Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, zda-li má nebo měl stejný problém jako my, jsem úplně bezradná a už nevím jak na to ![]()
Můj syn (3,5 roku) byl do 2 let kojený, spal s námi v ložnici v postýlce a vždy byl zvyklý si kníknout k ránu a já si pro něj jen šmátla a přendala ho k sobě a spali jsme dál.
Od 3. roku má ve svém pokoji postel už větší a jde spát kolem cca 21.00, po 2-3 hodinách se probudí, posadí se na postel a začne plakat. Je to někdy fakt „na bednu“ spát na jednom boku v posteli až do ranních hodin. Děkuji za rady
Mititinka
@Mititinka to chápu, ale nejde třeba tu postel přendat k vám do ložnice? podle mě se budí, protože je na to zvyklý spát s tebou
taky spím s tříletou dcerou a přitom máme hned vedle postel, pro ní
je to o zvyku dítěte.. Jediným způsobem, jak na to nechat je vyřvat, ale na to nemám žaludek..
Příspěvek upraven 18.06.14 v 23:00
Dobrý večer.
Neuvěřitelné, jak podobný scénář je u nás. Máme dcerku (2 roky a skoro 7 měsíců). Do jednoho roku spala s námi v ložnici. Od jednoho roku jsme ji dali postýlku do pokojíčku, kde spala i usínala úplně sama a v pohodě. I když se třeba v noci vzbudila, knikla nebo i trošku zabrečela, ale za chvíli zase klid. Od dvou let, kdy dostala už klasickou velkou postel, nastal zlom a taky už nevím, co s tím
. Nechce sama usínat, přijde mi, že se v té velké posteli bojí (asi byla chyba jí tak velkou kupovat, možná kdybychom koupil jen nějakou menší, kde bych s ní jen těžko mohla spát i já, tak by to bylo lepší, ale těžko říct). Ale od té doby ji musím uspávat (být tam s ní, než usne), chodíme spát kolem čtvrt na devět a usíná kolem 9 někdy až o půl 10, takže tam s ní přes hodinu ležím
a pravidelně od těch 2 let se teď už jen většinou 1 za noc vzbudí (v mezičase mezi půlnocí a třeba 2 hodinou), posadí se na postel a brečí, přesně jak píšete, takže musím za ní a spím s ní také samo až do rána, protože tam většinou hned vytuhnu s ní. Takže taky namáčklá na jedné straně, aby měla pohodlí hlavně ona. Jo, je to fakt už „na bednu“. Vůbec nevím, co s tím, hlavně když se teď snažíme o druhé mimi, tak fakt nevím, jak to budu dělat potom. S pupkem už tam s ní rozhodně spát až do rána nehodlám. ![]()
No nám se tam ta postel nikam nevejde… :-/ on si nakluše do ložnice, lehne si pěkně mezi mamku a taťku a chrní dál…
My máme 3,5letou, sama spí od osmi měsíců, většinou spala celou noc, nepřerušovaně, ovšem co se narodila sestřička(je jí 10měs.),chodí k nám každou noc, nebo se budí a přivolá mě, pak řekně, že chce k nám do ložnice..teď se většinou prospí tak dvě hodinky a my ještě sedíme v obýváku, čučíme na tv a ona už tu stojí, že chce do ložnice..muž spí u ní na matraci, od té doby, co ho kopla ve spánku do nosu, už s námi nechce spát..
![]()
u nás je tedy asi důvod jasný, ale řešení mě nenapadá, snad z toho vyroste(dnes jsem přestěhovala mladší k ní do pokojíku-katastrofa-řvala, že jí tam nechce, pak že chce do ložnice, tak jsem jí tam přesunula a řvala, že tam chce mít i Elenku..takže jsou obě v ložnici..zase ![]()
@Mititinka tak bych to zatím neřešila..ať spí s tebou
jak bude starší bude rozumnější a pujde to samo, teda taky doufám.. než ležet na jednom boku, pak je člověk jak dobitý po té noci ![]()
@na mateřské píše:
Dobrý večer.
