Nesnesu manželovy rodiče :-(

Anonymní
15.12.15 13:28

Nesnesu manželovi rodice :-(

Hezké poledne, omlouvám se ale potřebuji se vykecat a není to komu říct a vzhledem k tomu, že sem chodí příbuzní, tak snad raději anonymně.
S manželem jsme spolu 3,5 roku z toho 1,5 roku jako manželé.
Bohužel jeho rodiče nás jaksi nechtějí nechat být a stále se mezi nás motají, stále se vměšují a pořád po nás " něco chtějí ".
Asi to vezmu jen ve zkratce - bylo by to na dlouho.
Manželovi rodiče si pro syna asi představovali někoho jiného a dávají mi to docela najevo, já si myslím svoje a jedu si dál a snažím se to ignorovat.
Ale hlavně tchýně stále popichuje manžela…a at udělá co udělá vše je v pořádku.
Tchýně nám ted hlídala dceru, která onemocněla, moje máma byla nemocná a my oba pracujeme.. nechala jsme doma velkou mísu řízků a brambor a polévku, at se najedí, samozřejmě i ona, byla u nás celý den.. no a večer přijedu z práce a doma ani jeden řízek. tech řízků tam bylo asi 8 ( velkých ) - a ještě mi tchýně řekla, že holka nechtěla, takže ta měla jen rohlík se šunkou a jedno jablko a talíř polívky. Pro mě a manžela už tam nebylo tak nic k jídlu. ovoce co jsme měli doma všechno vzala umyla a nakrájela na mini kousky a narvala to do lednice - nám by ovoce vydrželo asi týden, takhle bylo za 2 dny díky ní na vyhození. Podotýkám, že nemáme moc peněz a musíme vystačit opravdu s málem. Vaříme vždy tak na 3 dny. Když jsme to řekla manželovi, tak jen pokrčil rameny a nic se neděje. No tak máme hlad no a co. Dej si rohlík ne… hmmmm.
Když jsem tchýni prosila aby dceru vzala na procházku ( byla už bez teplot ) seděla s ní celý den doma a nevzala ji ani na pul hodiny na zahradu. Pouští nám doma topení, že jde a přenastaví ho na 25st - my máme nastaveno 21st. Takže doma přetopeno, dítě zpocený, a musíme pak hodinu večer větrat…nehledě na to, že nevím kde by jsme pak vzali peníze na nedoplatky. I na tohle manžel v pohodě.
Standartně hlídá moje máma, malý uvaří, uklidí, vezme ji ven, hraje si s ní atd. Manžel stále jen kritizuje moji mámu, tohle je špatně a tohle je špatně. Nikdo není 100% ale určitě by nám nepřetápěla byt, nebyla celé dny zavřená doma s dítětem a nesnědla všechno jídlo a nenechal nic. Po 14 ti dnech hlídání je naštěstí moje máma zdravá, a tak mám klid. Ufff. Když to bilancuji, byla to tragédie, každý den jsme se vracela k hladovému dítěti… jedla pak večer třeba i dvě hodiny, než šla spát :-(
Nedávno jsme byli i manželových rodičů na návštěvě… a tchýně si začala stěžovat, že už nezvládají barák..no mají 6+1 asi 250M2 - 3 patra. že tchán nemůže jít do důchodu, protože by to neutáhli. Tak s manželem říkáme, tak co kdyby jste nám dali jedno patro, my si vezmeme úvěř a zrekonstrujeme celý dum a o náklady na provoz domu se podělíme a nebudete samy. NO a vypukla scéna. že to ani náhodou, že by jim dvě patra nestačila že by měli málo prostoru ale že tam má každý víkend manžel jezdit uklízet a pomáhat jim. No a že když nemáme auto, tak tam bydlet nemůžeme, že je to všude daleko.mmch dum je v Praze.10minut od metra.
Takže ted si bereme hypotéku a stěhujeme se za Prahu s dostupností mhd. I bez auta a nevadí nám to.
Spíš mi vlastně vadí to, že jsme byla na návštěvě u tety a ona se mě ptá: že na svatbě jí moje tchýně říkala, že nám nechají barák a půjdou bydlet do bytu co mají (2+1 ) a pronajímají a jestli a kdy se stěhujeme. Nevím jestli mi rozumíte, asi to píšu dosti nesmyslně, ale strašně mi leze na nervy, jak tchýně s tchánem pořád všude chodí a vyprávějí, jak nám pomáhají a co nám všechno dají a nám pak brečí že něco nezvládají a když jim nabídneme pomoc, tak ještě na nás řvou, jako by jsme je snad chtěli připravit o barák nebo co.
No a takových maličkostí je prostě pořád hodně.. každý týden něco. Třeba teĎ naposled… tchýně řekla manželovi, že nám koupila kuře :-)a že ona sama doma jí jen suché topinky, aby nám mohla pomoci, no a na to kuře už čekáme 14 dní a když jsme se zeptala, kde teda je, manžel mi řekl, že ho má maminka na mrazáku :-) ale divný mu to nepřijde.
O pomoc se tchánovců nežádám, halt máme třeba méně peněz ale nevadí, máme se rádi a budeme sice splácet za hypotéku 14.000 měsíčně ale budeme mít svoje a nebudeme muset být nikomu vděční ale už mě nebaví stále poslouchat, jak nám strašně pomáhají, jak pro nás dělají první i poslední( dceru ted hlídala poprvé)jak nám dají tamto a tamto.. a hlavně jak stále nenápadně manželovi naznačují, že se snad špatně oženil, protože nejsme extra bohatá.
A taky mě nebaví, že at tchánovci udělají cokoli manželovi to nepřipadá divný a vše je v pořádku.
Tak jsme se vykecala a těším se, až budeme daleko od nich mimo Prahu :-)
Jinak hodně věcí sem nepíšu, to by to bylo nekonečný a asi by to nikdo nečetl :-D :mavam: je tady taky někdo kdo prostě nesnese manželovi rodiče i když se snažil?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1806
15.12.15 13:33

OT..Mě vrtá hlavou kam dala těch 8 řízků???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
15.12.15 13:35

Těžko říct, asi vás to tíží. S odstupem času to sama vnímám jako malichernosti. Jednou možná si k sobě najdete cestu a budete za ně i ráda. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048

Chapu a soucitim ale mas obrovsky stesti ze nevyslo bydleni u nich..to by byla konecna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347

Neblazni ty si s nima nerozumis a chtela by jsi bydlet s nima. By jste se povraždili :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.12.15 13:37

Ty nemáš problém s tchánovcema ale s manželem. Resp. kdyby manžel byl při tobě, jako že by měl být, a neryl do tvé matky, tak ti může být celá tchýně ukradená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
15.12.15 13:39

Ještě, že měla tchyně rozum a nedala Vàm půl baràku, udělala to nejlepší rozhodnutí ve Vašem životě ;) ať se Vàm dobře bydlí ve svém :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
15.12.15 13:40

Mě teda rozsekaly teda taky ty řízky, no a to kuře. Baba je asi snědla. Hele tak napůl řešíš prkotiny, jinak spoléhejte se na sebe, stejně to jednou zdědí manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
15.12.15 13:42

Já nechápu, když je tak strašně nesnášíš, proč jste se k nim chtěli nastěhovat? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16369
15.12.15 13:42

To jsou ti tchánovci, co chtěli bydlet ve Vašem bytu na hypotéku, a že Vy byste šli do jejich, co? Hele, buď ráda, že k nim nejdete bydlet, bylo by to o moc horší. Že snědla řízky nebo jsi ještě neviděla slíbené kuře (mimochodem v akci koupíš kg za 50Kč, ty topinky jí nevyšly o tolik levněji) bych vůbec neřešila. Nakrájené ovoce bych hodila na plotnu a udělala přesnídávku. Jediné, co mi na tomhle přijde tragické, je rozdílnost názorů Tebe a manžela, asi mám kliku, ale my se s manželem v názoru na oboje rodiče naprosto shodneme, naopak spíš každý má tendenci protěžovat rodiče toho partnera a omlouvat chyby, než že by omlouval ty svoje rodiče. Upřímně bych řekla manželovi, že mě mrzí, že mi nevěří nebo nechce vyslechnout, co mi je nepříjemné. Jinak prostě omezit kontakt na to, aby viděli vyrůstat vnoučata (pokud budou mít zájem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
15.12.15 13:43

Hlavně, aby stál za Tebou manžel…to ostatní se dá přežít, myslím, že potřebujete táhnout za jeden provaz (s manželem):nevim: :nevim: :nevim: a rozhodně bydlet sami!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
15.12.15 13:44

Baba jedovata, videt ji nikdy nemusite tak ji reknete- slysela jsem jak nam pomahat? Tak jsem se chtela zeptat teda s cim?.. At zaleze pod lino, maji barak, byt a jejich vlastni syn pujde do hypoteky jo… No to je zlej sen. Nemysli ani na budoucnost vas a vnoucat, misto na hypoteku jste jim mohli davat penize na skolu atd.. Tohle nepochopim, jesze kdyz okrada rodinu vasi situace a vi jak na tom jste. Nemluve o tom vytapeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
15.12.15 13:46

Mate takove vztahy a sla bys tam dobrovolne bydlet, jsi blazen :))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
15.12.15 13:46

Ale to kuře mně pobavilo :mrgreen: To budu taky tak dělat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
15.12.15 13:50

Trošku jsem se v tom ztratila, ale chápu, nervy:)
K takové tchyni do baráku bych v životě nešla, když ti už teď vadí její chování, představ si, jaké by to bylo, kdybys ji měla pořád za zadkem.

Být tebou, hodně důrazně si promluvím s manželem, nikde nepíšeš, že by se tě alespoň jednou zastal, spíše pořád stojí za svou matkou, což rozhodně není dobře.

Měla jsem doma něco podobného, skvadra radicí matky a babičky, manžel zpracovaný matkou, skončilo to rozvodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová