Nesmyslné mluvení

Anonymní
7.5.24 18:22

Nesmyslné mluvení

Máte zkušenost s placanim nesmyslů?
Myslím tím potřebu něco říct, ale ve výsledku to končí „už nevím, už nic…“
Dělám to já a jedno dítě. Tisíckrát za den zavolá „Mami“ a na moji reakci následuje jedna z následujících možností: „Jsi hodná. Těšíš se? Těším se domů (i když jsme doma).“
Je to poměrně únavné.
Může to souviset s nějakou poruchou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.5.24 18:44

Nesnaží se upoutat pozornost? Třeba má prostě jen potřebu komunikovat, jen neví o čem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 19:10
@Morušková vafle píše: Více

Ano, je to o potřebě mluvit, proto se ptám, jestli někdo nemá zkušenost, že to souvisí s nějakou poruchou.

• Citovat
  • Upravit
1537
7.5.24 19:25

Kolik je diteti?
Nema jen hokej v casech? Jakoze se tesilo domu?
Pripadne neopakuje jen neumele to co slyšelo od dospelych. Partneruv syn treba rekl v peti letech s usmevem " Tato, at se zabijes!" jen tak u snidane. Dost nas to oba sokovalo a az casem mi doslo, ze se nejspis jen snazil zopakovat to, co rikame psovi, kdyz vali ven jak tank : " Prizab se, a rekni, ze si nechtela!" Podobne to bylo, kdyz chtel zopakovat, ze ma reci, jak koza bobku, tak rekl, ze mluvim jak koza, ktera kadi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.24 19:25

A jak staré to dítě je? Můj syn má občas tak silnou potřebu něco říct, že než najde slova, začne zadrhávat a nakonec se v tom tak ztratí, že tu myšlenku ani nedokončí, ale jsou mu tři roky, tak že je to zatím normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 19:28

@starfish_at_night @Morušková vafle my to děláme oba, proto vím, že to je obrovská potřeba něco říct, takže oslovíme nejbližší osobu a na to placneme nějaký nesmysl. Oba máme 3-4 věty, které jedeme dokolečka.
Dítěti táhne na 11 let.

• Citovat
  • Upravit
960
7.5.24 19:29

Mě to dělá i manžel. Jestli je to porucha netuším, ale občas z toho tedy probublavam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
7.5.24 19:38

A není to tím, že spolu málo mluvíte a proto je pak ta potřeba něco říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.24 19:48
@Anonymní píše: Více
Omlouvám se, z původního příspěvku jsem to nepochopila. Z popisu mě napadá Tourettův syndrom… Ale to je takové střelení do prázdna…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 19:48

Dcera buď běhá, když ji donutím jít v klidu, tak nepřetržitě mluví a když jí řeknu, aby mlčela, tak má divné tiky. Bude jí osm, a to její blábolení, při kterém se nedívá do očí a polovina jí není rozumět, těžko zvládám. Jediná výjimka je televize a tablet, to je potichu. Naštěstí mě teda stokrát denně nevolá, to už by mě hráblo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.24 19:49
@milwinka píše: Více

Ne, není. U mě rozhodně ne. V danou chvíli prostě mám potřebu promluvit.

• Citovat
  • Upravit
1742
7.5.24 19:51
@Anonymní píše: Více

A nemá ADHD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
7.5.24 19:51

Tourettuv syndrom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 19:52

Tourettuv syndrom to nejspíš nebude, nemáme fyzické tiky. U toho musí být jak fyzické tiky tak vokální.

• Citovat
  • Upravit
1742
7.5.24 19:52

Jo, to mě taky napadlo. A nebo nějaká forma hyperaktivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová