Nesnáším svoje dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.8.17 01:10

Nesnáším svoje dítě

Ahoj, potřebuji se svěřit. Jsem matka dvou krásných dcer.Po druhém dítěti Jsem strašně toužila apřekvapivě se povedlo hned na první pokus. Těhotenství probíhalo krásně. Po dvou týdnech, co jsem si přinesla dceru domu to začalo být zlé. Je to zlé pořád. Malá je schopná půl dne prořvat a mě to štve. Vztekám se, řvu na ní. Kolikrát mám chuť i na víc :zed:.Vůbec se neovládám. Bojím se, že jí něco udělám. Když řve, řvu i já z vyčerpanosti. Už to vůbec nedávám. Mám ještě jednu dceru a nemám čas se jí věnovat. Celý den skáču okolo tý druhý. Jsem pak zlá i na tu starší. Vím, že s tímhle musím za odborníkem, ale nedokážu se tam dokopat. Selhala jsem na první čáře. Mám chuť útéct od nich. Už nevím jak dál. Měl někdo podobný problém nebo jsem úplný magor? Jak se to řešilo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5708
6.8.17 01:24

Spousta maminek touží po miminku a jejich představy jsou hodně zkreslené. Představují si klidné, milé, hodné a neplačtivé miminko, které se rozvíjí jako kvítek z pohádky. Jenže pak zjistí, že to není pohádka. Když pak přijdou problémy, neví si s nimi rady a reagují nepředloženě. Místo aby dítě utěšily, tak jsou vyplašené, že miminko křičí a není k zastavení a chytá je vztek. Jedna maminka div že nechtěla své dítě zakousnout. Po měsících pláče se zjistilo, že trpí na koliky a je mu permanentně zle. A do toho na něj jeho milovaná maminka řvala jako smyslů zbavená. Je to nevyzrálost matky a neměla si děti pořizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
6.8.17 01:37

Zapoj partnera, porid si nositko, popros o pomoc rodicum, dej si spunty do usi, eliminacni diety, cokoliv co by mohlo trochu pomoct, to co prozivas rozhodne neber na lehkou vahu. Nemas ani trochu predstavu proc tak breci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.17 02:41

To sehnat si hlidani a jit se odreagovat je dobry napad i to nositko. Jeste bych zkoumala priciny breku. Jak to mas s kojenim jestly mas dost mleka ( vyskousela bych na odsavacce) nebo jestly jsi na um tak jestly ji sedi ( mala byla na um od narozeni a plakala dokud jsem s nutrilonu nepresla na bebu) a nebo jestly to neni brisko na to je zas espumisan a taky jestly je i v noci neklidna a casteji se budi vzala bych si ji do postele bude klidnejsi a aspon sd vyspis. Jeste bych dala i dudel ale jen na spani az po nakrmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
6.8.17 03:49

Ja jsem mela prvni dite takove, ze neustaly rev, malo spal, kojeni horor jen rval jeste ani oci neotevrel… dodnes je ho vsude moc, cele roky byly s nim narocne. Ale podle me z velke casti miminka placou, kdyz jim proste neco je… zjistila se pak alergie na mleko a podle me by urcite tolik nevyvadel, kdyby se to vedelo driv a preventivne dostaval jine mleko. Byla jsem teda hodne trpeliva, vzdyt je to maly bezbranny tvorecek, ktery je odkazany jen na tebe! Nejhorsi stavy byly pri vycerpani hlavne v noci, ale porad se divej na to miminko jako na uplne brzbranne, nedokaze rict ze ho neco trapi nebo boli, muze jen plakat a kdyz se jeste jeho vlastni maminka k nemu nechova hezky… odpocivej kdykoliv to pujde, neres v domacnosti co uplne nehori, potrebujes hlavne spanek, abys mela dostatek sil a trpelivosti, takze spat i pres den, kdyz spi miminko, zkusila bych jestli opravdu netrapi to brisko… kapky proti nadymani, probioticke kapky, hypoalergenni mleko pokud uz nekojis a pokud kojis, vynechat veskere mlecne vyrobky ze stravy a pozorovat, jestli se to nezmeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.8.17 06:06
@Enmamma píše:
Spousta maminek touží po miminku a jejich představy jsou hodně zkreslené. Představují si klidné, milé, hodné a neplačtivé miminko, které se rozvíjí jako kvítek z pohádky. Jenže pak zjistí, že to není pohádka. Když pak přijdou problémy, neví si s nimi rady a reagují nepředloženě. Místo aby dítě utěšily, tak jsou vyplašené, že miminko křičí a není k zastavení a chytá je vztek. Jedna maminka div že nechtěla své dítě zakousnout. Po měsících pláče se zjistilo, že trpí na koliky a je mu permanentně zle. A do toho na něj jeho milovaná maminka řvala jako smyslů zbavená. Je to nevyzrálost matky a neměla si děti pořizovat.

Tohle jsou takový řeči promiň ale dost hloupý. To jako myslíš, že jí pomůže? Že tyhle kecy jsou jí k něčemu? Myslíš, že ona sama neví, že je to špatně, vždyť to píše sama. Je to ženská s miminem po porodu, co má naloženo, jde si pro radu, sama ví, že ta situace je špatná a takhle ne a dostane se jí keců, že je to nevyzrálost matky a a neměla si to dítě pořizovat, jo, tak to jí fakt pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10892
6.8.17 06:11

@Nadena Jak se zjistí alergie na mléko u kojence? Zajímá mě váš konkrétní případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.8.17 06:23

U těhle malinkých nespokojených človíčků, co by neměli být nespokojení jako neustále, se něco děje. Najdi si na netu příznaky ABKM, jesli nějaké nepozoruješ i u tvé malé. Já bych u ní prostě asi zkusila eliminační dietu, kdybych kojila, tak bych odstříkávala a schovávala nebo vylívala a jí bych zkusila dát mlíko pro alergiky na mléčnou bílkovinu, jestli se to nestabilizuje náhodou. Pokud má ABKM, je jí permanentně zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10892
6.8.17 06:27

Zakladatelko, máme dvě holčičky. Miminko má dva měsíce a je k neutišení. Neustále to řeším s dětskou. Dokonce odsouvám očkování. Je taková od narození. Ječela už v porodnici.

Starší holka má jít od září do školy, už se s námi ani nechce zdržovat doma. Utíká k babičce.

Vím jak ti je, to mi věř. Radu pro tebe nemám. Každý den nad ní stojíme jak sudičky a bojíme se co přinese nový den…

Vyvádí přes den i v noci. Nepomáhá mazlit, houpat, prostě nic. Manžel se odstěhoval z ložnice. Docela dost po sobě vyjíždíme. Pomalu, ale jistě se nám tohle tempo podepisuje na manželství.

Holka sebou mlátí, háže, mám ji v posteli. Neustále hejká a pobrekává. O nějakém vypsání nemůže být ani v tomto případě řeč. Co třeba předvedla včera bylo nevídané.

Pro mě je bezmoc i to, že to řeším s dětskou a ona mi jen řekne, že některá miminka to tak prostě mají. Jí zajímá jen to, zda prospívá. Prospívá na váze dobře, takže se víc neřeší. Nikam nás neposílá. Například neurologie.

I teď co píšu tady sebou mlátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
6.8.17 06:36
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji se svěřit. Jsem matka dvou krásných dcer.Po druhém dítěti Jsem strašně toužila apřekvapivě se povedlo hned na první pokus. Těhotenství probíhalo krásně. Po dvou týdnech, co jsem si přinesla dceru domu to začalo být zlé. Je to zlé pořád. Malá je schopná půl dne prořvat a mě to štve. Vztekám se, řvu na ní. Kolikrát mám chuť i na víc :zed:.Vůbec se neovládám. Bojím se, že jí něco udělám. Když řve, řvu i já z vyčerpanosti. Už to vůbec nedávám. Mám ještě jednu dceru a nemám čas se jí věnovat. Celý den skáču okolo tý druhý. Jsem pak zlá i na tu starší. Vím, že s tímhle musím za odborníkem, ale nedokážu se tam dokopat. Selhala jsem na první čáře. Mám chuť útéct od nich. Už nevím jak dál. Měl někdo podobný problém nebo jsem úplný magor? Jak se to řešilo.

Uplne jednoduchá rada - smiř se s tim ze deti proste brečí, a chovej se tak jako by se nic nedělo. Bud na ni milá, chovej ji, věnuj se te starší.

• Citovat
  • Upravit
8850
6.8.17 06:40

Zakladatelko, jaky mate věkový rozdíl?
Jinak pro zachování zbytku zdravého rozumu, prostě sehnat hlídání, vysvětlit mu situaci, aby po chvilce nedoletěla "ze dítě pláče ". A prostě nechat hlídat aspoň dvě hodiny v kuse. Čas využít na spaní, relaxaci nebo hovor s mužem, co jak dál budete podnikat. Hodně sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10892
6.8.17 06:41

@terinka4444 No ono se to lehce napíše, ale je to dost těžké. Já bych tohle ráda vyzkoušela. Dokonce jsem si koupila i odsávačku. Mléka mám dost, ale odsávat prostě za tímto účelem mi nejde. Hrozně dlouho to trvá a tímto přístupem jsem si třeba já způsobila zánět prsou. Dost rozsáhlý. Prostě v mém případě odsavacka neodsaje jako miminko. Navíc to hrozně dlouho trvá, prakticky bych nedělala nic jiného.

Navíc dostat do kojeneho děcka láhev taky dost dobře nejde. U první holky to nešlo vůbec, u druhé by se mi to možná povedlo, ale tím pádem je po kojení. A co když to nebude alergie? A jen jí prostě bolí bříško víc jak ostatní miminka? Jak si pak pomůžeme? Nijak.

Já jsem rovněž dost nešťastná. Neznám cestu z výše popsaného…

Z příznaků na mléko by na ni seděly tak maximálně dva. A to ještě takové spíše kolikové. Proto ani lékařka nic neřeší a radí pouze vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
6.8.17 06:41

@Marie432875 To by to mimino musela uklidit z doslechu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
6.8.17 06:46

Holky, jak ja vas chapu. Taky jsem tim prosla. Ta bezmoc, kdyz nevite proc to decko porad rve, kdyz se mu dostava vseho a nic mu nechybi. Zacalo to uz v porodnici (zrejme ho Dr. nastval, kdyz ho ze me vytahl) a prvni 3 mesice jsem byla totalne zoufala. Dalsi 3 se to mirne zlepsilo, ale zadna pohoda to nebyla. Pomohla mi moje maminka, kdyz me po MD poslala na zkraceny uvazek do prace. Dopoledne pro me byl balzam na dusi, ja si tam krasne psychicky odpocinula, protoze jsem neslysela ten neustaly (podle pediatra bezduvodny) plac. Po obede jsem to uz davala. Nebyla to proste fuska 24 hodin denne, ale jen 19 a to mi fakt hodne pomohlo.
Syn byl urvany hodne dlouho. Jeste v predskolnim veku jsem ho fakt nekdy mela plne zuby :oops: protoze porad brecel.

Dneska zpetne se uz tomu smejeme, ale tenkrat jsem opravdu mela pocit, ze toto dite nedam :,( Do druheho uz me po tehle zkusenosti nikdo nedotlacil :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10892
6.8.17 06:47

@Marie432875 Taky dobrá rada. U nás mimino řve až je fialová. Ignorovat to nelze. Nám se i hodně dáví. Něco si říct téměř nelze. Dcera pak ani neví co vlastně chtěla, protože miminko neustále prekrikuje. Už se ani neunavuje. Vím, že to myslíš dobře, ale prostě to nelze.

U nás se vstává s křikem, jí s křikem. Všechny obyčejné i neobyčejné aktivity protina řev mimina a smířit se s tím opravdu nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí