Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ivana 85 Ano, pro JIPku to opravdu neplatí. Tohle nebude o tom, jestli je to spádové nebo ne, s tímhle požadavkem tě leckde (na většině míst) odmítnou tak jako tak.
@FenekUsaty píše:
@Ivana 85 A jak ses do té nemocnice dostala? Přes jejich ambulanci (nefrologickou nebo kdo to řeší) nebo přes jejich pohotovost, nebo tě tam poslala dětská? Pokud urgent přes pohotovost, tak prostě jeď příště jinam. Pokud přes JEJICH ambulanci kam pravidelně chodíte, tak se objednejte jinam. A pokud dětská vydala nějakej papír, tak s ním jeďte jinam. Dneska se žádanky nepíše, kam tě posílá, a i kdyby to tam napsala, tak to vůbec nemusíš řešit, oni to na tom jiném místě škrtnou a hotovo.
Taky jsem byla na převaz o dovolené poslaná k nějakému doktorovi, toho jsem nenašla, tak mě ošetřil bez problémů jiný.
@FenekUsaty není pravda,vesnice xy je blíže na kilometry do Ostravy ale jelikož spadá pod Opravu tak rychlá jede tam ,při porodu
je to uvalené ale je to tak.
@FenekUsaty píše:
@Aspera Záchranka je něco jiného a záchranka při porodu je už úplně něco jiného. Tam nejde o to, že by tě ta nemocnice odmítla, tam jde o to, že rychlá jede nejblíž, pokud není nějaký pádný důvod jet dál. Porody jsou úplně jiný případ.
Je to záchranka si vozí u nás do své nemocnice, i když pro nás je dál. ![]()
@FenekUsaty poprve pres pohotovost,po druhe ppres nefro poradnu a zitra pujdem rano s moci do jejich ambulance.Mne jinak ta nemocnice vyhovuje,ale vadi mi tohle ze jsou schopny rict nemame misto a bude tu jen dite.Jako je fakt ze plno opravdu bylo a tentokrat to tak ani nemusi byt,ale kdyby bylo tak bych rada vedela jestli mam tu moznost jet jinam,nebo jestli me ze vsech jinych nemocnic vyrazi ze si mam jet k nam.
@FenekUsaty jasny ze jsem s ni nechtela lezet na jipce,ale chtela jsem at me ubytujou na pokoji pro rodice s detma kam ji potom az nebude potreba jipka prelozi za mnou.Tak to i udelali,kdyz se po dvou dnech uvolnilo misto.Ja sla na pokoj a za ni jsem na jipku chodila.
@Ennny píše:
Tak u nás to tak je my máme spádovou Opavu a pokud tě oni sami neposlou do Ostravy tak že tam nevezmou. Samozřejmě když ti bude padat ruka nebo dostaneš infarkt před nemocnicí tak tě do Opavy neposlou záleží na okolnostech.
Ve fakultce tě vyhodili? Nechce se mi věřit, ono podstoupit operaci v Opavě je velký risk sám o sobě ![]()
@Ivana 85 ahoj vždy záleží na lékaři já ležela na motol klukem a nebyl problém ještě byly rádi že maj o starost min
@zuracz1 jo tam je to vyloženě sebevražda
já byla do fakultkyy jednou převezena rychlou a podruhé jsem tam chtěla taky rodit, ikdyz podle těch jejich týdnů jsem.mohla uz být v Opavě ,ale oni mě nepustili ,jela jsem na pohotovost s podezřením na únik vody ,nic mi nebylo ale nechtěli mě.pustit ani na reverz!! No kvůli Opavy jsem zbytečně porodila dřív než bylo nutné,v Ostravě by ještě počkali
@zuracz1 jo a ve fakultce mě vyhodili z dcerou na gastru že máme dětské gastroenterologie i v Opavě…
@Ivana 85 Tohle je těžká situace, to není případ, že bys jela na pohotovost a tím pádem se rozhodla, že pojedeš na jinou. Ty chodíš k nim do ambulance a hrozí, že si vás tam nechají. A jestli můžeš tím pádem říct ne, já teda chci jít ležet jinam. Pak by asi nezbývalo než začít obvolávat nemocnice v okolí. Otázka je, jaký jsi region. Tohle je dost nestandardní věc, to není o spádovosti, ale spíš o tom, že ten postup je dost nestandardní. Oni se budou ptát, proč nejsi v té nemocnici, kde tě ošetřují… atd. Podle mě bydliště bude to úplně poslední, co bude někomu dělat starost. Spíš půjde o to, že to dítě je v péči jiné nemocnice ![]()
Ještě edit - pokud máš na výběr, tak bych prostě výhledově přešla do nějaké více přátelské nemocnice. My třeba máme v dojezdu klidně dalších deset nemocnic, ale přesně z tohoto důvodu točíme při problémech s dítětem zejména Motol a Hořovice, protože jsou vstřícní. Klidně si radši trochu zajedu i do té ambulance.
Příspěvek upraven 20.01.19 v 21:27
@Ennny píše:
@zuracz1 jo tam je to vyloženě sebevraždajá byla do fakultkyy jednou převezena rychlou a podruhé jsem tam chtěla taky rodit, ikdyz podle těch jejich týdnů jsem.mohla uz být v Opavě ,ale oni mě nepustili ,jela jsem na pohotovost s podezřením na únik vody ,nic mi nebylo ale nechtěli mě.pustit ani na reverz!! No kvůli Opavy jsem zbytečně porodila dřív než bylo nutné,v Ostravě by ještě počkali
tak Opavská porodnice je proslulá no, taky jsem tam už pár historek slyšel, ale tam je to dáno tím, že tam jsou mladí nezkušení lékaři a mrské sestry
@Ennny píše:
@zuracz1 jo a ve fakultce mě vyhodili z dcerou na gastru že máme dětské gastroenterologie i v Opavě…
nesmíš se nechat odbít, a myslím, že zrovna gastro je nelepší v městské, ale to bych teď kecal
@Ennny píše:
Ona fakultka v Ostrave neni taky zadna slava. Bohuzel osobni a velmi zla zkusenost
![]()
@zuracz1 jo jediny primář (bývalý) Herman je normální ,ale ten tam je výjimečně ,jinak to tam je banda volů , ještě že už nebudu rodit
snad …a sestry,to je kapitola sama pro sebe.