Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No ten nejzákladnější vývoj má za sebou. Těžko posoudit, když nevíme tvuj jídělníček. Ale je dobře, že jíš zeleninu a ovoce. Určitě si ale dej i nějaké kvalitnější tuky- sýry a ne ty 25% ![]()
Jíst se dá i levně - chleby, buřtguláš. Z mála masa guláš na několik dní- jednou s chlebem, jednou s bramborem. A když si dáš denně to ovoce a zeleninu, nevidím problém.
Dítě si vezme co potřebuje, takže spíš budou chybět vitamíny tobě. Velikost je už v tomto týdnu individuální, záleží na dědičnosti.
p.s. jak můžeš kouřit nechápu, jsem teď čerstvě těhotná, budu se zřejmě rozvádět, už dvě děti mám, takže fakt super životní situace, ale jakmile jsem našla //, tak jsem si zkrátka nezapálila a ještě si vyčítám, že jsem kouřila, dokud jsem o těhotenství nevěděla
Na cigáro mám chuť šílenou, ale vždycky si miminko představím v tom malinkém prostůrku, co tam má, jak mu tam jakoby foukám kouř přímo pod nos a hodně rychle mě ta chuť přejde (mmch kuřačkám se rodí děti s nižší porodní váhou)
Neodsuzuju, ale nechápu, místo krabičky cigaret si kup čokoládu ![]()
Ahoj, já bych řekla, že nejvíc miminku škodí ten stres, ale rozumím tomu, že být v klidu za těchto okolností se moc nedá … Kromě těch mrkví a jablek jíš normálně? Snídaně, oběd, večeře + něco mezi? O tom kouření to víš sama, že to není ideální, ale asi je lepší si dát cígo, než být ještě víc ve stresu … Každopádně držím palečky, ať vše dobře dopadne.
k tomu TI povím asi tolik, důvod toho že dítko bude menší není to jídlo, i kdybys nepřibrala dítko si vezme kolik potřebuje
ale bohužel ty cigára, který si nedokážeš odpustit (nesoudím jen konstatuji fakta)- díky nim má totiž pravděpodobně horší výživu i kdybys jedla nevím co. Taky počítej s tím, že mu brzy nebude stačit placenta, protože bude přestárlá a může jít díky tomu na svět dřív-když pominu zdravotní komplikace, tak se to umí i pěkně prodražit ![]()
Pro mě osobně je nepochopitelná věc nemít na jídlo, ale na cigarety vždycky
a to jsem odnaučený kuřák ![]()
Kždej den vařím teplé jídla,a albertu koupím levně mají ty akce takže snídani,oběd věčeře a něco mezitím,já bych nekouřila,ale kouří přítel a to mě láká,kouří balený..jím normálně,to jo jen ne ty nejlepší potraviny
Jo ty cíga mě štvou nejvíc a máš pravdu,jen ten chlap ani nevíte kolik hádek kvuyl tomu bylo,že kouří chápu to že to potřebuje,kdyby nekouřil tak to je v pohodě ono to vyjde denně na 25kč ty cíga,každopádně je to hnus,
Miminko na tobě „parazituje“,takže se o něho neboj.Jestli aspon něco sníš,tak to bude ok.To,že je menší,jak holky psaly,převážně děti kuřaček jsou menší-v mém okolí všechny těhotné,opravdu všechny do jedné-kuřačky-měly miminka opravdu maličké.Ale určitě se najdou i ty,které kouřily a miminka měla normální váhu.Nebudu ti kázat,že nemáš kouřit,jen si myslím,že bys o tom mohla aspon popřemýšlet,jestli by nebylo jak pro tebe i hlavně pro to miminko lepší,kdybys s tím sekla
Ono všechno jde,stačí jen chtít a myslím,že ted máš tu nejlepší příležitost a hlavně i ten největší důvod ![]()
Příspěvek upraven 20.02.12 v 15:26
Anonymní píše:
Jo ty cíga mě štvou nejvíc a máš pravdu,jen ten chlap ani nevíte kolik hádek kvuyl tomu bylo,že kouří chápu to že to potřebuje,kdyby nekouřil tak to je v pohodě ono to vyjde denně na 25kč ty cíga,každopádně je to hnus,
Můj chlap taky vyhuluje a nepřestane ani za nic,radši chcípne na raka
Doma má teda zákaz,vyjímečně se vytratí a zajde ven,ale já ten puch nenávidím,máme děti alergiky a kdyby hulil i doma,tak to at radši táhne do pryč,moje děti to dýchat nenechám.On už jednou přestal,ale v jeho práci vyhulujou všichni,takže stačí aby mu někdo nabídl,on řekne,že nechce,pak do něho chlapi začnout rýt,na co si to hraje,bla bla bla a už má cigáro v hubě
![]()
zkus poručit sobě (a chlapovi ať chodí někam ven, ať z tebe není pasivní kuřák, což je skoro stejně blbý jako kouřit sama), je to už jen pár týdnů do porodu, a každý den kdy se bude to dítko moct dopéct je pro něj hrozně moc…zkus si dávat ty peníze do kasičky a po porodu si za ně něco kup
Nepochopila jsem jak to myslíš že nemáš peníze na všecnu tu zdravou výživu , přitom píšeš že máš jeste náke vitaminy, jíš mrkev a jablka.. nevím co kdo jí teda extra?? já pokračuju i v těhotenství ve své stravě jako předtím…snídaně rohlíky s kefírem, a vařím z toho co dum dá…hodně brambory, mrkev, mlíko, tvaroh,rýže, čočka, jablka, vajíčka…vařím hodně polévky s chlebem. Ne že bych neměla peníze ale jsem takhle navyklá a připadá mi zbytečný utrácet spousta peněz za jídlo když muj názor je stejně že Jednoduchá strava=zdravá strava. Jediný co leze do peněz je samozřejmě maso na který ted v těhu nemám tedychut stejně, ale občas se přinutím.
Anonymní, to kouříte doma? Já jen jestli pak bude miminko i venku z břichy vdechovat kouř… Muž kouří hodně, já malinko, ale kouří se u nás výhradně venku, máme dvě malý děti a vůbec neexistuje, že by měli vdechovat ty naše sajrajty…
Nám vychází asi trojka ani ne na jídlo měsíčně,tak to je těžký..kvuly tý exekuci.přítel tět bude brát váíc tak jak se malej narodí bdue líp..taky vyvařuju na víc dní..Jen co čtu a tak všude ty jídelníčky atd tak mě to deprimuje.
Anonymní píše:
Nám vychází asi trojka ani ne na jídlo měsíčně,tak to je těžký..kvuly tý exekuci.přítel tět bude brát váíc tak jak se malej narodí bdue líp..taky vyvařuju na víc dní..Jen co čtu a tak všude ty jídelníčky atd tak mě to deprimuje.
Já při prvním těhu dodržovala vyváženou stravu,cpala se ovocem a vším možným,při druhým těhu jsem neměla chut na nic,takže jsem jedla spíš s donucením,ale nic extra,prostě normálně a spíš mín,než obyvkle.
Ahoj omlouvám se že píšu anonymně,je to citlivé téma.Ocitly jsme se tět ve finanční krizi,přítel má do toho zlomenou ruku,takže bude mít jen nemocenskou na které jsem také.On bere normální peníze,žádnou almužnu ani miliony,normální pruměr,jen mě tět přišla exekuce na plat,kvuly nějaký pokutě z roku 2006 stěhovaly sme se a já o ničem nevěděla,rovnou mi přišla ta exekuce,prostě nemáme pořádně ani na jídlo,jím jak mužu ,ale nemám na ty zdravé potraviny atd co miminko potřebuje.Jím aspon jablka a mrkve.Ale i tak málo,do toho kyselinu.l a vitamíny co mám dopředu nakoupený.
Přibrala sem už asi 12 kg a jsem ve 29 týdnu.
Všechny testy a vyšetření jsou v pořádku,jen mimi na nich bylo menší.Poslední ultrazvuk byl ve 20tt a tět pujdu 6.3 to bych měla být asi ve 31tt.Tak sem zvědavá.A ještě jedna věc vykouřím asi 4 denně,stydím se za to hrozně,ale někdy opravdu potřebuju mám tět nervy z těch pěněz atd,a to mě uklidnuje.Prosím jen aby ste mě tady nesoudily,Jen bych chtěla vědět zda to jídlo tak vadí pro vývoj miminka.Děkuju moc a přeju krásný den