Program pro děti o prázdninách při home office

945
18.6.24 08:55

Program pro děti o prázdninách při home office

Ahoj, pomalu se blíží prázdniny a já zakládám diskusi pro ty, co pracují z domu a mají malé děti.
Pojďme sdílet tipy, jak skloubit práci a rodinu, když se zavřou školky. Co dětem chystáte za program, když zrovna nehlídají babičky nebo nemáte dovolenou, aby jen nekoukaly na pohádky než skončíte s prací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
18.6.24 09:08

My máme pro tyto případy children friendly office. Je to v podstatě hernička, je tam i slečna na hlídání. To je velká výhoda. Když je potřeba napíše přes Teams. Rodiče mohou volit klid a jít na své místo, přesto však mohou využít i prosklenej sdílenej openspace, aby byli na očích dětem.
Skrz HO: nedávno mi HR dalo pakl dohod o HO pro mě a můj team, kde stálo, že zaměstnanec má být na adrese, kterou má uvedenou v systému. I přesto bych s dětmi osobně šla někam do herničky a vzala si NTB.
Dále, pokud máš zahrádku, tak je super tam mít herní prvky, trampolínu a vyslat děti na zahradu. My jsme už v bytě bez zahrádky, ale ve vnitrobloku máme hřiště, pump truck a umím si představit už vyslat děti (8 a 4,5) samotný. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
18.6.24 09:17

Ano to mám taky v plánu sednout na terasu a pustit děti na zahradu. Jinak asi nachystám nějaké úkoly a aktivity, které by si mohli vyplnit. Online na rádiu junior jsou pohádky k poslechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
18.6.24 09:41

Tak já mám děti 10 a 13, takže velké. Budou fungovat samostatně. Půjdou do na zahradu, vlezou si do bazénu nebo na kolo. Včera jsem s nimi měla debatu na téma povinnosti. Takže jsem jim včera nastavila nějaká pravidla. Ráno pokud budu potřebovat nakoupit, půjdou do nedalekého Terna.
Dcera má na starosti pověsit prádlo na zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28745
18.6.24 11:19

Nooo, dítě mi na pohádky nekouká, tak když to bude nezbytné, holt dostane tablet. Jinak budu muset po večerech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.6.24 13:46

Primestak. Dají se sehnat i pro předškoláky. Případně náhradní/sberna školka (ne všude tedy existuji). Občas hlídání kamarádkou/příbuznou na materske nebo ve směnném provozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
18.6.24 14:26

Tak u nás to bude tak, že brzo ráno budu pracovat a kolem oběda budeme chodit ven na kolo nebo k vodě. No a práci zase večer dodělám. Dělám to tak již několik let. Mezitím TV, a hřiště u domu, kde můžou i samé. No a ještě k tomu příměšťák aby měli nějakou změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.24 15:17

I když si můžu přes léto vzít víc dnů HO, tak než mít dítě celé dny u nějaký obrazovky, nebo v módu, počkej, až to dodělám, mám teď meeting a pod, tak raději zaplatím příměstský tábor.
Když už, tak si dávám pár dní půl dne HO a půl dne dovolená…
Jako by mě fakt zajímalo, co za práci děláte, po obědě vyrazím na koupák a práci dělám večer… @Dollorres no tak to musí být sen všech dětí, trávit léto v zasedacce / hernicce…
A vy se můžete jen tak random kdekoli přihlásit na VPN přes veřejnou WiFi? Nějaká IT bezpečnostní opatření??

• Citovat
  • Upravit
945
18.6.24 16:12

Školku máme otevřenou 2 týdny, 1 příměšťák zaplacený + 2 týdny budu mít dovolenou, ale ještě zbývá pár týdnů, které budeme muset nějak vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
19.6.24 11:33
@Anonymní píše: Více

Je lepší hernička nebo obrazovka?
A ano na Wifi se připojit můžeš, ale nefungují určité složky a sharepointy, ale VPN máme globální. Nejsem IT, ale vím, že když se připojím na Wifi, pak dám VPN Zurich, tak mi všechno běží.
Jinak já nejsem vyznavačka HO, radši pracuji z kanceláře. Taky nejsem fanoušek braní dětí do práce, já to prakticky nikdy nedělám. Umím si to zařídit jinak. Nicméně jsem radši pokud moji kolegové dochází i s dětmi. To zázemí mají pěkné, moderní a zároveň spolu můžeme FTF komunikovat, což je efektivnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí