Větší dítě čůrá po bytě

Anonymní
16.8.22 10:04

Větší dítě čůrá po bytě

Dobrý den. Moje dcera, která je téměř 4 léta a už dva roky chodí do školky, od 14 měsíců absolutně bez pleny. Chodí už normálně na záchod a najednou mi začala čůrat po bytě. Trvá to zhruba 2 měsíce a já jsem z toho na nervy. Nacura vedle záchoda přes oblečení na zem, někdy i bez oblečení. Čůrá psovi do misky na vodu, chodí mu čůrat i do pelíšku. Na návštěvách taky čůrá schválně na zem vedle záchoda. Fakt není týraná, spí i s námi v posteli, když chce. Řekla bych spíše lehce rozmazlená. Má ještě starší sourozence (11,15), ty to nikdy nedělali. Ani na ně nemusí žárlit, protože oni už jsou dost samostatní. S tatínkem jsme v pohodě, žádný konflikty. Všechno super, výlety, občas restaurace. Taky si začala sahat do pipinky, pořád a pořád se v ní šťourá. A jistě není ani zneužívána někde, kde bych nevěděla. Je pořád se mnou. Mimo školky. Můžete mi říct, čím to může být, nebo proč to dělá? Já už jsem z toho na prášky. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1029
16.8.22 10:08

Známé dcera takhle začala blbnout, když videla, ze stěně děla všude louže. Ten pes je starší než ona, nebo je “novinka”?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
16.8.22 10:09

@Anezka1990 pes je 8mi měsíční štěně a nikdy nám doma necural. Máme ho už 5 měsíců. To by začalo dříve. Ale on nám nikdy loužičky nedělal. Naopak je úžasný a chytrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3502
16.8.22 10:12

No… to je tedy opravdu divne… Resila bych s doktorem a zamyslela bych se, co se stalo pred temi 2 mesici, co by to mohlo spustit - nejaka zmena, cokoli… Ve 4 letech uz neni uplne mala a mela by uz dobre chapat, kam se cura a kam ne - zejmena, kdyz donedavna to zvladala a nebyl problem. Jak reaguje, kdyz se to s ni snazis resit? Mela uz by byt schopna to nejak vysvetlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3502
16.8.22 10:14
@katyi píše:
@Anezka1990 pes je 8mi měsíční štěně a nikdy nám doma necural. Máme ho už 5 měsíců. To by začalo dříve. Ale on nám nikdy loužičky nedělal. Naopak je úžasný a chytrý.

Tak pokud to zaclo 3 mesice po porizeni psa, souviset to myslim klidne muze… Nejakou chvili trvalo, nez to odpozorovala :-) Mozna nejde jen o louze v byte, ale celkove o to, jakym zpusobem ten pes cura - i normalne venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
16.8.22 10:14
@katyi píše:

Aha. Takže začala cca po 3 měsících, co jste domu stěně přivedli. Me totiž trochu zarazi, ze psovi cura do misky a do pelechu, nevim, jak moc pozornosti jste steneti věnovali, ale asi jste museli poměrně dost, logicky. Nemůže zarlit na psa? Nebo odkoukala, ze pes cura venku jen tak?
Z toho co popisujete, je to jediná změna, co nastala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.8.22 10:18

Pediatr a vyšetření moči a případný vagináln zánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
16.8.22 10:20

@Magda26 před prázdninami jsme se doma dost ošklivě pohádali, ale nehadame se nějak strašně moc. Prostě jen po pěti letech výměna názorů. Druhý den vše ok. Ale to ani malá nebyla doma. Když se jí zeptám, proč to dělá, řekne mu, že neví, že je moc divoká. Když se jí zeptám, jestli ji někdo neublížil, tak jediný co, že ji bráška stipnul. Takže tady žádný problém. Perou se pořád. Normálka. Pejskovi jsme samozřejmě věnovali hodně pozornosti. Je malinký a hlavně dobrmánek, to musíte vycvičit už z kraje. Věnujeme se mu pořád stejně. Dokud nebude dospělý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
16.8.22 10:30

Ja to jako mala taky parkrat udelala. Dostala jsem na holou, a uz nikdy jsem to pak neudelala. Ne vsechno chovani musi byt hned zdravotni problem a zanet. Proc jsem to delala, nevim. Mam pocit, ze v tu chvili mi proste prislo, ze na koberec to bude rychlejsi nez na zachod, a chtela jsem usetrit cas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
16.8.22 10:35
@katyi píše:
@Magda26 před prázdninami jsme se doma dost ošklivě pohádali, ale nehadame se nějak strašně moc. Prostě jen po pěti letech výměna názorů. Druhý den vše ok. Ale to ani malá nebyla doma. Když se jí zeptám, proč to dělá, řekne mu, že neví, že je moc divoká. Když se jí zeptám, jestli ji někdo neublížil, tak jediný co, že ji bráška stipnul. Takže tady žádný problém. Perou se pořád. Normálka. Pejskovi jsme samozřejmě věnovali hodně pozornosti. Je malinký a hlavně dobrmánek, to musíte vycvičit už z kraje. Věnujeme se mu pořád stejně. Dokud nebude dospělý

Napřed bych vyloučila zdravotní problémy a pokud by nebyly, nastavila bych mantinely. Když schválně na návštěvě čurá vedle záchodu, jaká je tvoje reakce? nebo když schválně čurá štěněti do misky nebo do pelíšku? jak ji potrestáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
16.8.22 10:42

No já bych vyloučila zdravotní problémy a pokud by to nebyly, nasadila bych tvrdší reakci ve smyslu vysvtělení, že je to absolutně nepřípustné, když naschvál toto dělá a pokud se to stane, uklidí si to, budu se zlobit a případně nebude možné chodit na návštěvu ani tam, kde to má ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5391
16.8.22 11:07

Působí to na mě tak, že se chce vyrovnat štěněti, co se týká vaší pozornosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5391
16.8.22 11:11

Respektive pokud je rozmazlená, jak píšeš, nejmladší sestra velkých sourozenců (bratrů?), nemusí žárlit, ale chce být středem pozornosti i nadále. Co takhle ji do péče o štěně zapojit? Aby si uvědomila, že už je „velká“ a umí pomáhat menším a slabším. Ze to pro ni nemusi být konkurence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2548
16.8.22 11:28

Přečetla jsem příspěvek, přečetla jsem komentáře a přikláním se k názoru, že žárlí na pejska, ale určitě bych prvně vyloučila nějaký zdravotní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
16.8.22 11:39

Těžko říct, co k tomu to dítě vede, může to být zdravotní problém, může chtít upoutat pozornost.. Kdysi toto dělala dcera známých, bylo ji také kolem 4let a nejen, že schválně curala, ale i kakala všude možně a pak se tomu hloupe smála. Nebyla líná vylézt na kuchyňskou linku a tam vypustit ho.no a potom děsna sranda. Jak svoje děti jsem nikdy nebila, tak tenkrát jsem si říkala, že být to moje dítě, asi by dostala na zadek za to. Nakonec u nich pomohlo, že se jí jiné děti kvůli tomu začaly posmívat a nechtěly si s ní hrát když je prase, od té doby chodila normálně na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí