Neshodneme se na jménu Isabela

56
30.11.11 12:50

Neshodneme se na jménu - Isabela

Ahoj maminky, jsem provorodička a už nevím, co s tím. Doma nám začaly hádky, budeme mít holčičku a přítel chce moc jméno Isabela, ráda bych se Vás zeptala, jak se Vám to jméno líbí? Příjmení by bylo Petrů. Já se s tím totiž nějak nedokážu srovnat, chtěla jsem jméno jako Adélka nebo Zuzanka, jenže přítel hladí bříško a říká, ahoj Isabelko atd., což předtím vůbec nedělal a upřímně, trochu mě tim citově vydírá :-/ Jenže na druhou stranu bych mu moc chtěla udělat radost, udělal toho pro mě strašně moc. Měly jste podobný problém, že jste se neshodly?? Co říkáte tomu jménu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
30.11.11 12:53

Zase tak strasne mi to jmeno neprijde, jen bych asi chtela psanou formu IZABELA, ne Isabela. V rodine jednu mame - pritelkyne brachy ma z byvaleho vztahu a nikdo ji nerekne jinak nez IZI ;)
Jina otazka je, jak ti to zni k prijmeni, mi docela normalne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
30.11.11 12:53

ježiš já měla koně isabelu(nic proti tomuto jménu) zuzanka je moc krásný a neřešily jste ještě jiná jména krom těchto 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
30.11.11 12:54

Isabela je moje favoritka :srdce: Kdybych náhodou, jednou, což asi nehrozí, ale nikdy neříkej nikdy :lol: měla dcerku :lol: tak by byla stopro Isabela :pankac: Je to nádherné, vznešené a málo dávané jméno ;) I k příjmení se vám hodí :lol: Já bych ho na tvém místě dala, ale zase když se tobě nelíbí těžko radit.

• Citovat
  • Upravit
30.11.11 12:56

Ahoj…
No abych pravdu řekla kdybych to jméno vytáhla doma já tak mě manžel pošle někam.. :mrgreen:
I české jména se dají najít zvláštní že..Nic proti jménu ale k tomu příjmení..eee..
My ted řešíme taky stejný problém čekáme chlapečka co nevidět a jméno porád nemáme :twisted: :twisted: Je to až k pláči že se nemůžeme dohodnout..
Nechci dělat kompromis u jména dítěte…Chci aby se mi líbilo..
Tobě doporučuju najít jakýkoliv způsob který to manželovi vybije z hlavinky páč se to vážně k příjmení moc nehodí.. 8o
Ale víš co?VŽDY se najde někdo kdo ti zkritizuje jakékoliv jméno takže mnoho zdaru při hledání a nenech se odradit.. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
noren
30.11.11 12:56

Isabela je nádherné jméno, moc se mi líbí :srdce:

• Citovat
  • Upravit
50147
30.11.11 12:57

Isabela mi nepřijde jako špatné jméno, Adélek je ted všude hromada. Jestli se nemůžete dohodnout, tak si napište ještě jiná jména a udělejte nějaký kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik

to jméno je krásný! :kytka: u nás to byl kompromis- každý jsme si napsali seznam jaká jména chceme a ty co se shodovaly jsme pak z nich rozhodovali. oba dva jsme tam měli emu takže bylo jasno. ale musí se holt líbit i tobě,je to i tvoje dítě a to jméno má na celý život… ;)

• Citovat
  • Upravit
17629

no není to můj šálek kávy, ale nepřijde mi hrozné…my se nakonec shodli, ale žádný z nás na ničem urputně netrval :nevim: znám případ, kdy si tatínek na porodním sále prosadil holčičí jméno po sobě a teda nic moc, maminka nadšená vůbec nebyla :roll:

třeba to bude kluk ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
30.11.11 12:59
cherries píše:
Ahoj maminky, jsem provorodička a už nevím, co s tím. Doma nám začaly hádky, budeme mít holčičku a přítel chce moc jméno Isabela, ráda bych se Vás zeptala, jak se Vám to jméno líbí? Příjmení by bylo Petrů. Já se s tím totiž nějak nedokážu srovnat, chtěla jsem jméno jako Adélka nebo Zuzanka, jenže přítel hladí bříško a říká, ahoj Isabelko atd., což předtím vůbec nedělal a upřímně, trochu mě tim citově vydírá :-/ Jenže na druhou stranu bych mu moc chtěla udělat radost, udělal toho pro mě strašně moc. Měly jste podobný problém, že jste se neshodly?? Co říkáte tomu jménu??

No já nevím, mně se to k tomu jménu Petrů nehodí… celkově se mi to jméno moc nelíbí, bratranec má dcerku Izabelu taky k ryze českému příjmení a příjde mi to divné :nevim:

Podle mě by se na jménu měli shodnout oba partneři. My ještě nevíme, co čekáme, ale už jsme projížděli kalednář a nakonec jsme se shodli, i když přiznám, že přítel není moc náročný, oba jsme od začátku věděli, že chceme nějaké hezké české nijak zvláštní jméno. A když se to nelíbilo oběma, tak se to prostě zavrhlo ;)

Tak zkus na něj vystartovat s nějakou hrůzou, třeba že chceš, ať se jmenuje Rosemary Petrů, třeba mu to dojde, že by neměl být paličatý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
30.11.11 13:00

koukám, že fandíte Stmívání, co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
30.11.11 13:02

Tak mě se zase hrozně nelíbí Zuzka je to takový vesnický ( bez urážky) :mrgreen: mám sestřenici Zuzku a nejde mi to přes pusu . Isabela nebo Elizabeth je nádherný jméno . Promin ale tvůj přítel má dobrej vkus. Sama o tomto jménu uvažuju. :mrgreen: Tak vám přeju at se shodnete. Mě to za chvíli čeká taky a manžel trvá na LILU ( Pátý element) asi mě z něho klepne

Příspěvek upraven 30.11.11 v 13:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
30.11.11 13:03
LadyTommy píše:
Tak zkus na něj vystartovat s nějakou hrůzou, třeba že chceš, ať se jmenuje Rosemary Petrů, třeba mu to dojde, že by neměl být paličatý :lol:
:lol:

Isabela ne, Izabela jo…
Ale udělejte kompromis… Když to není Tvůj šálek kávy. Ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
30.11.11 13:03

My jsme měli vybranou holčičku Terezku už od začátku a když jsme zjistili že čekáme kluka tak jsme se taky nemohli dohodnout, nakonec se to rozhodlo až v porodnici. Ale Isabelka je hezké jméno. Já bych na ní volala asi Izi :)

• Citovat
  • Upravit
22026
30.11.11 13:04

Jméno Iz(s)abela se mi nelíbí, zní mi jako od kolotoče. Ale to není vůbec důležité, protože každému se líbí něco jiného.

Důležité je to, že se jménem pro dítě by měli být spokojeni oba rodiče. Ne že jeden chce druhému udělat radost, ale jemu samotnému se to nelíbí. Ustupovat v takto zásadních věcech se nevyplácí, měla by panovat shoda.

Na Vašem místě bych vyřadila Isabelu, Adélku i Zuzanku - a začala hledat jméno, které se bude líbit Vám oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí