Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Elen - nádhera to bych případně chtěla pro druhou holčičku, první bude Emma
![]()
Mame doma Elen a ve hre je pro druhou holcicku jmeno Evelin. Me se jeste libi Marlen, ale to uz je spis cizi
Jinak Rut mi pripada pro nade konciny mnohem beznejsi nez Naomi. Rut je spoustu let i v klasickem kalendari, tak nechapu tve zarazeni, ze hlavne ne nic ciziho jako Rut ale Naomi jo ![]()
Mě teda nepřipadá většina těch jmen nesklonná…ale asi chápu jak to myslíte…
co třeba Nina…
Jen poznamka; Zoe je normalne v ceskem kalendari, to takova Naomi urcite neni.
@evill píše:
Jinak Rut mi pripada pro nade konciny mnohem beznejsi nez Naomi. Rut je spoustu let i v klasickem kalendari, tak nechapu tve zarazeni, ze hlavne ne nic ciziho jako Rut ale Naomi jo
Presne, nechce zadne cizi jako Zoe nebo Rut, ale Naomi je ok
.
Příspěvek upraven 03.04.16 v 09:07
My chtěli s přítelem zase originální jméno, neokoukané, i když s tím bude mít asi dost lidí problém, protože jakmile to neni Anička, nebo Honzíček, není to české jméno, apod, tak je z toho povyk.
Ale už víme, že čekáme holčičku a příjmení bude mít Jelínková. Zatím se nám nejvíc líbilo jméno Noemi, i když to spojení s příjmením je zvláštní, myslím si, že si všichni zvyknou a co.. za několik let se dcerka stejně vdá a buhví jaké příjmení si od manžela vezme
Ale je pravda, že druhá varianta pro nás je Zoe, opravdu je v českém kalendáři ![]()
@Gorlami píše:
Jen poznamka; Zoe je normalne v ceskem kalendari, to takova Naomi urcite neni.
Ma to zakladatelka nejak popletene… ![]()
@catherine100 píše:
Mě teda nepřipadá většina těch jmen nesklonná…ale asi chápu jak to myslíte…co třeba Nina…
Kdo co Elen, Bez Elen, K Elen, O Elen, S Elen…ktere z nich se sklonuje?
Nina, bez Niny, S Ninou, k Nine, volame Nino… toto mi neprijde moc nesklonne.
Nesklonně jméno… hm, ale zakladatelka může dopředu počítat s tím, že přinejmenším spolužáci seskloňují všechno. My měli ve třídě Nicoll, a Dagmar, a všichni jim říkali Nikolo a Dagmaro. Nevidím na tom nic špatného, mluví se tu česky, a čeština jména vždy skloňovala.
@ropucha 02 píše:
Nesklonně jméno… hm, ale zakladatelka může dopředu počítat s tím, že přinejmenším spolužáci seskloňují všechno. My měli ve třídě Nicoll, a Dagmar, a všichni jim říkali Nikolo a Dagmaro. Nevidím na tom nic špatného, mluví se tu česky, a čeština jména vždy skloňovala.
No asi tak.. navíc není moc těžké říct: Ingridko, Anetko, Esterko, Elenko, Mirinko. S Naomi to není tak snadné, ale něco se určitě vymyslet dá ![]()
Noemi, Naomi… ![]()
Jinak chapu spravne, ze nechcete jmeno kvuli komoleni? Pokud ale dáte třeba Anet, stejně ji někdo řekne Aneto, Aný, možná Ančí…Nicol taky někdo řiká určitě Nikolko.
Nebo co je vaším cílem?
Dobrý den,
prosím o anonymitu. S přítelem při vybíraní jmen pro holku jsme se rozhodli, že bychom chtěli dát holčičce nesklonné jméno, jelikož nám připadne, že se nedají tak snadno komolit a říkat ošklivě. Jenže moc takových jmen nás nenapadá. Zatím se nám líbila Ingrid, Anet, Ester, Elen, Naomi/Noemi, Miriam.
Máte vy nějaké nápady?
Příjmení Kuchařová.
Jen prosím nepište žádná cizí jména Charlotte, Rachel, Zoe, Anabel, Charlie, Rut…
Děkujeme.