Nesnáším prázdniny!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13138
25.6.24 05:53
@Anonymní píše: Více

U nás tyto problémy nejsou. A byla to reakce na zakladatelku. Pokud dítě určuje vchod rodiny, tak holt rodiče musí skákat podle dítěte. Nevím, do kdy to budete ochotni tolerovat. Vaše dítě je nestandardní, tak holt s tím musíte pracovat. Prázdniny za to nemůžou a myslím si, že 2 měsíce jsou akorát. Pro děti i pro pedagogy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6026
25.6.24 06:20

A to já ty dva starší kaňoury zapsala v létě na 4 příměšťáky. A budu mít klid. S mladšími strávíme léto v této době na hřištích (starší už to tolik nebere). Jinak tu máme plovárnu zadara, tam plánujeme s manželem strávit spoustu odpoledního času. Sem tam výlet a prázdniny utečou jako voda.

A příští rok budou na příměšťáku už 3. Už teď se těším :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
25.6.24 07:27

Ty mas jen tyden dovolene??? Nevim tedy, moje dite prazdniny miluje, mame pokazde spoustu planu, doma se otocime tak na prebaleni kufru…smutne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.24 07:40

No já se toho děsím trochu taky, školka zavrená, protože ji rekonstruují, hyperaktivní 4,5 leté dítě. A o trošičku méně hyperaktivní 5 léta manželovo dcera, do toho já těhotná.
V červenci si ho možná na týden vezme babička a jednou za 14 dní táta na víkend.
Ale stejně 🙈 bude to něco. Tábory i příměstske jsou tady až od 6 let.

• Citovat
  • Upravit
1592
25.6.24 12:55

A co třeba teta, strejda to taky nemáte? Mě si třeba brali na pár dní a já byla nejvíc spokojená. Pak zase druhá teta, strejda třeba na týden i dýl když to šlo a do teď na ty prázdniny u nich vzpomínám nejraději.. Tábory jsem zažila dva a taky mě to tam moc nebavilo.. Jinak se litalo kolem baráku s děckama.. Máma pracovala z domu, takže to měla snazší no… Ale za to jsme byly 3 a ona na nás taky sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3195
25.6.24 13:38

A co jí dát k nějaké kamarádce na chalupu? Pokud se boji jet na tábor v 7 letech, tak to chápu. Ale když to nezkusí…Dala bych ji jen na týden, to by mohla vydržet. Nemáte ani žádné sestřenice, bratrance? Nebo více příměstských táborů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.6.24 13:48

Nebo naopak, někoho vzít k sobě, na střídačku.
My už stříháme metr do prázdnin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
25.6.24 15:08
@Anonymní píše: Více

Jako chapu, že když jsi těhotná, tak je to těžký, ale to taky vyznívá tak zvlášťne- udělali jsme si dve děti (vím, že jedno neni tvoje, ale i tak prostě patří do rodiny), dobrovolne si děláme další a pak se hrozime, že taky někdy jsme všichni spolu doma a musíme spolu fungovat i sami bez strkani deti do ustavu :lol: :think:

• Citovat
  • Upravit
2003
25.6.24 15:18
@Qwerty987 píše: Více

Zakladatelka je to samé, udělat si dítě to jo, ale ať se pak stará někdo jiný (škola).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
25.6.24 15:25
@medvidka píše: Více

No úplně nerozumím tomu zděšení některých rodičů, že „končí škola, budu mít dítě na krku“, tak snad je to jejich dítě a pokud s ním teda nejsou rádi a nepřeji mu oddych o školy (viz poznamky, že by se prázdniny měly zkrátit), tak ať to berou jednoduše jako jejich povinnost a zodpovědnost se o ně starat no, škola si ty děti dobrovolne nepořidila :nevim: ale je to smutný

• Citovat
  • Upravit
15418
25.6.24 15:48
@Qwerty987 píše: Více
Neříkám, že je nutné být zděšen, to rozhodně ne. Nakonec prázdniny nejsou žádná novinka :mrgreen:
Ale zase dokážu pochopit, že pro pracující mámu mladšího školáka, která nemá kolem sebe fungující rodinu - otce, prarodiče, tetičky, je vykrytí 2 měsíců prázdnin organizačně a někdy i finančně náročné :think:
Neříkám, že je nutné
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
25.6.24 15:58
@ivašot. píše: Více

Já to asi taky chapu, ale tak to snad víme, že rodičovství není vždy jednoduché ne? A zrovna ty prázdniny fakt deckam preju, že můžou odp na koupak a ne psát úkol z matiky i za cenu toho, že prostě to mám organizačně složité :nevim: a nebo mám to dítě jedno, pokud to chci mít jednodussi a ne tři, jak tu někdo píše :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix