Nutit děti do dovolené?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
76049
24.6.24 17:51
@miasek píše: Více

a nic zajímavějšího neznáš? mě by nebavilo jít nahoru a dolů ani ve 14, a ani teď - nevidím v tom nic zajímavého lézt nahoru dolů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
24.6.24 17:51

@PaníBovaryová Mluvi vselijak. Mladší dítě je v pohodě s každým se domluvi. A je takova pratelska. Starsi dítě je takový introvert, ze se nesnaží ani mluvit v češtině, ani s okolím. Pravé režim jeho, jestli ho mam nutit do toho cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
24.6.24 17:52

A prarodiče se s nimi nebaví? 8o :think:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
24.6.24 17:53
@masek píše: Více

Tak ale to jsi zkazila ty, že jsi přistoupila na to, že se s tebou nebaví česky.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
24.6.24 17:54
@stinga píše: Více

Tak obvykle z nějakého vrcholku je hezký výhled do okolí. A poznají svou zemi. Nechápu, že někomu je to málo :roll:

• Citovat
  • Upravit
731
24.6.24 17:55
@Snorlaxik píše: Více

Když někoho vidíš jednou ročně, tak si s ním vztah nevypěstuješ. A už vůbec ne na sílu v pubertě. Já viděla babičku taky jen jednou za rok, a to byla v ČR a teda ve 13 bych s ní 14 dní trávit taky nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
24.6.24 17:56

Naši synovci taky neumí češtinu. My se s nimi domluvíme všichni. Tak je nikdy nenutilo, ať se jí učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
24.6.24 18:02
@Kolicek95 píše: Více

Ale vypěstuješ. Jenom se musí kontakt udržovat i online celý rok. Ale tj dá holt práci a je snazší se na to vykašlat a obhájit si to pubertou dětí :roll:

• Citovat
  • Upravit
579
24.6.24 18:11

@Snorlaxik Nechci rozebírat takové detaily a názory. Proste jsem chtěla slyšet jen různé názory lidi, co mají děti v tomhle veku a co se týka dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
24.6.24 18:13

Já jsem s dcerou zažila něco podobné.
Mám všechny příbuzné na Slovensku a dcera tam se mnou jezdila každé léto. Manžel má sezónní práci, tak jsme vždy v létě jezdily jenom my dvě.
Až na léto roku 2020, kdy jet odmítla. Vzhledem k tomu, že to bylo po prvním školním roce s covidem, neměla jsem už ani chuť, ani sílu zápasit se zarputilou puberťačkou a nechala jsem ji na krku manželovi.
Prožila asi nejlínější 2 týdny v životě… a já jsem si to užila taky. Šlapala jsem do jakého kopce jsem chtěla, jakým tempem jsem chtěla, vymetla jsem se spolužačkami všechny kavárny a vinárny v rodném městě.
A hlavně jsem strávila intenzivní 2 týdny s mamkou, která pak na podzim zemřela.

Od té doby dceru ani nenapadne, že by se mnou nešla :lol: a aktivně se podílí na plánovaní co, kde, jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
24.6.24 18:13
@Kelsey píše: Více

Dik za radu. Vymyslim neco, aby to bavilo všechny. To asi hodne pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
24.6.24 18:18

Jenže i když se ti to nelíbí, tak ty detaily jsou dost důležité.

• Citovat
  • Upravit
76049
24.6.24 18:22

tak se zkus dětí zeptat, co by v ČR chtěly vidět nebo zažít, jestli je baví aquaparky nebo hrady nebo nákupáky nebo zoo nebo rozhledny, ale počítej, že tak od 17 už je nenalákáš na nic, teď by to ještě mohlo klapnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
24.6.24 18:23

přesně :palec: nejsi povinna se zodpovídat někomu, kdo se rozhodl do tebe rýpat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6897
24.6.24 19:02

Jeli by. Dala bych jim možnost vybrat program, tj. do něj vstoupit, něco vlastního naplánovat atd.
Ale aby hnili doma a jen se poflakovali.. Určitě se na ně rodina těší. A jak to tak bývá - nepojedou jednou a vykašlou se na to úplně, už je sem nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí