pomoc při ukončování kojení

2390
13.11.06 13:38

pomoc při ukončování kojení

ahojky mamči,
mám 14m.kloučka a rozhodla jsem se,že přestanu kojit.Poradily by jste mi nějaké babské rady, jak to bez bolesti udělat.co pomáhá na bolení a pnutí prsou.

díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
664
13.11.06 13:46

Mně se tedy malá odstavila sama v 10m, ale myslím, že je dobré to ukončit postupně. Snižovat počet kojení přes den až na jedno (ráno nebo večer), pak nakojit jen obden, taky nějakou dobu, pak už vůbec a mléko by se mělo vstřebat. Určitě je dobré dítko navyknout na UM, ne každé ho hned přijme. Teorie dobrá, je mi jasný, že to třeba úplně takhle přesně nepůjde, ale moje kámošky to tak dělaly a ok, žádné léky na ukončení laktace, žádný řev dětí že ze dne na den není mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
13.11.06 15:22

Taky doporučuju pomalé odstavování, rušit jedno kojení po druhém a nechat mezi tím odstup minimálně týdne, pokud chceš kojo zrušit úplně. Prsa to po pár dnech vždycky pochopí a uberou tvorbu mléka.
Ale pokud ti to nevadí, tak bych ty intervaly ještě prodloužila, pak až budeš na jednom kojení denně už nemusíš mít vůbec žádné potíže s bolestivostí a tvrdými prsy.

A jinak, pokud už odstavíš a máš pak ještě hodně nalitá tvrdá prsa, odstříkat, aby se ti ulevilo, víc nee. Taky se radí stahovat a dávat chladné obklady, tohle ale nemám osobně vyzkoušeno.

Tak ať to zvládnete bez potíží:-)
Jazzi a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
13.11.06 15:28

ahoj

Mě se Michal odstavi sám v 10 m ze dne na den (v té době jsem kojila ráno, večer a několikrát (cca2-3× v noci) - otázkou je kolik toho v noci vypil… možná dost, možná taky málo… ale rozhodně i když to šlo ráz na ráz, jsem žádné problémy neměla… ale asi záleží jak kdo - je určo lepší odstavit postupně, ale jde to i ráz na ráz:o)

Mlíko se mě ale vůbec neztratilo… prostě i po 4 měsících když jsem zmáčkla bradavku tak teklo (aniž by mi prsa někdy pnula nebo bych cítila tlak…) a v průběhu dalšího těhu se k mlíku postupně přidává i mlezivo:o)

takže to druhej prcek bude mít plnotučný už od narození:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
13.11.06 20:18

Vero,
ja uz uspesne odstavila- z duvodu bolesti bradavek-asi citlivejsi,pac su tehu.
Pres den kdyz jsem udelala flasku, toz ji vypil na ex…v noci jsem to musela udelat za pomoci manzela- ale mrzi me to, pac kdybysme to vydrzeli tu noc,dve,tri jen uklidnovanim, houpanim misto flasky, nemusela bych ted v noci delat 2-3× flasku UM.

KOjila jsem na konci prevazne z jednoho prsa, prsa byly jak David a Golias, ted jsou krasne srovnany,stejny, ale maly - dva Davidci ;(

dobry je pit caj salvejovy a jeste jeden, nemuzu si vzpomenout, mozna mata, nevim, ale ty snizuji laktaci, ja teda salvej pila i kvuli bolestem krku, takze dve mouchy jednou ranou.

Ale prvni noc bez kojeni- jsem se probudila cela mokra, pak uz ne…ted po dlouhe dobe si muzu vzit normalni podprsenku…bohuzel se spodkem je to ted horsi- ten je sirsi a sirsi…

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.11.06 20:39

Ahoj Vero,mně se malý sám odstavil na 10,5m,naštěstí jsme se v tu dobu kojili jen 2× denně.Přesto jsem ale 14 dní pěkně trpěla kvůli nalitým prsům,nechtěla jsem prášky a tak jsem pila 2× denně šalvjej,potom jsem si prsa stahovala a když bylo nejhůř tak jsem je ledovala a docela to pomáhalo.Taky se nedoporučuje cvičit,prý to zvyšuje tvorbu mléka.Takže přeji úspěšné odstavení a doufám,že mé rady ti aspoň trochu pomohou.Jsou vyzkoušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
17.11.06 09:56

ahoj holky,
díky za rady.než jsem začla s odstavováním kojilajsem 5krát deně a asi 4krát přez noc.pak jem to stáhla na dvakrát deně vždy po spaní.Noc jsme vyřešili tak,že spim jinde a Ondra s tatou.vůbec v noci nepláče,jen zkontroluje jestli tam náhodou nejsem a zase usne :) .První noc jsem byla pěkně promočená,ale teď je to zatim fajn.tak uvidíme jak půjde další fáze :) dám vědět.

čau

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
18.11.06 18:25

ahojky,

my to máme také ted tak, v noci spím jinde a manžel spí s malým, aby po mně nechtěl mlíko, když tam nejsem tak je to v pohodě, ale když sem se po týdnu vrátila, tak jsme tam kde jsme byli :( , hned jak mě tam uviděl už šel po mně, přes den skoro vůbec nekojíme, jak dlouho myslíte že bude trvat než se budu moci vrátit do ložnice ?
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
19.11.06 10:23

Ahoj maminky,
tak jsem byla v pátek nucena ukončit ráz na ráz kojení, trochu jsem to obrečela, ale věk už na to máme. Od té doby jsem prošla snad všechny staré diskuse. Šimonek s tím kupodivu problém neměl, koupila jsem rychle Sunar a ten mu chutná.
Ale já bohužel trpím. Prsa mám strašně nalitá. Z diskusí jse se dozvěděla, že nemám odstříkávat, já teda musím vždy aspoň trošičku(ráno a večer). Nedá se to vydržet. Mám na každém prsu několik boulí. Hodně mi pomohlo stažení prsů šálou, ale ledovat nemůžu, jsem hodně nastydlá beru ATB a ledovat si netroufnu. Tak bych chtěla vědět jestli s tím máte některá zkušenosti a jestli se to fakt upraví samo. Já bych byla raděj, kdybych si ty tablety na zastavení laktace nemusela vzít. Doktor bude v ordinaci stejně až v úterý, tak chci vědět jestli nevíte, zda mi ta prsa tou tíhou neupadnou. Vstřebá se to mlíko nějak samo?
A ještě k tomu Sunaru:
neměla jsem čas na prohlídku sortimentu, vzala jsem Sunar od 10 měsíců. Teď dávám 2 x denně před spaním a dvakrát přes noc, není to moc. Dělám množství asi těch 160 ml. Omlouvám se, sle nemám s tím žádné zkušenosti. Děkuju.
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
19.11.06 11:04

ahoj,
veero já myslím,žeto mlíko se vtřebává samo,ale hodně pomalu.na snížení laktace taky existujou homoepatika,nepotřebuješ na ně předpis a neublíží ti.a nebo potom ten čaj z šalvěje.
opatrně stim umělím mlíkem v noci,ať si na to nezvikne,pak se toho budeš špatně zbavovat.a dělat dvakrát za noc mlíko je docela otrava.
zatim pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky