Nesmí jod a vitamín E

1885
16.9.11 08:50

Nesmí jod a vitamín E

Ahoj holky,prosím vás o radu.Dnes jsem po dlouhé době mluvila s mojí kamarádkou.Je tento rok po 2 operacích št. žlázy, poškodili ji u toho hlasivky.A ted má podstoupit další léčbu- a nesmí při ní jíst jod a vitamin E. Dr. ji žádný seznam nedal. Tak hledá sama, ví že nesmí ryby a sehnala sůl bez jodu.Ale dál si neví rady. Nemáte někdo zkušenosti, vědomosti- kde je obsažen jod a vit.E? díky za reakce Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1078
16.9.11 08:59

zkus tento odkaz:

http://www.pojistenezdravi.cz/vitamin-e

dále e je v listové zelenině, játrech,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
18.9.11 13:56

děkuju :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dr. Mundy
2.11.11 01:16

Kde se vyskytuje vitamín E?

Kde se vyskytuje vitamín E? 8-o

Zdroj vitamínu E ( tokoferol ) se v malém množství vyskytuje v obilních klíčcích, v rostlinných olejích, burských oříšcích, sóji, salátu, kukuřici, chlebu, másle, sýrech, hrachu, fazolích, špenátu, ve žloutku, v sádle, ve vnitřnostech, v mase savců a mléce.

• Citovat
  • Upravit
Dr. Mundy
2.11.11 01:28

Kde se vyskytuje jód?

Kde se vyskytuje jód?

V podobě jodidů (solí jódu) se vyskytuje v rybách, mořských plodech a mořských řasách. V různé míře ho najdete v ovoci a zelenině. Tam jeho množství ale závisí na tom, jak byla na jód bohatá půda a kde ovoce a zelenina rostly. Jód je přítomen i v mase a mléce volně chovaného skotu. Také se přidává ke kuchyňské soli.

• Citovat
  • Upravit
993
28.3.12 20:21

Ahoj, nevím jestli mi někdo poradíte. Čeká mě po operaci štítné žlázy radiojod a do té doby mám nějaké omezení v jídle, jedno z toho je, že nesmím jod. Problém je, že nemůžu sehnat sůl bez jodu. Nevíte který obchoďák ji prodává nebo čim to nahradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
28.3.12 20:26

@mína77
Mám! Jmenuje se to Mořská sůl hrubozrnná. Na vršku je JOD FREE, ve složení jod chybí. Výrobce Solsan, 1. pluku 8 - 10, Praha www.solsan.cz
A snad ji mám z Globusu, chtěl jsem hrubozrnnou sůl na pečení (posypání) housek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
28.3.12 20:39

Mořská sůl a bez jodu? :D Globus tu v ČB máme, sice to mám kus cesty, ale zajedu si tam. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
28.3.12 20:49

http://www.solsan.cz/…_karton.html

toto je ona, i je vidět ten nápis JOD FREE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
28.3.12 20:58

Paráda, díky moc. Už jsem tam napsala dotaz jestli ji mají i u nás, abych ten kus cesty nejela zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí