Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hm a ja tady mam depku z toho, ze jsem s detma zavrena jenom 14 dni, co jsou nemocny.
No nemas to lehky.Byt tebou, rozhodim site ohledne inzeratu na seznameni s kamoskou
Musi tam kolem Vas nekdo byt, komu je taky smutno a kdo treba muze prijet za tebou.Hned bych te navstivila, az budem zdravy, ale to by byla fakt nahoda, abys bydlela kousek od nas ![]()
Sem na tom podobně, sem na rizikovým skoro 4. Mesic a uz teď to nedávám, bydlíme tu s přítelem krátce, nikoho neznám tady, pritel je 6 noci v tydnu v práci, přes den spí a ja tu nikoho neznám
sem 70 km od rodiny
@MartinaIrena
To by bylo fajn, bohuzel nebydlime ani v cesku, zname by byli ale spousta veci se proste ztrati v prekladu. Neni nad pokec v rodnem jazyce
Vubec to nechci zlehcovat, vim moc dobre jake je mit jedno mimino a byt tehotna… ale pokud se cely den staras stejne o dite (takze ho zvedas), tak proc ho nemuzes hodit do auta a nekam jet?
jinak mi z toho hrabalo taky. ani ne ze samoty, ale z nemoznosti „neco“ delat. ale deti maji 3r a 2r a tak nejak to trva porad ![]()
Staram se o nej doma, a ono to bohuzel staci. A kdyz neco je - coz uz bylo proste muzu houknout na chlapa a on si to prevezme, popripade mi ho prenasi, ja vim jak to zni je to jak na hlavu
Samo ze pred nejakym casem to jeste slo-nalozit a jet si, ted na to slastne vzpominam. Plus nam nastalo obdobi kdy nejlip vzdy musi nekdo byt doma kvuli nemocnemu psovi
V podstate je to cekani na porod a az mladsi par mesicu povyroste…
Anonymní já tě chápu.. Já třeba teď mám 2 leté batole, taky by se řeklo, že může kdekoliv s ním jít.. Mám teda ještě 7 letého chlapce..
Jenomže jak je člověk už prostě vyčerpaný- izolovaný, bez společnosti, a vidí, jenom děti, hřiště, školka, potom škola a dokola, tak prostě ta nálada ani neni..
Takže i dkyž někde jdem tak mám toho blbé kecky, protože je to jenom nahánění 2 letého, okřikovaání 7 letého, popřípadě řešení, že někdo něco chce, nebo nechce..
Nejvíc mě osobně vadí, že si nemůžeu prostě svobodně někde zajít bez dětí..Pokaždé se to musí nějak naplánovat, jelsti manžel může, nemůže hlídat atd..
Ale ono stejně ten čas letí, pak asi člověk bude na toto období vzpomínat ![]()
No nemáš to jednoduché co si tak najíd kámošku v místě tvého bydliště nevím kde bydlíš jestli tam existuje třeba mateřské centrum když jsme se přestěhovali na vesnici a to jsme nebyli až tad odřezaní od světa rok mě trvalo začlenění a bulela jsem. ![]()
Jsem v jiné situaci, ale třeba ti to pomůže. Já zas bydlím ve městě, které nesnáším. Nic tu není, nic mě tu nebaví. Nastěhovali jsme se sem jen z doncení, že musíme překonat nějakou dobu, abychom se mohli vrátit tam, kam chceme, ale kde je dražší bydlení. Tady je levnější. Chybí mi tu kontakt s přáteli, rodinou, nenávidím to tu. Jsme tu už 3. rokem a jediné, co mě drží je to, že to jednou skončí. I tak jsem se tu naučila žít a smířit se s tím. Takže, na závěr lze říci, že i tvoje trápení jednou skončí. Zkus to brát tak, jak to je. Jednou rodičák skončí a budeš se cítit lépe. Já, jak jsme byla tady v háji, hned jsem nastoupila na část. úvazek, protože v nenávistném městě a je ště bez peněz, to bylo na lano. Drž se, bude lépe.
Taky bych to brala tak, že to nepotrvá napořád… a co je devět měsíců v celým tvým životě? jinak 8 měsíců, to ještě nechodí, že? tak jí vyložit na deku a nahlas číst, nemusí to být nutně pohádky, klidně něco co zajímá tebe, nebo když bude spát, tak plést, háčkovat, malovat… prostě něco tvořit
Tak sila by se jeste nasla, jen se namalovat a ucesat, vyrazit i s kocarem…Nicmmene tady je cela materska i s rodicakem max. pul roku a podle toho to tu vypada…jedno hriste, same jesle a vrcholem je plavani pro deti. Ve meste jsou asi vetsi moznosti..Reknu vam holky a pani, na toto zlate Cesko ![]()
Ale dekuji za podoru ![]()
@Anonymní píše:
Tak sila by se jeste nasla, jen se namalovat a ucesat, vyrazit i s kocarem…Nicmmene tady je cela materska i s rodicakem max. pul roku a podle toho to tu vypada…jedno hriste, same jesle a vrcholem je plavani pro deti. Ve meste jsou asi vetsi moznosti..Reknu vam holky a pani, na toto zlate Cesko
Ale dekuji za podoru
V tom našem hnusném městě jsou ženský na rodičácích i 4 roky, protože děti do školek nevemou. Ony to dávajíl pro mě by to bylo tady na lano, takže ani Čechama si nepomůžeš. To fat přejde, uteče to, věř mi, bude lépe.
V tom naš
Dobry den, prosim o anonym, asi se potrebuji spis vypovidat.
Vse zaclo rizikovym tehotenstvim kdy jsem zustala doma, tehdy mi to prislo fajn, stejne tu praci moc nemusim. Ale jak to byva postupne jsem musela prestat delat veci i doma, zadne uklizeni, vytirani, noseni cehokoliv, skoro rezim lezaka…
Ted mame 8 mesicni batole, docela hodne a ja jsem OPET RISK tehotna. Takze delam jen co musim kolem ditete.
Puvodne jsem zvykla na mesto kde mas vse prakticky pod nosem.
Ted bydlime na samote takze vsude autem, to mi ted nehrozi protoze tahat-prevazet dite zakazano. Pesky je to tak pul hodiny do kramu. Pripadam si hrozne izolovana a momentalne nesamostatna, uplne me to tady uzira. Muzu tak na prochazku s kocarem po okoli-porad ty same trasy. Sem tam potkam sousedy…Predstava ze to tak potrva jeste nejmin pul roku je hrozna. Vsude me musi nekdo odvezt, neco privezt. Chlap se zapojuje ale taky se nerozpuli. Driv jsem stihla aspon vecerni skolu, ted uz ani to ne. Porad koukam na inzeraty prace, na pul uvazku bych klidne sla, hlavne vypadnout z baraku mezi lidi…ale opet ted nehrozi. Mela to taky nektera z vas?