Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, take mate nektere tak neuveritelne silny strach z letani? Ja uz jsem z toho zoufala. Bohuzel letam casto
Vsechno to zacina uz od doby, kdy vim, ze zase nekam poletim a mam letenku. Samozrejme to pokracuje i v letisnich halach ackoliv, ty spatruji jako to nejpozitivnejsi misto, pro mne ale tichem pred bouri. No, k samotnemu letu…pokud je to na kratkou vzdalenost tim myslim max. 2h muj pro mne typicky projev paniky mne chytne tak jednou. Zacnou se mi potit silene ruce, ale zaroven jsem studena a je mi zima. Zacnu byt roztekana a chce se mi brecet, takze si nasadim bryle. Tenhle stav mi vydrzi tak 20min. nemuzu cist, nemuzu poslouchat hudbu, nemuzu se divat na film nemuzu nic. Asi je docela psycho sedet vedle nekoho jako jsem ja. Ted mne cekaji dlouhe lety za ocean a nevim, budu muset asi k psychologovi. Sama jsem si myslela, ze kdyz nalitam tisice km zlepsi se to…no, nezda se
Proto jsem se chtela zeptat zdali mate nekdo nejaky tip. Mejte se krasne!
@Sini psychologie pomůže. Ja omlivam strachy z výšek s letání
Já kdysi létala rada a ted je to čím dal horší. Na letišti ještě ke všemu dostanu průjem. Paráda, co si budeme vykládat… Taky s tím budu muset něco dělat
@Kobliha51 V podstate nepiji, ale kdyz piji, tak skotskou a s tou v letadle neuspeji
mimojine mam tak vysokou hladinu adrenalinu, ze stejne veskerou lehkou, potencionalni opilost solidne odbouravam ![]()
@zelenaprisera To znam no taky si vzdy jeste odskocim
ach asi nas bude takovych vice, ale je opravdu tezke to zpracovavat a vyporadat se s tim u mne nemozne. Ted mne ceka 18h takze uz jsem opet v psychickych pripravach ![]()
@Sini píše:
@Kobliha51 V podstate nepiji, ale kdyz piji, tak skotskou a s tou v letadle neuspejimimojine mam tak vysokou hladinu adrenalinu, ze stejne veskerou lehkou, potencionalni opilost solidne odbouravam
Já se v letadle taky bojím. Dám si dvě sklenky vína a nějak se to trochu utlumí a je mi lépe. Létám sice tak jednou za rok, ale bojím se bojím… Myslím, že trochu obavy mají asi všichni. No to ti nezávidím. Já si vždycky nadávám, že do toho letadla zase lezu.
Já mám z letadel také hrůzu, ale já tedy lítat nemusím (a tak jsem tedy nikdy ani neletěla), ve mně to vypěstovala matka svým strachem… Neumím si představit, že bych MUSELA ![]()
@Kobliha51 Ja si taky nadavam
Tedy krotim hlavou a vzdy kdyz se letadlo nejak zakymaci reknu paneboze
pri delsim letu to stihnu mnohokrat
…no asi chudaci ti vedle ![]()
@Kobliha51 Jinak to vino ano, neni moc jinych moznosti i kdyz zase se to nema kombinovat s prasky a ty si davam na nervy vzdycky
hlavne mam jeste prestup tak taky clovek musi fungovat
No, ja jen poradim co nedelat - nekoukat na Letecke katastrofy. Ja se donedavna nebala temer vubec, pak me chytl tenhle serial a ted uz se bat budu.
@Gregory píše:
No, ja jen poradim co nedelat - nekoukat na Letecke katastrofy. Ja se donedavna nebala temer vubec, pak me chytl tenhle serial a ted uz se bat budu.
To jo, když tam člověk vidí, jak kvůli o půl mm menšímu šroubku umře 300 lidí, tak si sakra rozmyslí, jestli pojede na dovolenou letadlem, nebo autobusem ![]()
@Fjodorka píše:
To jo, když tam člověk vidí, jak kvůli o půl mm menšímu šroubku umře 300 lidí, tak si sakra rozmyslí, jestli pojede na dovolenou letadlem, nebo autobusem
Ono to neni moc vhodne rozmazavat zrovna v tomhle tematu, tak se omlouvam, ze jsem to nakousla. Ale fascinujici to bezesporu je, proto na to cucim i kdyz vim, co to ve me zpusobuje.
Já ještě neletěla a nevím, co to se mnou udělá, máme na jaře letět do Francie..Ted mě přepadá panika, jak zvládnout odbavení, vůbec nevím, kam jít, jak se zavazadlem(prý můžu míz příruční kufřík menší sebou na palubu), kde letadlo najdu apod. Možná pak mě přepadne strach v sedadle..