Nesnášim násilí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
247
12.3.20 11:02

Nesnášim násilí

Ahoj, asi mam zvlastni prispevek, ale myslite ze je se mnou neco spatne, pripadne mate to taky tak? Nikdy me nikdo neznasilnil nebo nezbil a ani jsem nebyla svedkem neceho podobneho…ale jekmile je v tv nejaka scena nasili a predevsim znasilneni, hrozne to prozivam a okamzite prepinam, jdu pryc, pripadne pokud jsem v mistnosti a nemam ovladac hystericky kricim na pritele at to okamzite prepne. Nemuzu to videt slyset a je mi z toho uzko. Uz se me parkrat ptal jestli nemam nejakou spatnou zkusenost - opravdu ne. Proto premyslim kde se to ve mne bere…vcera jsem videla ukazku k jednomu serialu (ano jen blbou ukazku ktera bezi cely den, takze asi zadna drastarna a navic tam jde jen o pokus o znasilneni) a ve mne se vsechno uplne sevrelo, coz me donutilo popremyslet jeste vic, proc me to tak drazdi…jsem blazen? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2089
12.3.20 11:06

Co zkusit nejakou hloubkovou terapii jako treba regresní? Třeba v sobe mate neco z minulosti. Treba jste jen v dětství neco videla. At na zivo nebo v televizi a zustalo to ve vas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33379
12.3.20 11:06

Taky nemám ráda násilí, ale že bych měla hysteráky z tv, to fakt ne :mrgreen: Asi se radši nedívej na tv, tam je pořád něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
12.3.20 11:16

Mě třeba zase není v TV příjemný vidět reportáž o tom, že někdo týral zvířata, mám z toho divný pocit uvnitř.

• Citovat
  • Upravit
247
12.3.20 11:21
@Jančakecalka píše:
Mě třeba zase není v TV příjemný vidět reportáž o tom, že někdo týral zvířata, mám z toho divný pocit uvnitř.

To je dalsi vec, na zabery koukat nemuzu (pokud jsou) a kdyz ctu napr. jak deti nalily nejakou ziravinu do oci pejska a zbily ho, tak brecim…nedokazu pochopit tu krutost a je mi zle kdyz si predstavuju, co to zvire muselo prozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
12.3.20 11:23

@mavroidis vzhledem k obsahu většiny tv stanic se na moc věcí dívat nemůžete co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
12.3.20 11:29

Freud by jistě věděl. Patrně nějaká silná a potlačovaná touha :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
12.3.20 11:33
@mavroidis píše:
To je dalsi vec, na zabery koukat nemuzu (pokud jsou) a kdyz ctu napr. jak deti nalily nejakou ziravinu do oci pejska a zbily ho, tak brecim…nedokazu pochopit tu krutost a je mi zle kdyz si predstavuju, co to zvire muselo prozit.

Tak to jsme na tom hodně podobně :hug:

• Citovat
  • Upravit
20996
12.3.20 11:52
@Chauvinist píše:
Freud by jistě věděl. Patrně nějaká silná a potlačovaná touha :nevim:
:mrgreen: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
12.3.20 11:56
@KalamityJohn píše: :mrgreen: :potlesk:
:potlesk: :potlesk: bude to vypadat blbe, ze se tak branim, ale absolutne po zadnem nasili neprahnu. Je mi zle jen si to predstavim a ani si to dal predstavovat nechci. Kdyz to prave vidim nebo slysim v tv (nevim jestli mam bujnou fantazii), mam pocit jako by se to delo mne a je mi z toho uzko a zle.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
12.3.20 12:01

Taky to tak přesně mám, na nic se dívat nemůžu.. a úplně nejvíc nesnáším kriminálky!!! Když někdo někoho zastřelí, tak mi to nevadí, ale jakmile se někomu ubližuje, nebo se někoho týrá, znásilňuje apod. tak to nemůžu ani vidět a chovám se podobně jako ty :D…a poslední dobou už ani na zvířata jak se pojídají se nemůžu dívat..když se díváme na dokument a medvěd tam žene nějaké roztomilé zvíře, tak manžel vždy povzdechne a řekne - já to raději přepnu ať to nevidíš… :D Nevím co to s námi je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
12.3.20 12:03
@Poa1 píše:
Taky to tak přesně mám, na nic se dívat nemůžu.. a úplně nejvíc nesnáším kriminálky!!! Když někdo někoho zastřelí, tak mi to nevadí, ale jakmile se někomu ubližuje, nebo se někoho týrá, znásilňuje apod. tak to nemůžu ani vidět a chovám se podobně jako ty :D…a poslední dobou už ani na zvířata jak se pojídají se nemůžu dívat..když se díváme na dokument a medvěd tam žene nějaké roztomilé zvíře, tak manžel vždy povzdechne a řekne - já to raději přepnu ať to nevidíš… :D Nevím co to s námi je…

Presne tak to mam :lol:…taky mi nevadi kdyz se strilej :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20996
12.3.20 12:05
@mavroidis píše: :potlesk: :potlesk: bude to vypadat blbe, ze se tak branim, ale absolutne po zadnem nasili neprahnu. Je mi zle jen si to predstavim a ani si to dal predstavovat nechci. Kdyz to prave vidim nebo slysim v tv (nevim jestli mam bujnou fantazii), mam pocit jako by se to delo mne a je mi z toho uzko a zle.

Pokud se pamatuju, tak jsem podobné scény ve filmu taky těžce snášel - když jsem byl mladší. Takže to není ani tak moc vada, jako neotrlost a na tom zas není nic špatnýho dokud se to nevyvine ve fobii.

Moje dospělá dcera od televize odchází i u filmů, které už zná protože to prostě nechce vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
12.3.20 16:29

Sledování násilných scén vyvolává velmi podobnou mozkovou aktivitu jako u sledovaných násilných osob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevimnevimno
5.4.20 22:51

Možná nemám řešení

No, možná je to díky některému z vašich předchozích životů nebo lépe řečeno smrti :(. Ale pokud na reinakarnaci nevěříte tak je vám tento komentář k ničemu :D.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová