Nespavost a závislost na prsu

675
6.12.12 10:17

Nespavost a závislost na prsu

Ahoj potřebovala bych radu nebo se aspoň vypovídat. nemám čas hledat odpovědi v diskuzích. Mám 9 měsíčníé dcerku, do půl roku spala celou noc bet probuzení, ale po zavedení příkrmů se začala v noci budit i po 1,5 hod a mě nenapadlo nic lšpího než jí rovnou uspat prsem, za problémy si můžu sama, to vím, ale k věci. Malá si prostě zvykla v noci na prso a stala se na něm závislá, nic jiného jí v noci většinou neuspí, takže kojím tak po 2 hod, a kolikrát usnu nebo se po přenesení do postýlky i za půl hodiny vzbudí a je to nanovo. Dnes sem jí chtěla zkusit uspat vozením, zpíváním, houpáním v náruči. dopadlo to tak, že sme nevyspalé obě a já skoro nemluvím z toho zpěvu. Dudlík odmítá, čaj nechce, jen tak ležet v posteli taky ne, to hledá prso. Nejsem a asi ani nebudu zastánce vyřvávání, v noci mi to mohlo srdce utrhnout, jak plakala a to sem jí nechala „jen“ 10 min! Nechci ještě přestat kojit, ale co bude dál? Jak jí vysvětlit, že v noci má spinkat ve své postýlce? Plánujeme brzo další mimi a než se narodí, tak chci určitě přestat kojit, aby pak nežárlila, že malé může a ona ne. Tak mi prosím poraďte nejlépe zkušené maminy, co mám dělat? A nejsem zvědavá na reakce typu „nech jí vyřvat“ nenechám, nemám na to povahu. Nebo je tu nějaká co měla podobný problém a dá se to řešit až bude větší? Sem už fakt zoufalá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
6.12.12 10:36

Prvorozený se mi taky budil po hodině v tomhle věku, já si ho teda v cca 7m nastěhovala do postele, protože to byl jediný způsob, jak se trochu vyspat, že byl napojený na prsu a já spala.
Pak jsem v těch 9m zkrátka odmítla už prso dát s tím, že radši budu pár nocí vzhůru a chovat, nosit a kdeco, jen abych se nočního kojení zbavila. Postup byl poměrně rychlý, během snad tří dnů se přestal skoro budit, šlo to bez řevu, ve finále jsem odstěhovala do vlastního pokojíčku a budil se pak tak jednou na vodu, pak vůbec, akorát se začal budit v 6 ráno na kojení.
Ale u nás to vedlo k celkem rychlému odstavu, já nedala v noci, on přestal chtít přes den a ráno místo aby byly prsa nalitý, tak tahal, tahal a kde nic tu nic. Takže tuším během 14dnů bylo úplně po mlíku, v necelých 10m jsem fakt neměla naprosto morálku se zase rozkojovat.
A přiznávám, že to pak bylo velice pohodlné, v noci spal, budil se v těch 6, to jsem smíchala UM z připravené vody, UM odměřené, jen jsem mu to odnesla do postýlky a spalo se dál do 8 8)
U druhorozeného jsem skončila s kojením ještě dřív, párkrát jsem udělala v noci UM a naznala, že když přes den sní všechno, co potřebuje, tak v noci jíst nemusí, tady jsem ani nemusela chovat, ale zas byl dudel, tak stačilo strčit dudlík (ale stejně jsem další cca 2-3m chodila zastrkávat dudel, někdy 1×, někdy třeba 5× za noc :roll:

Já bych noční kojení zkrátka utla i s tím, že se pár nocí pořádně nevyspíš, udělala bych maximum pro odedení pozornosti od kojení, nabízela pití a snažila se uspat jinak, je poměrně časté, že když v noci přestane mlíkárna fungovat, tak se dítě po pár dnech budit přestane, protože už není důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
6.12.12 10:44

To sem dnes zkoušela a ten řev byl děsnej, i v náručí mi plakala, je pravda, že sem chovala chvíli, možná kdybych s ní camprovala po ložnicic, že by to přešlo. Zkusím to. Nejhorší je, že manžel bude na noc doma, jezdí s kamionem a potřebuje se vyspat, tak nevím nevím. Aspoň vidím, že v tom nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
6.12.12 11:15

Mám taky závisláka:-) Podle mě je teď docela nevhodný čas na vyřvávání apod., protože rostou zuby a nikdy nevíš, jestli nebrečí bolestí ze zoubků. A člověk by mu odpíral tu blízkost.
Kojila jsem taky klidně po 1,5hod, ale po nemoci v 7,5m se to najednou protáhlo a už kojím jen 2× (kolem 2. a 5. hodiny). Tak věřím, že za čas se to zase protáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
6.12.12 11:17

Momentálně řeším to samé. Téměř 16ti měsíční cácorka je taky závislá na prsu - nejen, že ho potřebuje na usnutí, ale i na uklidnění. Bohužel nic jiného než prso prostě nevydat asi neexistuje. Už se nám jednou podařilo noční odstavení, ale zkazilo se nám to po reakci na očkování, kdy nechtěla moc jíst, jen kojit a opět i v noci. Včera a předevčírem jsem jí v noci prostě znovu nedala, sice plakala, bylo mi jí taky líto, ale zvládly jsme asi půl hodiny vydržet, pak vytuhla na mě a vzbudila se znovu až v 6, to už jsesm jí nakojila a spala až do 8mi, pak si znova dala mlíčko. Přes den to neřeším, dám jí jak chce, ale v noci už fakt nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
6.12.12 11:25

Já ji tu blízkost taky neupírám, chovám ji, hladím, nabízím vodu, samozřejmě, že nechce a řve i v náručí, ale ono to trvá opravdu jen pár dní, než pochopí, že mlíčko v noci nebude.

Ona už spí s bráchou v pokojíčku, ve velké posteli, večer jí chodím uspávat, což nám teď trvá minimálně hodinu, takže obvykle usnu dřív než ona, takže to teď dopadá, tak, že v podtatě spím s ní. Když přejdu do ložnice je nejdýl do hodiny vzhůru, já doufám, že se mi nočním odstavením podaří odbourat i noční buzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
7.12.12 16:18

Já hlavně nechci, aby si zvykla spát u mě, protože kolikrát usnu s ní jak kojím, už sem i přemýšlela o kojení vsedě, ale co když jí upistím jak budu rozespalá? Zkusím jí v noci zabavit jinak aby neusnula, teď je trochu nastydlá tak nevím jestli pár dní nepočkat až jí bude dobře :nevim: doufám, že to bude opravdu trvat jen pár dní
@Gladys co si s ním v noci dělala aby neplakal a plakal když nedostal prso? Jak sem psala, manžel je kamioňák a když přijede domů, tak se potřebuje vyspat tak aby ho malá řevem nebudila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Majinka 20
13.12.12 08:22

nespavec

Ahoj, přidám taky svoje poznatky. Mám 16ti měsíční holčičku, která má posunutý biorytmus, večer usíná tak o půl jedenáctý, běhěm noci má k tomu ještě lehoučký spaní, potřebuje často prso a tvrdě usne třeba až v pět šest ráno a to by pak spala klidně do 11 hodin, kdybych jí nechala spát. Občas se totiž stane, že jí spát nechám, někdy se to prostě dost hodí. I když přes den spí dvě hodinky, většinou od jedné do tří, večer jde spát zas až o půl jedenácté. Zkouším ji odnaučovat u prsu usínání a často se to povede tím způsobem, že uspává tatínek. Když mě totiž malá nevidí, tak to prso zas tak nepotřebuje. Takže, když je manžel ochotnej, uspává on a já přijdu do ložnice až malá spí. Taky to bývá s řevem, ale ne vždy. Manžel na to má svůj způsob a totiž ten, že jí pustí písničky, pohádky nebo nějaký hry na mobilu, ona se na to dívá, poslouchá a přitom usne. Jednou jsem se potřebovala fakt vyspat a tak jsem šla spát do jiné místnosti a malá zůstala v ložnici s manželem a když se v noci vzbudila a neviděla mě, tak se přitulila k manželovi, chvilku pokřikovala, ale zvládli to spolu. Sice byl manžel ráno nevyspalej, ale mě ta jedna klidná noc úžasně pomohla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510