Nesnáším prázdniny!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.6.24 19:34

Nesnáším prázdniny!

Od malička je nenávidím. Je to jen obrovská nuda při které nic nefunguje tak, jak má. Jsem zoufalá z toho, že zase začnou. Nevidím na nich nic pozitivního. Nemáme rodinu, babičky atd. Jsem na dítě sama. Na příměstský tábor ji musím odvézt, přivézt a pak poslouchat, jak jí chybí škola a kamarádky. Extrovertní jedináček žijící jen s matkou. Sama jsem se o prázdninách jako dítě jen nudila. Dovolená, pokud bude, bude týden u moře. Ale to mě nevytrhne. Nevím, co mám dělat. Na tábor jet nechtěla, i po škole v přírodě měla zdravotní potíže. Přece ji tam nebudu posílat násilím. To ji mám nechat dva měsíce na tabletu? Nebo dvakrát týdně s ní jet někam na výlet a pak se nudit? Kéž by si aspoň chtěla číst, jako já v jejím věku. Nevím, proč jsou prázdniny tak zbytečně dlouhé. Měsíc by stačil a tři týdny by byly úplně optimální. Má tu někdo stejný názor?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
24.6.24 19:39

Jo, to chápu, že chce být radši ve škole, než trávit čas s takovou matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
24.6.24 19:41

Tak ve tvém případě bych s děckem moc nediskutoval a extrovertního jedináčka, co teskni po kamarádech, na ten pobytový tábor vyexpedovala.
A příměstský tábor by neměla asi jen jeden (jo, stojí to prachy a vozeni je voser).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13099
24.6.24 19:41

Dcera nemá otce? Na tábor jet nechtěla, tak nepojede… Tak jestli u vás má rozhodující slovo dcera, tak pak holt jí vyhov i v tom tabletu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35437
24.6.24 19:44

Kolik jí je? Kamarádky jsou všechny celý prázdniny pryč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
24.6.24 19:48

Záleží na tom, kolik jí je. Já jsem jezdila na tábor do 11 bez diskuze. A to ještě byly třítýdenní a jsem spíše introvert. Pak už mě nechávali doma. Ale já se nenudila, odjakživa jsem vášnivý čtenář, takže ode mě byl klid.

Jestli nemáš hlídání a je ještě menší, tak holt ten tábor. Ale proč by nechtěla jet, když sama je nerada? Vždyť se může domluvit s nějakou kamarádkou a jet společně ve stejném termínu. Já to taky tak měla, sama mezi cizí jsem nikdy nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8608
24.6.24 19:51

Při takovéhle náplni času bych prázdniny taky nesnasela… ale to je na vás, jaký si to uděláte, spíš teda na tobě. Nám dvě starší děti jednou na 14 dní na tábor, mladší týden se mnou u babičky, týden na primestaku. Pak valecka na zahradě, máme velký bazén, zveme pořád kamarády, oni zvou nás, děcka to milujou. Do toho občas vyměníme bazén za koupak, jdeme na zmrzku, když je počasí, tak na kolo, rozhledny, zoo… dále rodinná dovolená, hlídání u mě v práci a prázdniny najednou skončí, ani nevime, jak.
Je to super volno, nikdo nic nemusí, děláme si, co chceme, rozhodujeme se že dne na den, z minuty na minutu, je to bezva. Samozřejmě je to jiný, když pracuješ, ale to zas máš zajisteny program pro to dítě, ne? Nebo je to puberťák, co na tebe čeká doma, až se vrátíš? Pak by si mohla udělat program sama s kamoskama, to ji bavit určitě bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.24 19:51
@JancaS84 píše: Více

Sedm. Pokud kamarádky nejsou pryč, hlídá je babička a hrají si na zahradě se sourozenci. Ven je tu samotné rodiče v tomto věku ještě nepouští.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.24 19:53

Jaká matka, taková dcera. Promiň, ale od koho má brát asi jako vzor, když z tebe tak kyselost a nuda ze života jen stříká?
Kdo ji asi jako měl od malička vést přirozeně ke koníčkům, k nějakým zájmům? No hádej :roll: Asi ty, že. No jo, jenže nevedla, tak se nediv, že se bude o volnu nudit jako ty… :nevim:

Můžeš jí dát klidně i na jazykový tábor, nemusí to být ten obyčejný přeci. Pochybuju, že extrovertní typ bude chtít sedět jen doma u tabletu, tak trochu by sis protiřečila :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.24 19:54

Pro mě taky nejsou prázdniny úplně nejoblíbenější období.
Na tábor jet nechce, i když ho pošlu, večer si pro něj jedeme, protože nejí a brečí.
Na dovolené brečí, to tedy jedeme i přes odpor a musí to zvládnout. K babickam nechce, takže je u babiček jen přes den a na noc mi ho vrací. Úplně ho zboří už první týden, protože vypadne že stereotypu.
Za mě bych taky prázdniny zkrátila, udělala bych třeba 6 týdnů.

@Magical-eyes píše: Více

Posíláš dítě někam i přes naprostý odpor, kdy pak stejně pro něj musíš, protože to tam nedává?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.24 19:56
@Erinne píše: Více

Měla jsem to stejně jako ty. Od šesti se se mnou nikdo nebavil a byla jsem na táboře každé léto tři týdny. Jen si pamatuji, jak strašně jsem chtěla odtamtud pryč. Ale číst se dalo i tam. Dceři jsem to nechtěla dělat, když sama na tábor nechce. Jen na příměstský.

• Citovat
  • Upravit
35437
24.6.24 19:57
@Anonymní píše: Více

V 7 letech jsi si celý dny četla?
Tak pozvete někdy kamarádky k vám. Zabaví se spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.24 20:00

Nevím, proč anonym, ale odpovím ti - od tří let do šesti sportovala za prestižní klub a byla s nimi i na příměstském táboře. Pak toho sama chtěla nechat. Když na tom rok trvala, vyhověla jsem jí. Teď má nesportovní koníčky, které nemají tábory. A já bych se nenudila, kdybych si mohla dělat, co chci - třeba si číst.

• Citovat
  • Upravit
33018
24.6.24 20:01

Tak to si musíte doma ujasnit, co chcete
Jestli nejet na tábor a knourat, že se nudí, nebo mít nějaké vyžití s dětma nekde na táboře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.24 20:02

Tak když nezvladas udělat program a jsi ráda, že zabijete čas v práci/škole a jinak ve svém životě nuc zajímavého nemate :nevim: Já prázdniny miluju (jsem ped. pracovník) více času na sebe, děti, rodinu, kamarády, koníčky…jaký si to uděláš…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix