Nutit děti do dovolené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5683
25.6.24 00:17
@Snorlaxik píše: Více

Nic neni cerne ani bile, co clovek to osobnost a tudiz neznamena, ze kdyz to ma polozeny nekdo jinak nez ty a tvoje rodina, ze to je spatne. Je to jen jinak a je to taky ok pro ty ktere zucastnene.

Nase deti travili u prarodicu 1 tyden o prazdninach, kdyz byly male + max ten 1 stupen, pozdeji uz nejak nebyl zajem, ani dnes uz poradne nevim, z ktere strany nebo jestli oboustranne, doma, cca 100 km dal, proste meli uz sve, sve kamose a sve pohodli, takze se stacilo videt s rodici jen obcas na par hodin. A to tak, ze i z jejich strany pri dobrych vztazich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
25.6.24 00:26
@Lojzísek píše: Více

„A kdybys měla možnost svoji rodinu vidět 1× ročně, taky by ses zdržela jedno odpoledne? To je přeci úplně jiná situace.“

• ano, je to uplne jina situace a proto bych s detmi asi nejradeji pri teto dlouhe navsteve 1× za rok, presto bydlela trebas vedle v hotelu.

I pro ty deti zakladatelky by to byl takto mozna prijatelny kompromis s ni sem jet.

Vzdyt i pro ty rodice to musi byt velky zahul, kdyz maji poskytovat pohostinnost a zazemi pomalu 24 hod/14 dni. O neustale konverzaci a spolecenskem drni nemluve. Tady pisu z vl. zkusenosti a uplne nam s manzelem staci, kdyz se u nas mladi zdrzi 2 dny, pak se z toho alespin den vzpamatovavame :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
25.6.24 00:30
@Ahep píše: Více

Ale vždy v takové situaci nemusí být 24 hodin spolu. My během té dovolené jezdili na různé jiné návštěvy, na výlety, na kratší dovču. A nemuseli se o nás starat. Rodina nás totiž nikdy nebrala jako návštěvu, kolem které se musí běhat, ale dokázali jsme se u nich doma o sebe postarat sami. Ale tohle těžko pochopí někdo, kdo rodinu vida víc často, než 1× za rok.

• Citovat
  • Upravit
5683
25.6.24 00:50
@Snorlaxik píše: Více

Vsak jo, je to hl. o lidech, a nic neni proti nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
25.6.24 05:18

Nasi maji velky barak a my jsme zvykli neco vždy podnikat, tak to není, ze spolu travime porad cely den doma. A děláme si i kazdy svůj program. Dopoledne třeba společně navaříme obed a odpoledne si zajdu s deckama k vode a naši si jdou na houby, atd. Nebo pravé jsme sli s kamoskama a dětmi na nějaký výlet a mamka si uděla svůj program. Když ma chuť, tak se přida, když ne, tak se nic neděje. Uvidíme se proste později. Takže i když jsme tam delší dobu, tak to je úplně v pohodě.
Kazdopadne dekuji vsem za vase nazory a rady. Pomohlo mi to v rozhodnuti. Pojedeme všichni společně na kratší dobu a budu se snažit vymyslet nějaký zajímavější program pro ne. No a ty vyslapapy nějak upravim, aby byl kazdy spokojeny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
25.6.24 05:44

@miasek a vidíte se ještě někdy jindy během roku? Pokud ne, tak mi i těch původně plánovaných 14 dnů přijde málo a neustupovala bych z toho.

• Citovat
  • Upravit
85320
25.6.24 05:48

@miasek zijeme taky v zahranici a urcite bych je vzala s sebou, nez sedet doma u elektroniky, at nasavaji cestinu, treba to nekdy pozdeji oceni. A naopak nez je nutit jezdit na vylety v CR, ktere nechteji, bych je nechala sedet i doma obcas, jak si budou prat, domluvit se s nimi na miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85320
25.6.24 05:50

@miasek a za me je 14 dni v CR takove to minimum teda, taky bych to nezkracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
25.6.24 05:53

V jejich věku je na výšlapy asi nenalákáš, koupání v řece asi taky není terno. Já v těch letech výšlapy do kopců nesnášela, a to jsem v ČR vyrostla. 😀 Na chuť jsem tomu přišla až s věkem.
Vymyslela bych program tak, aby bavil hlavně je, ale trvala na tom, aby se za prarodiči podívali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85320
25.6.24 05:59
@Kolicek95 píše: Více

Protoze z poloviny jsou Cesi. Zda mluvi cesky ted nedohledam, pokud ne, je to skoda. Jsem v zahranici a ty deti pak casto v dospelosti lituji, ze se nenaucili jazyk, nepoznali svoji druhou pulku rodiny. Samozrejme, pro ne dyskomfort, pokud neumi jazyk a na dva tydny opusti svuj domov, ale do budoucna plus. Taky jezdime do CR za pribuznym (i) a budeme jezdit i nadale, podporovat cestinu, kulturu ceskou, poznavat ceske jidlo atd. Ze ziji v zahranici neznamena, ze nejsou zaroven Cesi, obcanstvi maji i ceske nebo na nej minimalne maji i narok.

Vyslapy by me taky nebavily, ale proste neni tezke se s nimi domluvit na miste? Pokud neziji v horach :mrgreen: :nevim:

Příspěvek upraven 25.06.24 v 06:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
25.6.24 06:00

@Snorlaxik, prostě deti to nebaví co je na tom divnyho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
25.6.24 06:02
@Lutern píše: Více

Děti nebavi spoustu věcí a rodiče je k tomu nutí. A pro mě je čas strávený s rodinou hodně důležitý, takze bych děti nutila jet.

• Citovat
  • Upravit
85320
25.6.24 06:05
@Kolicek95 píše: Více

My driv byli v CR se starsim ditetem max 3 dny za rok, pak jednou za dva roky. Ted uz jedzime casteji i na vikendy, ale ne primo za rodinou, to ns vikend na Moravu nestihneme. Detem je 9 a 4,5 a prarodice miluji (z kazde strany jeden). Naposled jsme se bohuzel videli na Velikonoce, ted v lete snad na tyden a pak zase v rijnu na tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
25.6.24 06:17
@blumen píše: Více

Zakladatelka má o poznání starší děti. Srovnávat skolkove děti a první stupeň a pak náctileté opravdu moc nejde ;)
Sama uvidíš za pár let…
Syn třeba zatím k babičkam jezdí rád, i když žijeme v ČR, máme to k nim poměrně daleko, vidíme se párkrát za rok, ale jsem si jistá, že přijde doba, kdy se mu tam nebude chtít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
25.6.24 06:19

Jen taková úvaha… proč musí mít puberťáci o prázdninách řízený program? Jinak k tématu… pokus nechtějí, určitě bych je nenutila a vymyslela to celé tak, aby byli spokojení všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí