Drážďany - nejlevnější jízdné (Labe-Elbe)

3774
4.1.15 12:22

Drážďany - nejlevnější jízdné (Labe-Elbe)

Dobrý den,

chtěly bychom jet začátkem března z Prahy do Drážďan. Auto mít nebudeme.
Našla jsem nějaké šílené jízdné vlakem (cca 1500,–), tak přemýšlím, jestli mám pátrat dál nebo do vzdát úplně.
Nemáte někdo zkušenost, jak zvládnout cestu (ve dvou) nejlevněji?…ještě mě napadla nějaká cestovka z Prahy v akci, ale březen je asi dost hloupý termín…

Díky za rady a osobní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
4.1.15 12:40

@Jannnča : nevím jestli to ještě existuje, ale byvavala jízdenka vikendova pro 2 a bylo to za dobrou cenu, zkus pohledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
4.1.15 12:43

@myskalucka To jsem našla, ale když tam chceme právě v průběhu týdne :think:

Našla jsem tohle, ale netuším, kde najít další podrobnosti - http://www.mestasveta.cz/…a-do-drazdan

Kdybych to našla, tak se tady samozřejmě neptám :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
4.1.15 12:45

Kombinovali jsme kdysi skupinové jízdné po Čechách (od dvou lidí jste skupina), SO+NE a takový ten příhraniční lístek, ale už je to dávno. A možná by se vyplatila i IN karta, tuhle jsem se na to dívala, a vrátí se to za pár jízd, pokud člověk nemá auto tak asi raz dva.

Sem si asi koukala?
https://www.cd.cz/…mecko/-4078/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
4.1.15 12:48

Ted jsem koukala na spoje do Drážďan a cena jízdenky 395 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
4.1.15 12:50

Podle me to vlakem levněji nejde. Možná zkusit zakoupit jednodenní zájezd do Drážďan na slevomatu, viděla jsem, ze jezdí i během roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
4.1.15 12:51

@madlicka : na tomhle odkazu jsem našla na březen včasnou jízdenku Evropa ze tech 395 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
4.1.15 13:05

Tady je odkaz na jízdenku Labe Elbe přímo od českých drah
 http://www.cd.cz/…eckem/-4015/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
4.1.15 13:08

@myskalucka No, já bych brala cenu kolem 450,– Kč (tam, zpět)…při zadání mi to vyhazuje tohle.

Spojení nebylo nalezeno.
Možné příčiny:
spojení v příslušném časovém období neexistuje,
pro uvedenou relaci nelze doklad zakoupit z důvodu neexistujícího přímého spojení, spojení s povoleným počtem přestupů nebo vyprodání dané nabídky,
spojení nelze realizovat povolenými dopravními prostředky,
spojení nelze realizovat zvolenou vozovou třídou (např. v některém vlaku nejsou řazeny vozy 1. třídy),
na trase spojení je omezen provoz bez zajištění náhradní dopravy - více informací o omezení provozu,
doba předprodeje ještě nezačala nebo již skončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
4.1.15 13:14

@Jannnča : koukni na tu Labe elbe, tam najdeš veškeré info, je to 400 Kč pro 2 osoby ústecký kraj + příhraničí, musíš zaplatit jen jízdenku do první stanice v ústeckém kraji. Já to nestudovala do podrobná, jsou tam i věci na stazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
4.1.15 13:16

@myskalucka No, jenže právě je tam i určité omezení u některých německých dopravců…
tak proto jsem myslela, jestli někdo nemá přímo osobní zkušenost. Případně nejezdí jinak.

Zatím je čas, tak určo něco vyzkoumám :lol:

Děkuji za rady :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
4.1.15 13:21

@Jannnča : to omezeni je, ze nesmí s EC, IC, ale pokud pojedes ze Schony nebo Bad Schandau příměstským R ( červený patrový vlak ), tak není problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
4.1.15 13:27

@myskalucka Už jsem asi našla tu nejideálnější kombinaci:
vlak do Vraňan a zpět - 210,– Kč/2 osoby
a pak Labe - Elbe - 400,– Kč/2 osoby

Tak to je super - díky za výpomoc, teď jen najít nějaké rozumné spojení ráno tam a odpoledne zpět a může se vyrazit :hug:. Jelikož se německy domluvím fakt trošku (anglicky vůbec), tak to bude adrenalinový výlet (hlavně při cestě zpět).
Pokud chytnu tradiční cestovatelskou depku, tak se nepojede nikam :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
4.1.15 13:28

Existovala vlaková pohraniční jízdenka- Elbe ticket, který vyšel opravdu levně. Zkus pohledat.

• Citovat
  • Upravit
8112
4.1.15 13:30

Tady jsou německé stránky k Elbě ticket
https://www.vvo-online.de/…e-129.cshtml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová