Nutit děti do dovolené?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
571
24.6.24 17:17

Nutit deti do dovelene?

Zijeme v zahraničí. A každý rok se vracíme do CR na Leto. Letos se jim moc nechce cestovat, chtějí radši zůstat doma. Uvazuji jestli je mam do toho nutit. Vek 13, 14 roku. Uvazuji pravé, ze bud by jsem cestovala sama na 2 týdny. A nebo jeli by jsme všichni společně, i kdyz nechteji. Na jednu stranu je mi to lito, ze by se nepotkali s prarodiči a proste si neužili hory a letni koupání v rece atd. Ale taky nechci koukat na jejich otrávene obličeje. Zase jestli zůstanou doma, tak moc toho nebudou dělat, zhruba jen line dny.
Jaky mate vy na to nazor?

Příspěvek upraven 24.06.24 v 17:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21098
24.6.24 17:22

Nevím, jestli ty děti necpeš do nějaké vlastní představy, o kterou ony nestojí.
Proč by nemohly mít líné dny u prarodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32035
24.6.24 17:23

S kým by zůstaly děti doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
24.6.24 17:28

A co vymyslet společně něco, co je bude bavit? Naše děti s námi pořád ještě na dovolenou jet chtějí - a to jsou ještě starší. Nejstarší chce dokonce vzít přítelkyni. Já bych teda taky nedovolila, aby se líně povalovaly doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
24.6.24 17:30

Doma by zustali s manzelem. On musi byt v cervenci v praci. Takze by byli doma a potom později by si udělali společný program s manželem. A doma asi budou sedět jen u nějaké elektroniky. Kdyby jsme byli v CR, tak na to nemají čas, protože se chodíme porad někde koupat a různé vyslapy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
24.6.24 17:32
@carsa494 píše: Více

Souhlasím. S námi taky syn (16 let) ještě jezdit chce. Vzdycky se domlouváme a plánujeme, aby se to líbilo nám všem.
Pokud se budou jen líně povalovat, tak je to ztráta času úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
24.6.24 17:35
@carsa494 píše: Více

My podnikame společně akce a i jezdíme na společně víkendy a tak. Oni jen nechcou do Ceska, ze stejně se každý baví jen se mnou. Nemají takový blízký vztah s rodinou. A jedeme bez manžela, který musí zůstat v praci doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21098
24.6.24 17:37
@miasek píše: Více

možná jim při „různé výšlapy“ naskakuje kopřivka tak jako mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32035
24.6.24 17:37

@miasek Tak určitě je prarodiče chtějí vidět, takže by jeli, bez diskuzí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21098
24.6.24 17:38

Ony neumí jazyk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
24.6.24 17:44

Od švagrové kluci sem nelítají tak od 14-15 let. Už jsou dospělí chlapi, žijí sami s partnerkami. My jsme je v únoru zvali, ať přiletí. Pak to nevyšlo. ČR je moc neláká. Nemají vybudované vazby. Jsou Angličani. Když je chceme vidět, tak se letí tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
24.6.24 17:45

Rozhodně bych děti vzala s sebou. Nechtěla bych, aby přišly o vztah k prarodiči a své vlasti. Přijde mi strašně smutný, když na takovou základní věc někdo rezignuje. Určitě jim zvládneš i v ČR vymyslet zajímavý program, ne? :think:

• Citovat
  • Upravit
854
24.6.24 17:45

Já mám manžela cizince - já ani děti ten jeho rodný jazyk taky neumíme, takže když jedeme k do jeho země, tak jsme na tom podobně, jako tvoje děti. Takže je docela chápu. Ale tak to máme vymyšlené tak, že tak nějak pofackujmeme příbuzné - fakt na chvíli s každým (třeba 3 dny ze 14) a zbytek dovolené jsme spolu - hory, moře a pod. - prostě normální dovolená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
24.6.24 17:46

@PaníBovaryová :D To me nenapadlo, ale to je taky možná pravda u syna. S kamoskama nechceme sedět jen někde na kave, tak sebere všechny decka a udelame nějaký vyslap. Když jdeme nahoru, tak remca. Ale potom je spokojeny, když uz jsme nahoře a ma to za sebou. Tady nemame hory, jen rovinu. Takže trasy do kopce je velká změna u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
24.6.24 17:46

Na tvém místě bych je vzala. Vymyslet jim zajímavý program. Je tady spousta hezkých míst k vidění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí