Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Kamarádka měla podobný problém, nakonec pomohli najít diagnózu až na neurologickém oddělení v Motole.
Dcera to má a žádné poruchy nemá, jen prostě mluví nebo zpívá celý svůj bdělý čas, někdy je to únavné, obzvlášť když si chceme s mužem něco říct nebo když brečí ségra…ale je extrémně chytrá, zvídavá a holt mluvila ve větách velmi brzy, má perfektní logiku…je školková ![]()
To není o tom, že by pořád mluvil. To beru jako normální, ale tohle je o potřebě mluvit, ale místo něčeho normálního se říkají vždy stejné fráze o ničem.
Třeba to „Těšíš se domů“ Přitom jsme doma a neumí vysvětlit, proč se na to ptá a za 10 minut znovu.
Tak ona taky třeba opakuje, že už se těší, jak to dopadne a tak…ale většinou to je k budoucnosti nebo nám milionkrat zopakuje, že nás miluje…ale ve školce je vzorná, aktivní, samostatná a vždy chválená…tam asi mele tak akorát ![]()
Toto trvá už několik let a věty se nemění. 100× za den „Mami?“
„Ano“
„Těšíš se domů?“
U skolkacka mi to přijde v pohodě.
Nekdo tu popisuje male dite, ktere nezavre pusu. To je normalni. Ale to, co popisuje zakladatelka, mi prijde zvlastni. 11lete dite opakujici vety, ktere se v dane situaci nehodi. A jak jsem pochopila, neni to non-stop mluveni, ale obcasny “zachvat” “nesmyslne” reci.
@Janča6 píše: Více
Je to v průběhu celého dne. My to děláme oba, ale já už většinou jen na partnera a syn tedy jen doma, ve škole si dává pozor.
Nemá žádnou diagnózu. Do pěti let měla i ty tiky. Vokální, škubala hlavou, kousala si nehty, poskakovala. Podle všech normální dítě nepotřebující medikaci (chytrá, ale neposedí). Jako matka jsem už z toho poměrně vyčerpaná.