Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, začala jsem pracovat jako terénní pracovník, rozhodla jsem se dobrovolně, je to pro mě smysluplná práce a baví mě. Ale mám problém, že co domácnost, to jiný odér, samozřejmě jsou to vesměs stáří lidé. Neumím se vyrovnat se zápachem a skutečně musím někdy zvracet, ostatní kolegyně říkají, že jde o zvyk…než si zvyknu, potřebovala bych poradit jak na to. Zatím to řeším tak, že jsem ráda za roušku, kterou si pokapu eukalyptovým olejem a dá se to. Ale ne všechen ten zápach to přerazí. Děsím se dne, kdy budu muset přebalit nějakého starouška a kvůli smradu to nezvládnu. Chci to zvládnout.
V detektivkách si natírají něco pod nos když jdou například ohledávat mrtvolu. Co to je? Kde se to dá koupit?
Moc prosím o veškeré vaše rady a zkušenosti, ta práce mě vážně moc baví a nehodlám ji opustit kvůli tomu že jsem cimprlichděkuji Jana
Nekoukej na detektivky.. Když se kde pro mrtvolu, tak se vždycky všichni max pomodli, aby ten smrad vyprali, protože to fakt z hadrů nejde
prostě si buď zvyknes, nebo jiná práce.. ![]()
Tohle dlouhodobe nedas. Pokud ti ty pachy vadi, zacnes je za chvili citit i ze sveho obleceni, vlasu, tela, i kdyz ostatni je z tebe neciti ![]()
Manzel pracoval jako dozorce ve veznici, kde je pry smrad neustaly a z tohoto duvodu tam nevydrzel. On nenacichl, ale stale ten smrad podvedomne citil ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, začala jsem pracovat jako terénní pracovník, rozhodla jsem se dobrovolně, je to pro mě smysluplná práce a baví mě. Ale mám problém, že co domácnost, to jiný odér, samozřejmě jsou to vesměs stáří lidé. Neumím se vyrovnat se zápachem a skutečně musím někdy zvracet, ostatní kolegyně říkají, že jde o zvyk…než si zvyknu, potřebovala bych poradit jak na to. Zatím to řeším tak, že jsem ráda za roušku, kterou si pokapu eukalyptovým olejem a dá se to. Ale ne všechen ten zápach to přerazí. Děsím se dne, kdy budu muset přebalit nějakého starouška a kvůli smradu to nezvládnu. Chci to zvládnout.
V detektivkách si natírají něco pod nos když jdou například ohledávat mrtvolu. Co to je? Kde se to dá koupit?
Moc prosím o veškeré vaše rady a zkušenosti, ta práce mě vážně moc baví a nehodlám ji opustit kvůli tomu že jsem cimprlichděkuji Jana
Neporadim, jen vim o cem mluvis, taky nedavam smrady, hned se mi hned navaluje..
OT : ale je zajímavé, jak pachy ovlivňují emoce a to je fakt, protože vůně dokáží vyvolat vzpomínky, hlavně ty citově zabarvené. A vlastně aromaterapie se snaží naopak navodit ty libé pocity. Nevím, jak moc se dá na pachy zvyknout, ale asi dá. V nemocnici to na některých odděleních taky zrovna nevoní… Ten olejíček do roušky mi přijde fajn. Možná bych vyzkoušela levandulový. Jinak k tomu typickému pachu bytu - řešíte to někdo u sebe doma? Vůně do zásuvky, aroma lampičky…
@DoktorkaZorkaHorká V zasade neresim. Kdyz ma prijit navsteva, zapalim aromalampu. Jinak ne. Vune do zasuvky a ruzne osvezovace vzduchu, ani odpuzovace komaru vubec nekupujem, muzou vyvolat i astma.
@Anonymní píše:
Tohle dlouhodobe nedas. Pokud ti ty pachy vadi, zacnes je za chvili citit i ze sveho obleceni, vlasu, tela, i kdyz ostatni je z tebe neciti
Manzel pracoval jako dozorce ve veznici, kde je pry smrad neustaly a z tohoto duvodu tam nevydrzel. On nenacichl, ale stale ten smrad podvedomne citil
Taky bych řekla. ![]()
@DoktorkaZorkaHorká píše:
OT : ale je zajímavé, jak pachy ovlivňují emoce a to je fakt, protože vůně dokáží vyvolat vzpomínky, hlavně ty citově zabarvené. A vlastně aromaterapie se snaží naopak navodit ty libé pocity. Nevím, jak moc se dá na pachy zvyknout, ale asi dá. V nemocnici to na některých odděleních taky zrovna nevoní… Ten olejíček do roušky mi přijde fajn. Možná bych vyzkoušela levandulový. Jinak k tomu typickému pachu bytu - řešíte to někdo u sebe doma? Vůně do zásuvky, aroma lampičky…
Do vody na vytirani přidávám levandulový olejicek. V botnicich mám rozemletou kávu.
@Anonymní píše:
Delala jsem na OCHRIP, takze chapu. A me uplne obycejne pomahalo dychat usty, ne nosem a do toho nosu nevpoustet zadny vzduch/nadech. samo se to neda delat 3hodiny v kuse, ale na prebaleni to stacilo.
@K82 super, zkusim. Děkuju za zkušenost ![]()
Příspěvek upraven 18.10.20 v 09:14
@Anonymní píše:
Kolíček. Jinak klobouk dolů, já bych to nedala.
Myslím takový ten plavecký.., aby do nosu netekla voda.