Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
máme takový zvláštní problém. Adámek 3,5 roku nesnese vůbec nic ke krku. Nesmím mu zapnout bundu ani mikinu, vadí mu už i oblíkání trička přes hlavu když se mu jen trochu něco přiblíží ke krku tak se mu hned natahuje
nevím jestli je to normální no to asi ne nebo jestli jste se někdo s něčím podobným setkali popřípadě jak to mám řešit? Před náma zima a malý bude chodit s rozepnutou bundou a hlavně holým krkem
Napadlo mě jestli nemůže být na krku tak citlivý kvůli častým bronchitidám fak nevím ![]()
Ahoj Ajjoo,
nepí?e náhodou o na?em Ondrá?kovi
Tohle ře?ím u? druhou zimu, bundu jsem zá:,–(ně nesměla dopínat a? ke krku, to komentoval se slovy: "Nebudeme zapínat Ondrá?kovi ke krku
", roláky, svetříky se stojáčkem, ?ály, ?átky neexistovalo.
Před zimou jsem nakoupila zimní bundu, svetříky a roláčky, ?ály, a proto?e při?el čas, tak jsem zkusila fintu, kupodivu zabrala, proto?e je to malý manekýn, a je rád, kdy? má nové oblečení, pak se prohlí?í v zrcadle a chlubí babičkám ![]()
Nějak v tomto duchu: "Jééé ty bude? ale fe?ák Ondrá?ku, takový krásný svetřík s roláčkem (?ála aj.), to je ale krásná ozdoba u toho krku, vyzkou?íme a podíváme se do zrcadla (to zabere v?dy, zrcadlo je jeho).
A bylo to, kroutil se před zrcadlem, pózoval a jak se chlubil babičkám ![]()
A máme po problému, a snad to vydr?í.
Tak hodně ?těstí. Katka
Naše Týna taky nesnese nic u krku.. ,,maminko, uškrí mě to''.. Ani čepici nemůžu zavázat. Rolák taky ne, okamžitě jí to začne navalovat na zvracení. Šálu snese jak štakš, jen jemně uvázanou.
TAk to holt řeším tak..
Andrey já to taky nesnáším-na řetízek jsem si musela zvykat hooodně dlouho,rolák mám jeden a urt ho natahuju od krku pryč.Štěpula bude asi po mně-taky nesnese moc u krku ale až tak jako já ještě není ![]()
Já tedy tento problém nemám a ani s malou, ale můj brácha toto dělal jako malý
Pak už to dotáhl do dokonalosti a křičel i u trička, které se mu nelíbilo, že ho škrtí
Máma z něj prý byla tenkrát na mrtvici, ale přešlo ho to - tedy bundu ke krku zapne, jinak nic jiného ke krku nenosí, pokud vím a to už má přes 40
![]()
My jsme taky dlouho bojovali hlavně se zapínáním na zip, v žádném případě nesmělo být zapnuté až ke krku. Šály taky nesnášela, řešila jsem to kuklou - ta jí nevadila a krásně zakryla krček, takže jí na něj nefoukalo a navíc si pak přes tu kuklu kolikrát nechala zapnout bundu až nahoru:)