Neuvěřitelné, jak podobný scénář je u nás. Máme dcerku (2 roky a skoro 7 měsíců). Do jednoho roku spala s námi v ložnici. Od jednoho roku jsme ji dali postýlku do pokojíčku, kde spala i usínala úplně sama a v pohodě. I když se třeba v noci vzbudila, knikla nebo i trošku zabrečela, ale za chvíli zase klid. Od dvou let, kdy dostala už klasickou velkou postel, nastal zlom a taky už nevím, co s tím. Nechce sama usínat, přijde mi, že se v té velké posteli bojí (asi byla chyba jí tak velkou kupovat, možná kdybychom koupil jen nějakou menší, kde bych s ní jen těžko mohla spát i já, tak by to bylo lepší, ale těžko říct). Ale od té doby ji musím uspávat (být tam s ní, než usne), chodíme spát kolem čtvrt na devět a usíná kolem 9 někdy až o půl 10, takže tam s ní přes hodinu ležím
a pravidelně od těch 2 let se teď už jen většinou 1 za noc vzbudí (v mezičase mezi půlnocí a třeba 2 hodinou), posadí se na postel a brečí, přesně jak píšete, takže musím za ní a spím s ní také samo až do rána, protože tam většinou hned vytuhnu s ní. Takže taky namáčklá na jedné straně, aby měla pohodlí hlavně ona. Jo, je to fakt už „na bednu“. Vůbec nevím, co s tím, hlavně když se teď snažíme o druhé mimi, tak fakt nevím, jak to budu dělat potom. S pupkem už tam s ní rozhodně spát až do rána nehodlám.
dobrý večer,
postel má i Ikei takovou tu ne velkou, ale střední, i já jsem u něj, vyžaduje čtení na dobrou noc, po 2 kapitolách ještě nastane krátký souhrn dne, co prožil apod (chce vyprávět) a pak usne v mé přítomnosti také…nebyl dříve problém odejít a on usnul bez jakéhokoliv problému
on většinou přijde do té ložnice k nám, někdy v rozespalosti jde na opačnou stranu bytu… jestli jsou to nějaké ty noční běsy či nějaké promítání zážitků z celého dne, ptz každý den je u nás "origoš " ![]()
@Marsmeli píše:
@Mititinka tak bych to zatím neřešila..ať spí s teboujak bude starší bude rozumnější a pujde to samo, teda taky doufám.. než ležet na jednom boku, pak je člověk jak dobitý po té noci
právě, jako je noc, kdy mě to nevadí, že tam je, ale když se chci pořádně rozvalit a nemůžu tak to jsem ráno jak přejetá traktorem ![]()
@Mititinka malá chce, taky vždy vyprávět večer před spaním co jsme dnes dělali
říkam netlačila bych na pilu ono se to podá ![]()
@Mititinka píše:
právě, jako je noc, kdy mě to nevadí, že tam je, ale když se chci pořádně rozvalit a nemůžu tak to jsem ráno jak přejetá traktorem
to znám taky
ráno záda uplně v háji ![]()
@Marsmeli píše:
@Mititinka malá chce, taky vždy vyprávět večer před spaním co jsme dnes dělaliříkam netlačila bych na pilu ono se to podá
no budu muset vydržet ![]()
Taky věřím, že se to časem poddá, spát s námi nikdy navyklá nebyla, ale musím já za ní. Tak snad to časem bude lepší, ale fakt nevím, jak to budu dělat, až budu těhu nebo až se pak druhé mimi narodí, s kterým budu muset v noci být a ne spát se starší v pokojíčku
.
Jestli pak za náma taky bude běhat do ložnice, tak to bude „o hubu“, protože pokojíček má v podkroví a my máme ložnici dole v přízemí
.