Neskutečně otravné děti

Anonymní
20.8.22 09:16

Neskutečně otravné děti

Máme děti 4 a 6 let (a kojenec). Od rána je pořád jenom řvaní a naschvály. Jeden si něco vezme, v tu chvíli přilitne druhý a vytrhne mu to z ruky. Ten první samozřejmě začne ječet, jakoby ho někdo vraždil. Napomenu je, donutím vrátit. A za vteřinu to samé. :zed: Něco chtějí hrát, tak říkám nachystejte to, já už jdu. Mezitím je stotisíckrát mamiii. Já nevím jestli je to nenormální, že chci aspoň pár vteřin klidu a ne jim neustále stát za zadkem? Chovají se jak rok a půl stará batolata. :zed: Stále dokola můžu cokoliv říkat do zblbnutí a nic. Neslyší, ignorují, naschvál udělají to, co říkám. Samozřejmě to netrvá dlouho a začnu na ně být škaredá, protože to se prostě nedá. :zed: Než vůbec vyjdeme ven, tohle se stane nesčetněkrát. Co po nich chci, je se statisícem odmlouvání. :zed: Dneska už mi tak tečou nervy, že jsem v 8 ráno vytáhla vařečku. :cert: Když se bavím s ostatními, tak ani nikam na výlety nejezdí, jejich děti si vystačí na zahradě, staví si bunkry, koupou se. U nás nebyla jediná chvilka, kdy by si spokojeně hráli. Jeden si něco vezme, druhý začne ječet, že mu to ničí. Tak jak to mám vyřešit? Hračka je volná, tak ať si ji přece vezme, ne? Nebo, že si to předevčírem jeden postavil, tak se na to budeme dívat jak na svatý obrázek? :roll: Chodí se od 5 od rána ptát na to stejné dokolečka, prostě akorát vysírají. Já už nemůžu, nevidím důvod, proč bych se měla rodině obětovat do posledního zbytku rozumu. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14726
20.8.22 09:19

Je to normalni :( Ja se je snazim naucit mluvit - kdyz se mi neco nelibi, nervu, ale reknu to. Kdyz delam neco, co nekomu vadi, prestanu to delat a zkusim se s tim druhym domluvit. Jde to ztezka, ale obcas uz sklizim ovoce. Detem je 18 mesicu, 4,5 roku, 6 a 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
20.8.22 09:31

Normalni to je, musis si to ulehcit.
1. Rozdel je.
Jeden k babicce, druhy ke kamaradovi. Kazdy svuj pokoj.
2. Nekupuj spolecne hracky. Tohle je tve a tohle je tve, pokud to chces, musis se sourozence zeptat.
3. V pripade, ze si jdes hrat s nimi, jen pod podminkou, ze se budou chovat slusne, pokud ne, odchazis.
4. Bud dusledna. Urci jim povinnosti. Zapoj je, eliminuj nudu.
5. Uz je proboha nebij.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
20.8.22 09:33
@Anonymní píše:
Máme děti 4 a 6 let (a kojenec). Od rána je pořád jenom řvaní a naschvály. Jeden si něco vezme, v tu chvíli přilitne druhý a vytrhne mu to z ruky. Ten první samozřejmě začne ječet, jakoby ho někdo vraždil. Napomenu je, donutím vrátit. A za vteřinu to samé. :zed: Něco chtějí hrát, tak říkám nachystejte to, já už jdu. Mezitím je stotisíckrát mamiii. Já nevím jestli je to nenormální, že chci aspoň pár vteřin klidu a ne jim neustále stát za zadkem? Chovají se jak rok a půl stará batolata. :zed: Stále dokola můžu cokoliv říkat do zblbnutí a nic. Neslyší, ignorují, naschvál udělají to, co říkám. Samozřejmě to netrvá dlouho a začnu na ně být škaredá, protože to se prostě nedá. :zed: Než vůbec vyjdeme ven, tohle se stane nesčetněkrát. Co po nich chci, je se statisícem odmlouvání. :zed: Dneska už mi tak tečou nervy, že jsem v 8 ráno vytáhla vařečku. :cert: Když se bavím s ostatními, tak ani nikam na výlety nejezdí, jejich děti si vystačí na zahradě, staví si bunkry, koupou se. U nás nebyla jediná chvilka, kdy by si spokojeně hráli. Jeden si něco vezme, druhý začne ječet, že mu to ničí. Tak jak to mám vyřešit? Hračka je volná, tak ať si ji přece vezme, ne? Nebo, že si to předevčírem jeden postavil, tak se na to budeme dívat jak na svatý obrázek? :roll: Chodí se od 5 od rána ptát na to stejné dokolečka, prostě akorát vysírají. Já už nemůžu, nevidím důvod, proč bych se měla rodině obětovat do posledního zbytku rozumu. :zed:

Neboj, uz se to blizi a pujdou do skolky a bude klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
20.8.22 09:35

A kdyz rvou “mami mami”? Nekdy si holt musi pockat, neumim se roztrojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 09:36

Já je nebiju, ale asi brzo začnu. :pocitac: Že brzo začne školka je moje mantra. :lol: Aby se ptali sourozence, jestli si může půjčit hračku právě odmítám řešit. Hračky jsou společné a kdo si vezme, ten má. Odmítám pomalu podepisovat která kostka je čí. Já se taky nechodím ptát manžela, jestli si můžu půjčit pantofle na zahradu. :roll:

• Citovat
  • Upravit
6794
20.8.22 09:39
@Anonymní píše:
Já je nebiju, ale asi brzo začnu. :pocitac: Že brzo začne školka je moje mantra. :lol: Aby se ptali sourozence, jestli si může půjčit hračku právě odmítám řešit. Hračky jsou společné a kdo si vezme, ten má. Odmítám pomalu podepisovat která kostka je čí. Já se taky nechodím ptát manžela, jestli si můžu půjčit pantofle na zahradu. :roll:

Ty sis manzela vybrala. Dite sourozence ne. Ty je beres jako jednoho, vsechno nebo nic. Ale jsou to dve individuality, pokud to podporis, budou lepe vychazet i spolu, takhle je nutis souperit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
20.8.22 09:40

Já mám děti 9 a 3 a tyhle jejich „bitky“ tu mám více jak půl roku. Se starším se nějak dá domluvit a musí mladší ustoupit. Ale dcera ta je generál, co den co den vstává hore zadkem a pak se celý den veze. Teď je na mobilu a mám tu aspoň chvilku klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
20.8.22 09:42

Jj, to je ta představa alá chci mít dvě děti brzy po sobě, aby si vyhrály. :mrgreen: My jsme se s bráchou rubali do střední školy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.8.22 09:44

Máš úplně normální děti, jen ti dochází energie

Pokud děláš stokrát dokola něco a nemá to efekt, tak je zbytečné s tím pokračovat. Prostě dělej něco jiného… Nemá smysl to dělat furt dokolečka - k ničmeu to nevede a jen to žere tvou energii.

Stejně tak je prostě co nejčastěji nech ať si věci vyřeší sami, ať se nudí, nedělej jim animátora či vedoucího kroužku.

Spory mezi nimi řeš až když poteče krev. Když budou vědět, že si jekem, řevem a podobnými nežádoucími projevy nevydobudou tvou pozornost, tak s tím časem přestanou. Pokud si je naučila, že když budou dělat bordel, tak se jim začneš věnovat, byť negativně, tak celkem logicky dělaj bordel. Negativní pozornost, taky pozornost.

Jinak vydrž, za dva týdny budou ve školkách či rovnou ve škole, ne?

Jinak prostě je potřebuješ svěřovat jiným lidem, na příměstké tábory, domluv se s rodiči ostatních dětí, že se budete střídat u koho zrovna je banda dětí, s tím, že až budou u vás, tak je prostě vezmi ven a nesnaž se je dirigovat, jediné co hlídej je aby přežily.

Mrkni na tyhle texty, třeba ti to pomůže zkusit to jinak

https://blog.linkabezpeci.cz/…pravidlo-3z/
https://blog.linkabezpeci.cz/…pravidlo-3p/
https://blog.linkabezpeci.cz/…-neposluchy/

Pokud to nebude stačit, zkus se inspirovat v přístupu výchova bez poražených, který řeší právě konflikty mezi dětmi a rodiči a ne - není to nevýchova a jiné zanedbávánáí výchovy, kdy se dětem nedávají hranice a tím se spíš ničí a znejisťují. Plus teda lektoři musí mít jinou praxi, kde pracují s dětmi a rodiči a nějaké vyšší vzdělání v oboru.

https://www.vychovabezporazenych.cz/

https://www.kosmas.cz/…-porazenych/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
20.8.22 09:46
@Anonymní píše:
Máme děti 4 a 6 let (a kojenec). Od rána je pořád jenom řvaní a naschvály. Jeden si něco vezme, v tu chvíli přilitne druhý a vytrhne mu to z ruky. Ten první samozřejmě začne ječet, jakoby ho někdo vraždil. Napomenu je, donutím vrátit. A za vteřinu to samé. :zed: Něco chtějí hrát, tak říkám nachystejte to, já už jdu. Mezitím je stotisíckrát mamiii. Já nevím jestli je to nenormální, že chci aspoň pár vteřin klidu a ne jim neustále stát za zadkem? Chovají se jak rok a půl stará batolata. :zed: Stále dokola můžu cokoliv říkat do zblbnutí a nic. Neslyší, ignorují, naschvál udělají to, co říkám. Samozřejmě to netrvá dlouho a začnu na ně být škaredá, protože to se prostě nedá. :zed: Než vůbec vyjdeme ven, tohle se stane nesčetněkrát. Co po nich chci, je se statisícem odmlouvání. :zed: Dneska už mi tak tečou nervy, že jsem v 8 ráno vytáhla vařečku. :cert: Když se bavím s ostatními, tak ani nikam na výlety nejezdí, jejich děti si vystačí na zahradě, staví si bunkry, koupou se. U nás nebyla jediná chvilka, kdy by si spokojeně hráli. Jeden si něco vezme, druhý začne ječet, že mu to ničí. Tak jak to mám vyřešit? Hračka je volná, tak ať si ji přece vezme, ne? Nebo, že si to předevčírem jeden postavil, tak se na to budeme dívat jak na svatý obrázek? :roll: Chodí se od 5 od rána ptát na to stejné dokolečka, prostě akorát vysírají. Já už nemůžu, nevidím důvod, proč bych se měla rodině obětovat do posledního zbytku rozumu. :zed:

Vařečkou? Vážně? Tou dej prosím tě sobe, přes pusu. Co si čekala? Že budeš mít tři deti, budou se milovat, ty to budeš mit doma Lažo plážo?
Jsou to děti, my jsme z bráchou neustále po sobě skakali, hádali se snad o vse.. až skoro do patnácti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
20.8.22 09:49
@EvieK píše:
Vařečkou? Vážně? Tou dej prosím tě sobe, přes pusu. Co si čekala? Že budeš mít tři deti, budou se milovat, ty to budeš mit doma Lažo plážo?
Jsou to děti, my jsme z bráchou neustále po sobě skakali, hádali se snad o vse.. až skoro do patnácti.

To my taky, nicméně rodice to neresili, dokud nedoslo k urazu, a postupně jsme se spolu naucili vychazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.8.22 09:53

@EvieK ale ona je nebila, jen vyhrozovala, to dělala moje mamka furt, taky to nemělo efekt :lol:

Zakladatelko chápu, my se teď vrátili z dovolene, byla jsem s nimi sama u moře a neskutecna idylka - přečetla jsem tam dvě knížky, kluci stavěli hrady, koupali se a chovali se jak zlaticka.

Ovšem od návratu mam doma snad plémě satanovo. Nonstop hádky, přetahování se o věci, křik, hádají se o totální kraviny, prudej a celkově jsou jak posedlí.

Řeším to tak, ze je kazdej den nacpu do auta i se psem a jedeme na výlet. Kamkoli, ideálně dloouhej výšlap aby zkrotli, ale i nove hřiště v okolí je lepší než ten boj doma. Teď tu leje jak z konve a stejne jsme zase vyjeli ven. Asi nějaká krize jak uz jsou dlouho spolu v době prázdnin. Holt je doma bordel a nevarim, jíme většinou venku. Neresim, můj cíl je to preklepat než začne škola :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
20.8.22 10:06

Radu nemam, mam to same, jen 5 a 3 roky, nastesti bez kojence :lol: vratili jsme se po mesici a kousek na par dni domu a co tu predvadi.. :roll: ja uz se modlim za 1.zari :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
20.8.22 10:28

Díky, díky díky 🙏 🙏 🙏 za tuhle diskuzi :lol: Jsem ráda, že tak divoké, uřvané, hlučné a otravné děti nemám sama :lol: Taky se od rána hádají, neustále mě volají, protože potřebují buď asistenci nebo mi něco ukázat/říct/žalovat na druhého. Neustálý boj o hračky. Řev. Nebo dělají kraviny a neuvěřitelně u toho křičí. Jeden je provokatér, šašek, druhý urážlivý, tvrdohlavý. To je naprosto vražedná kombinace už sama o sobě, natož když jsou ti dva spolu. Neumí spolu absolutně vycházet. Také toho mám s nimi za celý den plný zuby. Je šíleně unavující pořád řešit ty jejich spory. Do toho mám 9 měsíční mimino, které všude leze, stoupá si, padá. Teď měla dva dny horečky, asi od zubů, takže v noci nespí :roll: A do toho ti dva 8o
Za týden se stěhujeme do domku, tak se upínám na zahradu. Snad se tam alespoň na nějaký čas zabaví 🙏 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí