Nutit děti do dovolené?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
731
24.6.24 19:05
@Snorlaxik píše: Více

A proč to dělat na druhou stranu? Zvolili si život v zahraničí, tak mají vazby tam, kde jsou doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
24.6.24 19:06

Zakladatelka fakt nemá povinnost se tu zpovídat z detailů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
24.6.24 19:07
@Kolicek95 píše: Více

Pořád mají v ČR rodinu. A pokud mají normální vztahy, tak by se je měli snažit i nadále udržovat. A v tomhle věku by se o ten kontakt měli nejvíc snažit právě rodiče. Měli by podporovat vztahy svých dětí a prarodičů. Jde to i na dálku, jen se musí chtít a obětovat tomu trochu svého času.

• Citovat
  • Upravit
1356
24.6.24 19:14

Chtěla bych, aby jeli, ale nestanovovala bych jim povinný program, který je navíc nebaví - to bych se sekla taky. Na výšlap by mě nikdo nedostal - nahoře bych byla spokojená taky, ale jen proto že to mám z krku, a ještě spokojenější bych byla zase dole. Vždyť můžou mít ty své „líné dny“ i u prarodičů nebo ať si sami řeknou, co by u nich chtěli dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
24.6.24 19:25

Nešlo by, aby jeli na míň než dva týdny? Dva týdny s příbuznými, kteří mi nejsou blízcí, v zemi, kde nikomu nerozumím a s programem „vidět kopec“ je pro puberťáka fakt moc podle mě. A to osobně mám turistiku ráda, ale pokud to někoho nebaví samo od sebe (a to není žádný prohřešek, stejně jako může kohokoli nebavit volejbal nebo potápění), tak jento fakt mučení pro něj. Kór v pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.24 19:28

Tohle je složité téma.
My zatím do hodně věcí nutime, ale třeba nenutím trávit čas u prarodičů. Musí na návštěvu, ale nemusí tam jet na týden.
Na dovolenou jede s námi, ale program domlouvame tak nějak společně. On by třeba i šel na výšlap, ale zase nechce jiné věci.
Nešel by kompromis, že část dnů bude s tebou a kus budou líné dny?
My měli jet na konci léta na týden na hory i s prarodiči, ale to se jim nechtělo, tak jsme přehodnotili plány.

• Citovat
  • Upravit
731
24.6.24 19:28

A proč by je měli podporovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
24.6.24 19:30

Protože jsou důležité rodinné vztahy? Tobě nezáleží na tom, aby tvé děti měly dobré vztahy s prarodiči? :think: 8o

• Citovat
  • Upravit
6911
24.6.24 19:39

Přesně, taky na to zírám s hubou dokořán.
Je to jejich nejbližší rodina. A matka snad předává mateřský jazyk, takže jakápak cizí země, cizí lidé. V dnešní době technologií?
Jsou to v podstatě ještě děti. Do programu ať mluví, ale aby se místo pobytu s rodinou váleli doma od ničeho k ničemu… Tak ať se válej v ČR a hodinu denně promluví s babičkou, to je nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
24.6.24 20:24

Tak návštěvy u prarodičů už má dítko taky spíš povinně, ale klidně se tam může flákat. Přece jen je tam pro ně nuda.
Dovolené plánujeme tak, aby dítě chtělo jet s námi dobrovolně. Už musíme velmi přemýšlet, abychom vyhráli nad spolužáky nebo nějakým kurzem a dítě přiletělo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.24 20:42
@miasek píše: Více

Brácha bydlí na druhé straně republiky, k rodičům jezdí párkrát za rok, ale jsou pořád v kontaktu.
Má dva syny, jeden 26, druhý 16. Starší měl období, kdy nejezdil, letos mi sám psal, kdy tam budeme, abychom se potkali ( bydlíme taky v jiném městě než rodiče).
Mladší letos nepojede, nová škola, zalaskovany. Nikdo ho nenutí, aby tam jel.
Asi bych to nelámala přes koleno…
Pokud si to rozmyslí, vem je s sebou..
Kolegyně měla takhle syna, bylo mu sedmnáct nebo osmnáct, dělal vše, aby nemusel jet ( schoval pas, milion výmluv..) než mít otrávené dítě na dovolené, tak ho raději nechám doma

• Citovat
  • Upravit
23966
24.6.24 21:04

@miasek a to jezdíte do Čech na celé jejich prázdniny? Jesli jo, tal chápu, že se jim nechce. Zkusit se s nimi domluvit na 14 dní. S tím, že zbytek prázdnin by si pak doma naplánovali podle sebe.
U nás nejstarší (v létě 15) si už sama rozhoduje jestli na dovolenou pojede nebo ne. Zatím chce, ale jezdíme jen na týden. Zbytek prazdnin si lajnuje sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
24.6.24 21:07

Ja ma neco podobneho. Bydlim v zahranici, dcera 14 let, sice se mnou jede, ale tam se strasne nudi. Praha je na ni mala, moje rodne mesto uplne…kdyz byla mladsi, nemohla jsem ji vytahnout z vody z aquaparku…ted leti se mnou za mesic a ze pry na koupalko nepujdem…na vyslap ji nedostanu…ma v CR sestrenice, ale nejak se stydi, cesky umi, vzdycky piluje cestinu mesic nez vyjedem a pak tam skoro mlci.Zato ja jsem ve svem zivlu, kazda vesnice me dojima, kazdy les a porad rikam, jak to mame v CR krasny.
Tak jsem zvedava, jak to bude tentokrat. Na koupaliste ji dokopu aspon na dve hodiny a treba se ji tam nakonec bude libit.
Takze bych deti vzala a uvidis, jak se jim bude libit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
24.6.24 23:04

Rodina a domov je tam, kde žiješ. Ne tam, odkud pochází tvoji rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
24.6.24 23:08

Prarodiče jsou pořád součástí rodiny. alespoň v normálních rodinách, kde jsou v pořádku vzájemné vztahy a lidí se mají rádi :srdce:
Je mi tě líto, pokud pro tebe a tvého partnera vaši rodiče nic neznamenají. A ještě víc je mi líto těch vašich rodičů.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix