Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, domluvili jsme s rodinou na společnou dovču v Egyptě, ale v červenci. Mám tam teď kamáradku, a říkala, že jako je tam snad 50st na sluníčku. Taky sleduji počasí na telefonu. Ale je tam obrovské vedro, že pocitově je tam snad ještě víc než 40st. A já mám strach o dceru. Jsou ji 3 roky. Je zdravá, na dovče jsme už byli v Tunisu, ale v květnu, kde bylo max 27st. A já přemýšlím, jestli to nezrušit, protože takové teplo jako ledva zvládá dospělý člověk, natož dítě. Na druhou stranu mě zas rodina uklidňuje, že budem u bazénu a moře, v klimatizované jídelně apod. Zrušily byste, nebo jely? ![]()
V červenci je to v Egyptě peklo. To jsme tam byli jen jednou a nedalo se vůbec existovat. Tak malé dítě bych tam nebrala. Egypt nejlépe v květnu nebo na podzim.
@Zuz186 Děkuji za odpověď. Je to šílený a hrozně se toho bojím, vyberem raději něco jiného. Rozmýšlela jsem spíše nad Chorvatskem, ale většině se ta 16h cesta busem nechce. Každopádně tohle se mě s dcerkou nechce vůbec absolvovat a je to za mě i dost nebezpečný pro ni bych řekla.
A také ty střevní potíže, ty se tam nevyhnou skoro nikomu. Egypt opravdu není vhodná destinace pro malé děti.
@Kandra píše: Více
Nejela bych ani do Egypta a ani do Chorvatska. Nějak mi přijde, že lidé z Česka neumí jet nikam jinam..
Zkus letecky něco jiného
Ale Egypt fakt neee… Když pominu ty horka, tak jejich hygiena je
… Malé dítě bych tam nikdy nevzala.
Pokud hledáte cenově přijatelnou dovolenou, koukni na Turecko. Do Egypta bych s takto malým dítětem nejela. Akorát pro víc lidí mohou být problém letenky. Ten červenec bude už dost vyprodaný…
@Barevné klubíčko píše: Více
Ono nejde o to že neumí jet nikam jinam, ale jsou to víceméně nejlevnější destinace. ![]()
Jinak my byli v červenci na Djerbe, kde bylo 48 stupňů.
Deti 2,5r a 3,5r. Když jsme byli v bazénu, tak to bylo v pohodě. On ten vítr od moře trochu ochlazuje.
@Barevné klubíčko Tak to děláš chybu. Se tříletým dítětem je to cestovaní samozřejmě něco jiného. Jinak Egypt klidně doporučuji procestovat. A tím nemyslím, že se rozkydneš do resortu a pojedeme maximální na výlet Na delfíny ( Luxor, Káhira, Gíza - tolik orientální historie co má Egypt je nádhera).
To samé Chorvatsko - ne, že se rozkydneš do kempu a jíš plastiky - to jest zastaralý názor. Pokud ho procestuješ aktivně, zjistíš, že má opravdu krásnou přírodu s krásným a čistými zátokami. A spousta Čechů to neumí ani ocenit.
Vždycky jde o to, jak o tom přemýšlíš ![]()
Byli jsme před pár lety a nikdy víc. Teplo se celkem dalo vydržet, hodně tam foukalo. Ale dovolená víceméně pro 💩 a pro
Přítel skončil i na klinice na kapackach. A to jsme si i zuby čistili balenou vodou.
@Zuz186 neměli jsme, byli jsme několikrát a i v létě, myši se dobře vybrat resort a dezinfikovat koktejly s jejich vodkou ![]()
Teď už to bude na červenec pro více lidí dost přebrané, koukněte i na Řecko, Mallorcu, Sardinii, Kypr…v Egyptě jsme byly v brayka beach s ani ne dvouletou dcerou a pak ještě byla s prarodiči v long beach resort…
V červenci bych nejela do Egypta ani bez dítěte. Byla jsem v květnu a v červnu a vedro na padnutí.
Já byla s 3. leťákem v Egyptě v červenci a je to špatný načasování. Horko bylo, i ve vodě.
Lepší je z jara - takový duben, květen. Na Podzim i říjen a listopad, ale je brzy tma.
V klidu bych jela. Deti snaseji vedra v pohode. Dej male pokryvku hlavy a dohlidni na pitny rezim. Nestresuj se, tes se a uzij si dovci…
@Kandra ja bych se toho zase az tak nebala. Cely den budete stejně v bazenu, takže se nijak dítě neprehreje. My byli s 2,5letyma v Turecku. Dopoledne more a bazen, pak obed v klimatizovane retauraci, pak jsme byli na pokoji, kde byla také klimatizace a byli jsme tam třeba do 15h a potom zase bazen a more. Takže jsme si hork vlastně ani nevsimli. A po večeři šly děti zase spat, nikde jsme nechodili po promenadach, nejezdili jsme po vyletech. A jidlo v Egypte a střevní problémy - tyden pred odletem davej diteti probiotika, pro male deti jsou to sacky s praskem (das na lzicku a caj na to a postupně podavas) a primo tam mej v kufru pripravky na pripadny prujem a davej bacha na to, aby dite nepilo nic s ledem a aby pilo jen balenou vodu. Nic se pak nestane. A pojisteny předpokládam jste.