opět tříselná kýla

4597
13.11.06 11:07

opět tříselná kýla

holky, něco jsem se o tříselné kýle už dočetla, ale chtěla jsem se zeptat, zda jste při přebalování s tím tříslem něco dělaly, jako zatlačovat to místo, nebo tak…dočetla jsem, že se musí zatlačit, aby se tam nehromadil nějaký jakoby plyn, který tam kvasí, nebo tak nějak…

nám doktorka neřekla, zda je to kýla nebo ne, tak vlastně se dost bojím, hlavně toho uskřinutí…všichni říkají, že se nemá nechávat mimčo brečet, ale náš ríša řve docela dost a já prostě nepoznám proč.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40
13.11.06 13:45

Ahoja, teď to bude na Mikuláše rok, co byl operovaný můj tehdy 9týdenní syn. Když jsem na 7 týdnech zjistila, že se mu objevuje v třísle boulička a doktoři mi ihned řekli diagnózu operace, měla jsem šok. Položit ho na operační stůl??? To byla šílená představa. Když jsme měli po operaci, byla jsem šťastná jako blecha, že to u nás proběhlo takhle brzy. Klučina byl po operaci úplně v pohodě a za pár týdnů jsme jizvičku nemohli ani najít. Zákrok trval i s uspáním, zákrokem a přivežením zpět na pokoj asi 35min. Vysvětlovat i ročnímu dítěti, že nedostane před operací najíst ani napít, je strašný. A udržet některé strarší děti v klidu po operaci byl velký problém. Takže já doporučuji jít co nejdříve, tříselká kýla není pupeční, ta se prostě nevstřebá (aspoň nám to říkali) a operace se jen zbytečně odkládá. Držím palečky, seberte odvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.11.06 17:08

Ahojda,
u nás už to bude také pomalu rok co malá byla na operaci tříselné kýly. Nic moc jsem v té době na internetu nenašla. Jenom to, že při tříselné kýle se většinou jedná o vrozené oslabení břišní stěny a na rozdíl od pupeční kýly se ve většině případů musí operovat.
Jak jsem pak poslouchala doktory (na dětské chirurgii), tak se převážně vyhřezne kousek střeva do břišní dutiny. Pak asi záleží na velikosti místa, kde střevo vylezlo a po vyšetření sonem se rozhodne jestli se střevo dá zatlačit zpátky nebo zda je nutná operace. Tak jsem to, alespoň pochopila já. :?: Každopádně bych doma sama nic nezatlačovala…
U nás to bylo všechno trochu jinak. Dětská doktorka nás ihned odeslala na chirurgii, rozhodli jsme se pro Motol, kde malou „prohmatali" a následně poslali na vyšetření sonem. Tam se ukázalo, že malá nemá venku střevo, ale vaječník. Bylo se tam dívat více doktorů, což mě vyděsilo :( , ale nakonec mi po prosbě řekli co se děje. Prý to vypadá, že se jí na tom vaječníku vytvořila cysta (přiškrcením) a že to ještě nikdy na vlastní oči neviděli, že to znají jenom z učebnic…
Tak s tímhle výsledkem nás poslali zpátky na chirurgii, kde rozhodli, že je nutná operace a to co nejdříve. Přijali nás na oddělení, kde malou v 19 hodin operovali. Operace trvala necelých 50 minut, pak malá vyspávala po narkóze. Doktor říkal, že všechno proběhlo dobře, tak jsme si snad poprvé za celý den trochu oddechli.
Ráno nás k našemu úžasu po vizitě propustili domů. Malá jedla, kakala , čůrala :) , tak neviděli důvod nás nepustit. Naštěstí doma žádné komplikace nebyly, jen jsme museli na nějakou dobu vynechat koupání, nenechávat malou brečet.
Teď byl malé rok a vypadá, že o žádné operaci už dávno neví. Jen doufám, že nebude mít nějaké další komplikace s tím vaječníkem…
 M

• Citovat
  • Upravit
4597
24.11.06 22:02

Holky, díky opožděne za vaše zkušenosti, v pondělí jdeme na vyšetření a řeknu vám, že takhle jsem se na pondělí ještě netěšila, protože mi je líto, že jsem zatím poslechla a čekala bůhví na co. Malému ta kýla vylézá prakticky už skoro denně, brečí jako blázen, takže doufám, že nám řeknou v pondělí co a jak…Jediné, co mne mrzí, že to máme do Motola trochu z ruky, tam jsou na to asi fakt specializovaní.....

Ještě dám vědět, jak jsme dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
25.11.06 10:45

lauro, díky za tvoje slova. koukám, že si taky zažíváte vzrůšo.....já se bojím toho, že má ríša ještě nějakou malou dírečku na srdíčku, která sice není údajně nijak závažná, ale aby to nebyla překážka na případnou operaci?? uvidíme…dám vědět a malému, tobě i miminku přejeme taky pevné zdraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí