Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, mám vybrané jméno Sandra celou dobu, tedka zase jsme na váškách zda ho dát nebo ne, i okolí mi do toho dost mluví, sice na ně nedám, ale nějak i já jsme tedka přemýšlela, zda je to pěkné jméno. Přítel s tím nakonec souhlasil,ikdyž prně chtěl jiné jméno. Jak říct zdrobněle Sandra, když bude holčička malá, napdlo mě jen Sandruška, napádá vás ještě něco?
mě napadlo Sandí, když to řekneš hezky, tak je to i dostatečně „ťu, ťu“. Jinak jméno Sandra je hezké i v tom svém základním tvaru ![]()
Sestřenka říká holčičce Sáňo, Sanynko, Sanuško, Sany, Sanulko.
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že spousta variant jména tě napadne, až budeš mít miminko před sebou a budeš na něj mluvit
.
Jméno Sandra se mi také líbí. Je to asi u každého jména stejné. Časem si na každém jméně najdete svoje oslovení, ketrá budete používat. Určitě bych se toho nebála. V okolí mám asi 2 Sandry a říkají jim různě. Nejčastěji je oslovují San. atp.. Naopak hledej pozitiva. Lidi už jen proto, že to jméno má méně možností, jak oslovovat, tak budou prostě oslovovat jménem takovým, které má. A to je správné, ne? ![]()
jsem sandra a zdrobnelin to ma silene.
San, Sandy, Sany, sandrusko, sandricko, sandrus. urcite jsem na neco zapomnela ![]()
My kamosce Sandre rikame „Sendy“ nebo Sisi…
Ale vetsinou „Sendy“…
Je to takove nejmilejsi…
Nebo Sandricko, ale to se ji moc nelibi…
Jinak, i jmeno v zakladnim tvaru je moc hezke…
A jednou budes rikat male ruzne… Nejenom jmenem… Ja mam Pepika a rikame mu Pepino, ale i Hurvajs, kdyz zlobi…
Takze uvidis, ze mozna u zakladniho jmena nezustanes… ![]()
Určitě zůstaň u svého výběru, mě od jména taky všichni zrazovali, chtěla jsem Andělku a všichni, že až bude mít devítku nohu a 190cm po manželovi, že to bude peklo. A nakonec je to Nella a stejně jí říkám Andí od slova Andílek, tedy vlastně Andělka.