Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si sem pro radu mám skoro dvouměsíční holčičku, ze začátku byla dost plačtivá, teď je to teda o něco lepší, ale mam hrozny problém, jsem strašně vycerpana a unavená a nemohu usnout, když si ji někdo vezme třeba na 3 hodiny, cele ty tři hodiny se snažím usnout a nic, v noci se dost budí mam už to asi nějaké narušené, když usne potřebovala bych spát také, ale bohužel to nejde když si vezmu nějaký prášek na spaní zabere mi tak za hodinu a to už je malá zase vzhůru a takhle porad dokola, jsem uz na pokraji sil, spím tak hodinu denně, malou si vazala na noc mamka abych si odpocinula, to jsem spala asi 4-5 hodin, ale potrebuji se o malou starat neměl někdo podobou zkušenost, nevíte nějaké léky? Které by fakt zabraly, brala jsem si Prothazin, za jakoukoliv radu budu moc vděčná
V noci spát nemůžeš? Mně taky přes den spát nešlo.
@Dahlia0409 Nemohu bohužel spát ani přes den ani v noci, když už usnu po tom prášku i melatonin jsem zkoušela malá mě stejně za chvíli vzbudí pak bych možná ještě zabrala, ale malá mě spát nenechá, ze třeba brečí
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 Nemohu bohužel spát ani přes den ani v noci, když už usnu po tom prášku i melatonin jsem zkoušela malá mě stejně za chvíli vzbudí pak bych možná ještě zabrala, ale malá mě spát nenechá, ze třeba brečí
Kojíš?
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 Nekojím
Tak ať někdy vstává v noci partner
Nebo třeba babička, nebo někdo, kdo by měl prostor, ať se můžeš vyspat.
@Dahlia0409 Partner si ji bere přes den, v noci se musí vyspat podniká a neustále musí něco řešit má moc práce, musí být vyspalý, babička pomáhá, ale u nás být nemůže také skrz práci, když má volno vezme si ji přes noc abych se vyspala, ale bohužel to nic neřeší když se malička vrátí je všechno zpět ve starých kolejích, potrebuji nějaké léky které by měli uvolňující účinek a mohla bych zabrat kdykoliv spí malá
![]()
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 Partner si ji bere přes den, v noci se musí vyspat podniká a neustále musí něco řešit má moc práce, musí být vyspalý, babička pomáhá, ale u nás být nemůže také skrz práci, když má volno vezme si ji přes noc abych se vyspala, ale bohužel to nic neřeší když se malička vrátí je všechno zpět ve starých kolejích, potrebuji nějaké léky které by měli uvolňující účinek a mohla bych zabrat kdykoliv spí malá![]()
Na mě tedy Prothazin působí až tak za 2-3 hodiny a naopak ho cítím ještě ráno, takže ten bych moc nedoporučovala. Léky na spaní jsou dost návykové a hlavně si je nemůžeš vzít, pokud jsi sama doma s miminkem, takže za mě je to dost utopie, pokud neumíš spát na povel. Pokud trpíš dlouhodobou nespavostí, možná bych si v tvé situaci vzala půlku Hypnogenu v situaci, kdy hlídá manžel nebo babička, aby sis aspoň trochu odpočinula.
Mam trimesicniho chlapečka a mela jsem ten samy problem. Problem se vyřešil tak, ze presne od druheho měsíce zacal spat celou noc. A tak jsem konecne zabrala i já. Takze poslední měsíc jsem vyspala. Je take na UM.
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 Partner si ji bere přes den, v noci se musí vyspat podniká a neustále musí něco řešit má moc práce, musí být vyspalý, babička pomáhá, ale u nás být nemůže také skrz práci, když má volno vezme si ji přes noc abych se vyspala, ale bohužel to nic neřeší když se malička vrátí je všechno zpět ve starých kolejích, potrebuji nějaké léky které by měli uvolňující účinek a mohla bych zabrat kdykoliv spí malá![]()
Léky bych rozhodně žádné nebrala. Co když usneš tvrdě a pak se jen tak nevzbudíš třeba?
To raději medunkovy, nebo levandulový čaj, ne nějaké léky ![]()
Ahoj holky, jdu si sem pro radu mám skoro dvouměsíční holčičku, ze začátku byla dost plačtivá, teď je to teda o něco lepší, ale mam hrozny problém, jsem strašně vycerpana a unavená a nemohu usnout, když si ji někdo vezme třeba na 3 hodiny, cele ty tři hodiny se snažím usnout a nic, v noci se dost budí mam už to asi nějaké narušené, když usne potřebovala bych spát také, ale bohužel to nejde když si vezmu nějaký prášek na spaní zabere mi tak za hodinu a to už je malá zase vzhůru a takhle porad dokola, jsem uz na pokraji sil, spím tak hodinu denně, malou si vazala na noc mamka abych si odpocinula, to jsem spala asi 4-5 hodin, ale potrebuji se o malou starat neměl někdo podobou zkušenost, nevíte nějaké léky? Které by fakt zabraly, brala jsem si Prothazin, za jakoukoliv radu budu moc vděčná