (alespoň mi to tak řekla sestra) rizikové těhotenství nebo hrozící potrat.
@hartiepa píše:
@evulkanov já bych doporučila gynekologa. Obvoďák ti nemůže dát takovou neschopenku, jakou bys potřebovala. Tolik se neboj. Já jsem taky byla vytřepaná, jestli mi dr. neschpenku dá.
Píše se (alespoň mi to tak řekla sestra) rizikové těhotenství nebo hrozící potrat.
no spíš jde o to, že mám ještě kašel, rýmu, nechutenství, bolest hlavy… a to bych měla jít zítra do práce, zas mezi lidi:-( plus ty záda. to asi umřu. asi zajdu k tomu obvoďákovi a uvidím, co mi řekne. popř. si vyberu pár dní dovolené, co mi zbývá. mám totiž smlouvu jen do 30.6. a mám ještě jen 6 dní… a za 14 dní jdu na gyndu a jestli ten mi nevypíše neschopenku,tak už fakt nevím kdo:-( a ty jsi na neschopence s čím, jestli se můžu zeptat???
evulkanov jestli by nebylo lepší rovnou nechat si napsat od gynekologa. Stejně na nachlazení nic moc nemůžeš a to co můžeš ti nejspíš poradí ï gynekolog. Alespoň mi poradila moje dr. Neschopenku mi, jak jsem už psala, vypsala bez problémů.
Tak já mám hormonální poruchu a zvýšené riziko potratu, takže je lepší být doma v klidu. Navíc stresová práce, nemožnost odskočit si na wc a najíst se podle potřeby (a to paradoxně není fabrika, ale kancelář
).
Vím, že třeba kamarádka když byla těhotná, tak si potřebovala pár dní odpočinout. Šla ke svému praktickému doktorovi, řekla mu jak se věci mají a nechal ji 14 dní doma.
Tak ja mam rizikove tehu uz kvuli tomu ze jsem diabetik ale pokud mu reknes ze ti je spatne mel by ti ji dat.jinak bych sla jinam.me neni nic a musim bejt doma coz me dost stve hlavne kvuli penezum.plat mam temer minimalni.ale kvuli malimu to nebudu riskovat.rekni si o vychazky.to ti pomuze.
Chci se zeptat jak to chodí s rizikovým těhotenstvím, jsem 10tt a pracuji v pekárně, balím pečivo a celých 12hodin se tahám s kartonama. Dělám denní, noční. Holky z práce mi říkají at neriskuji a zůstanu doma, práce z rovna lehká není. Mám smlouvu do 25. ledna a myslela jsem že to do té doby vydržím ale poslední dny jsem hodně utahaná a v praci mi moc dobře není, tak bych chtěla poradit. Díky ![]()
Taky mám neschopenku od 12tt kvůli pracovní době. Pochybuju, že když doktorovi řekneš, že ti nedělá stres,prac.doba atd atd dobře, že by jsi zůstala raději doma, že se nějaký gyndař dovolí ti neschopenku nedat a riskovat, že kdyby se náhodou něco stalo, tak mu to při nejmenším omlátíš o hlavu.
@Kettas tak z vlastní zkušennosti práci v pekárně v době těhu nedoporučuji. Je tam větší prašnost, teplo a 12ctky se ze zákona dělat nesmí a smíš nosit pouze 5kg - pokud se teda nepletu.
Ahoj holky. Zatím plánujeme mimi jak doberu prášky, ale už přemýšlím, kdyby to vyšlo. jestli nejít na neschopenku. Pracuju v domově pro seniory (skoro 200 klientů) a mám na starost všechny pečovatelky (skoro 60 lidí). Práce je taková rozlítana. Někdy v kanceláři, hodně lítám po jednotlivých odděleních, jednám s lidmi - nebudem si nic nalhávat, je to hukot, hodně stresu a tlaku. Ale mě to baví, hodně to utíká
Jak už tu někdo psal, není za mě v práci náhrada, takže kdybych i nemocenku řešila, určitě by ze dne na den nebyla. Váhám, jestli je tohle všechno možné zvládnout. Některé holčiny mají nevolnosti. Já jezdím do práce hodinu tam i zpět MHD (2 přestupy) a pokud mi nebude bývat dobře, ani se tam nedostanu
každopádně práci mám na dobu určitou, takže mi jakoby o nic nejde (v případě těhotenství mi to asi neprodlouží - přestože už ji jenou prodlouženou mám). Takže vesměs v práci jsem spokojená, oni se mnou taky, máme dobrý kolektiv, jen ty moje „ovečky“ mi často dávají pěkně zabrat. Prostředí je dle mého také částeně infekční, poletuje tam dost bacilů. Co si o tom myslíte? Znám mnoho povolání, kde je to jasnačka vzít neschopenku (nemocnice, laboratoře..) ale patří tam i moje situace? Vím, ještě nejsem těhotná, ale přemýšlím dopředu ![]()
No jestli je to hodně náročná práce tak na neschopenku nárok máíš určitě. Jestli nosíš těžké věci jestli se staraš o ty seniory sevším všudy tak bys na tu neschopenku potom měla jít protože takhle bys o to miminko mohla přijít já jsem taky na neschopence cca 6-7tt. A moje kamarádka taky dělala v pěčovatelském domě a dostor ji poslal na neschopenku hned jak sse dozvěděla že je těhotná ![]()
Ahoj, já pod sebou měla taky lidi (i když ne tolik), stres, námaha a těžká břemena, takže u mě byla volba jasná - nemocenská, tedy hlavně kvůli tomu zdvihání těžkých věcí. Řekla jsem to šéfíkovi hned co mi doktor potvrdil těhotenství s tím, že kdyby se nedej bože náhodou něco změnilo, dám vědět, ale předběžně, že po prvním trimestru odcházím nejpozději. Být to volnější práce, neváhám a zůstanu, hlavně kvůli financím. Nadřízenému bych to určitě řekla brzy s tím, aby se našla včas náhrada. Třeba to budeš v pohodě zvládat a třeba ne, to už bude záležet, jaké to tvé těhotenství bude. Těžko radit, je ale pravda, že z těch bacilů bych strach měla ![]()
Ahoj, já taky pracuju v domově pro seniory, ale přímo u lidí, hlavně fyzická a psychická práce, jsem ta tzv.:ovečka. jsme tam samé ženské, zvedáme si lidi sami apod. neschopenku jsem měla jak připrvním těhu tak ted v druhém těhu, od samýho začátku. musíš se domluvit s lékařem, při prvním jí psala obvodní, ted mi jí psal gynekolog.
tohle nevim, za celou dosavadni praci jsem stonala dva dny