Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
potrebuji vasi zkusenost s touto veci.
Nas 18ti mesicni Tonik spaval uplne vpohode.Sel spat a stale chodi v 19:30 a spi az do cca 5h. V tu dobu dostanr mleko a suchou plinu.Za celou noc ji ma totalne plnou. Po mliku jeste usne a min do 7h spinka.
Posledni 4dny je to ale ocistec. Kolem te 4-5h se ozve, tak jdu za nim a chci mu dat dudlik do pusy.Ten mi vyrazi a vzteka se jak smyslu zbaveny, mlati sebou, strasny. Nejde utisit, musim odejit z pokoje a po case se uklidni.Bud jeste usne a nebo poknourava v postylce. Uplne mi to nahani strach.On se dokaze vztekat kdyz neni po jeho, ale takhle rano? Poradte, mate podobnou zkusenost?
U nás je to naprosto stejné. Spát chodí v 19.30, budíček mezi 5. a 6., musím ho vzít k sobě do postele, pak se někdy uklidní, někdy stačí napít čaje, někdy pomůže když mu nechám zapnutou lampičku nebo svítící želvu s hvězdičkama a pak ještě usne. Ale někdy nepomůže nic. Dneska se v posteli vztekal od 5 do 6 a pak jsme stejně museli vstát. Sedne si k televizi a chce pohádku
Mě to vstávání teda nevadí, ale malej už kolem 11 plete nožičkama.
@Hanula1212 píše:
U nás je to naprosto stejné. Spát chodí v 19.30, budíček mezi 5. a 6., musím ho vzít k sobě do postele, pak se někdy uklidní, někdy stačí napít čaje, někdy pomůže když mu nechám zapnutou lampičku nebo svítící želvu s hvězdičkama a pak ještě usne. Ale někdy nepomůže nic. Dneska se v posteli vztekal od 5 do 6 a pak jsme stejně museli vstát. Sedne si k televizi a chce pohádku![]()
![]()
![]()
Mě to vstávání teda nevadí, ale malej už kolem 11 plete nožičkama.
Me prave prijde, ze chce jeste spat, uz mu ani nedavam rano mliko.
Ale ze nechce ani svuj milovany dudlik? Ted jeste spi ![]()
No a po obede spi i 3h.Jen proste nechapu, proc se zacal zlobit.Zuby uz mame nejhorsi za sebou, tak ty by to nemely byt
U nás to vyřešil přechod do velké postele. Když chtěl vstát tak vstal a šel si třeba hrát nebo pustit pohádky a nebo si vlezl ke mě do postele…a nebo si jen tak hrál v posteli. Postel si vybral sám…takže je spokojený ![]()
@kendra píše:
U nás to vyřešil přechod do velké postele. Když chtěl vstát tak vstal a šel si třeba hrát nebo pustit pohádky a nebo si vlezl ke mě do postele…a nebo si jen tak hrál v posteli. Postel si vybral sám…takže je spokojený
Kdy jste poridili velkou postel? Me prijde, ze je jeste brzy.
V 19 měsících…to si začal sám vylízat z postýlky a já se bála pádů. Teď má v posteli zábranu a pod posteli matraci, kdyby náhodou spadl a zatím teda ještě nespadl. Jako taky se všichni diví, že nám večer z postýlky neutíká, ale on je tam fakt rád, takže nemá důvod.
@kendra píše:
V 19 měsících…to si začal sám vylízat z postýlky a já se bála pádů. Teď má v posteli zábranu a pod posteli matraci, kdyby náhodou spadl a zatím teda ještě nespadl. Jako taky se všichni diví, že nám večer z postýlky neutíká, ale on je tam fakt rád, takže nemá důvod.
Tak to je super.No je fakt, ze se asi citi lip, vic si rozhoduje o tom co bude delat atd.
No my jeste chvilku pockame. A snad se i to vztekani uklidni
@dostyna pokuď se na větší postel ještě necítíte, tak bych ho tam určitě nedávala…Je možný že si jen třeba hůř zvyká na posun času a časem se to uklidní samo ![]()
Tak moje devenka dela tak mesic uplne stejny predstaveni
mliko pije rada, jak me zmerci v noci s flaskou, tak zacne houkat „mí ně!!!“ a propina se. Tak ji pochovam, jeste mi rekne, ze „hají ně“, dame mliko, to je uz v poho, s chuti vypije a sup zpet do pelechu. Male je 18 M. Neresim, proste prudi dle meho a prejde to.
Může se mu něco zdát, stýskat semu po vás, monžá že se bojí - pochopila jsem, že spí v jiné místnosti? Může být, že se snaží vynutit si, aby sis ho vzala k sobě do postele. ![]()
@Emilie píše:
Může se mu něco zdát, stýskat semu po vás, monžá že se bojí - pochopila jsem, že spí v jiné místnosti? Může být, že se snaží vynutit si, aby sis ho vzala k sobě do postele.
To si nemyslim, spi ve svem pokojicku uz 4mesice. Hodne se mu mu upravilo spani a ma vetsi klid
Ten náš spí u nás v ložinici a dělá to taky… Když vstává v 5 ráno, tak mu do postýlky dám hračky a jdu si ještě lehnout… Někdy to zabere, že si s nima hraje a je ticho. Někdy to nezabere ![]()
Už jsem zkoušela si ho dát i do postele a tzv „ukojit“, ale to taky nepomáhá. Navíc si ho nemůžu nechat v posteli, protože tam nad ránem hopsne i starší…
Tak u nás byl problém taky v postýlce. Do velké šel ve 21 měsících a od té doby (pokud není nemoc nebo jinej výkyv) spinká v pohodě. Z postýlky vylejzá jen na čůrání.
Spis se mi jedna o to, proc se tak vzteka? K nam do postele nechce, nikdy s nama nespal, takze to tezko. Bolest taky vylucuju.No jsem zvedava, co dalsi rano:)
Já to taky nechápu. Zavřené oči a řev. I když ho dám k sobě do postele, tak řve, čajík nechce, dudlík má v puse. A po obědě když spí 2 hodiny, tak je to úspěch! Si říkám, že kdyby ho něco bolelo nebo měl špatné sny, tak řve i v noci a ne až nad ránem.