Nespavost

17675
13.11.06 22:17

Nespavost

Mala ma mesic,spi celkem v pohode..kdyz usne. To ze moc nespi pres den uz jsme si zvykli(ani nerve,takze pohoda),ale vecer je to krize. V pul osme ji okoupu,kolem osme dostava jidlo…a at byla do te doby seevic ospala,tak potom ma oci jak baterky a uspavame treba dve hodiny,za jejiho revu :? Prdy ji netrapi,nic jineho taky nejspis ne…tak kde je problem?o pulnoci se budi jeste na jedno jidlo,a pak spi jak zabita az do rana, nema problem…ale od osmi do pulnoci zabere malokdy. Nepomaha stazeni do pliny,at ji nebudi cukajici ruce,nepomaha noseni,nepomaha proste nic :? ocicka ji klesaji,ale cim vic se zaviraji,tim vic ma navaly vzteku… nevite co by jeste mohlo zabrat ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
200
14.11.06 00:04

Ahoj, syn také večer špatně usínal /kulminovala únava z celého dne, rušily ho mimovolní pohyby končetin, odmítal dudlík/. Pomohlo zavinování - fakt pevné, ale na to jsem přišla až na 8 týdnech, předtím jsme ho uhoupávali v autosedačce - partner ji rozkmital do neuvěřitelných hupů - a bylo nám úplně jedno, co si o tom myslí ortopedi nebo neurologové. Asi mu vyhovovalo to omezení pohybu v kombinaci s houpáním. Možná bych u vás zkusila koupat a dát spát o něco dříve, když byl syn takhle malý, tak jsme koupali už v šest, později už byl šíííleně přetaženej. A nejspíš to na 3 měsících přejde, to vydržíš. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
14.11.06 02:30

Zuzo u nas teda pomaha satek. Kdyz nezabere vubec, ale vubec nic, maleho strcim do satku a chodim tam a zpet a pritom se houpu v bocich (jako kdybych bruslila, haha vyborne cviceni, musim vypadat jako cvok). Tohle vzdycky zabere na 100%. Pak jeste u nas obcas funguje polozit na perovy polstar a dekou stahnout (jako v zavinovacce) a pak houpat na rukach.
Jinak jsem nekde cetla, ze takhle mala mimina stejne rvou bez duvodu i nekolik hodin v kuse. Vetsinou kazdy den ve stejnou dobu. Takze mozna bud rada ze je to takhle na vecer a ne treba ve 3 hodiny rano.
Preji klidnou noc.
 Lida

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
14.11.06 10:03

No stazeni do pliny moc nepomaha, to rve jako by ji na noze brali jeste vice :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
14.11.06 10:37

U nás to s usínámím bylo taky takové a do teď to není bez problému. Na položení do postýlky a jen tak usnout naučený nejsme, ale snad se to někdy povede. Možná bych fakt zkusila koupat dřív. Když byl náš Filípek měsíční, tak jsme koupali i třeba v 17.00, teď koupeme o hodinu později, pak je jídlo, pak malé opravdu malé hraní a jde se spinkat. Usíná tak kome 20.00 někdy s brekem a někdy né, ale hlavně u nás na ruce. Když byl malinký, tak mi pomáhla ta zavinovačka, ale né utažená moc pevně. Uvidíš, že se to zlepší, malá je ještě moc malá, u nás se to začalo zlepšovat až tak kolem 3 měsíců. Musí si najít nějaký rytmus a režim, pak to bude lepší.
Jo, ještě jsem si vzpoměla, taky nám zabírá puštěná digestoř, né že by usnul dřív, ale alespoň nebrečí a vypadá spokojenější, pobrukuje si a začně očka zavírat. Zkus to taky.
Držim pěsti
 Lucis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
14.11.06 14:16

Ahoj, u nás to bylo podobné. Pomohl šátek, pustit hudbu a tančit s ní po obýváku :D Nebo prostě nosit. Někdy nepomohlo nic. Ale vždycky to nakonec přešlo. Neboj, ono to za pár týdnů přejde, kolem těch šesti týdnů děti řádí nejvíc, pak začnou pomaličku objevovat svět a už tak moc nepláčou. Mě hodně pomohla kniha Nejšťastnější miminko v okolí od Karpa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
21.11.06 11:11

Milá Zuzaa,
s tím zavinováním to chce trpělivost. Mně se Berča ze začátku taky rozplakala víc, když jsem jí zavinovala. Ale chce to opravdu víckrát zkoušet, aby si mimi taky zvyklo. Třeba 2-3 týdny než se naučíš pořádně zavinovat a než si osvojíš jak uspávat. My cca od 2 měsíců zavinovali pevně na noc a uspávali u digestoře v kuchyni. Nejdříve uspávání trvalo třeba i hodinu, ale postupem času se to zkrátilo a mezi4.-5.měsícem digestoř nebyla ani zapotřebí, než jsem Berču zavinula, sama začala usínat a v postýlce mi zavinutá začala taky usínat sam. Zkus spojit víc metod - zavinout + houpat + nějaký šum/digestoř/fén apod. - více v knížce od Dr. Karpa Nejšťastnější miminko v okolí. Ono samotné zavinování nestačí.
Hodně štěstí
 Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
30.11.06 16:10

Ahojky,

taky neustále řeším problém uspávání, mám pětitýdenní holčičku Kristýnku. Přes den je mi celkem jedno za jak dlouho ji uspím, ale v noci zhruba od půlnoci máme dvouhodinovou nespací dobu. Chodím po domě, houpu malou v náručí, co ji ne vždycky uspí, ale zaručeně uklidní je houpání na balonu. Někdy zabere, když lehnu do postele, přitisknu ji bříškem na svoje břicho, pevně chytnu a přikryju. Ale jak ji dám do postýlky, tak někdy ještě musím dvakrát vyndat a znovu udyndávat.
Pořád jsem přemýšlela, že něco dělám špatně, ale jak čtu příspěvky zde, jsem uklidněná - moc to pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí