Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
U nás tyto problémy nejsou. A byla to reakce na zakladatelku. Pokud dítě určuje vchod rodiny, tak holt rodiče musí skákat podle dítěte. Nevím, do kdy to budete ochotni tolerovat. Vaše dítě je nestandardní, tak holt s tím musíte pracovat. Prázdniny za to nemůžou a myslím si, že 2 měsíce jsou akorát. Pro děti i pro pedagogy.
A to já ty dva starší kaňoury zapsala v létě na 4 příměšťáky. A budu mít klid. S mladšími strávíme léto v této době na hřištích (starší už to tolik nebere). Jinak tu máme plovárnu zadara, tam plánujeme s manželem strávit spoustu odpoledního času. Sem tam výlet a prázdniny utečou jako voda.
A příští rok budou na příměšťáku už 3. Už teď se těším ![]()
Ty mas jen tyden dovolene??? Nevim tedy, moje dite prazdniny miluje, mame pokazde spoustu planu, doma se otocime tak na prebaleni kufru…smutne
No já se toho děsím trochu taky, školka zavrená, protože ji rekonstruují, hyperaktivní 4,5 leté dítě. A o trošičku méně hyperaktivní 5 léta manželovo dcera, do toho já těhotná.
V červenci si ho možná na týden vezme babička a jednou za 14 dní táta na víkend.
Ale stejně 🙈 bude to něco. Tábory i příměstske jsou tady až od 6 let.
A co třeba teta, strejda to taky nemáte? Mě si třeba brali na pár dní a já byla nejvíc spokojená. Pak zase druhá teta, strejda třeba na týden i dýl když to šlo a do teď na ty prázdniny u nich vzpomínám nejraději.. Tábory jsem zažila dva a taky mě to tam moc nebavilo.. Jinak se litalo kolem baráku s děckama.. Máma pracovala z domu, takže to měla snazší no… Ale za to jsme byly 3 a ona na nás taky sama ![]()
A co jí dát k nějaké kamarádce na chalupu? Pokud se boji jet na tábor v 7 letech, tak to chápu. Ale když to nezkusí…Dala bych ji jen na týden, to by mohla vydržet. Nemáte ani žádné sestřenice, bratrance? Nebo více příměstských táborů.
Nebo naopak, někoho vzít k sobě, na střídačku.
My už stříháme metr do prázdnin.
@Anonymní píše: Více
Jako chapu, že když jsi těhotná, tak je to těžký, ale to taky vyznívá tak zvlášťne- udělali jsme si dve děti (vím, že jedno neni tvoje, ale i tak prostě patří do rodiny), dobrovolne si děláme další a pak se hrozime, že taky někdy jsme všichni spolu doma a musíme spolu fungovat i sami bez strkani deti do ustavu
![]()
@Qwerty987 píše: Více
Zakladatelka je to samé, udělat si dítě to jo, ale ať se pak stará někdo jiný (škola).
@medvidka píše: Více
No úplně nerozumím tomu zděšení některých rodičů, že „končí škola, budu mít dítě na krku“, tak snad je to jejich dítě a pokud s ním teda nejsou rádi a nepřeji mu oddych o školy (viz poznamky, že by se prázdniny měly zkrátit), tak ať to berou jednoduše jako jejich povinnost a zodpovědnost se o ně starat no, škola si ty děti dobrovolne nepořidila
ale je to smutný
@Qwerty987 píše: VíceNeříkám, že je nutné být zděšen, to rozhodně ne. Nakonec prázdniny nejsou žádná novinka
@ivašot. píše: Více
Já to asi taky chapu, ale tak to snad víme, že rodičovství není vždy jednoduché ne? A zrovna ty prázdniny fakt deckam preju, že můžou odp na koupak a ne psát úkol z matiky i za cenu toho, že prostě to mám organizačně složité
a nebo mám to dítě jedno, pokud to chci mít jednodussi a ne tři, jak tu někdo píše ![]()