Kyčle miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20
2.1.24 15:19

Kyčle miminka

Ahoj holky, dnes jsme byli na kontrole v 6týdnech a výsledek byl lla- na pravé kyčli a lla+ na levé. Dostali jsme žádanku na abdukční peřinku. Dočetla jsem se, že u tohohle nálezu stačí široké balení. Co si o tom myslíte vy? Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4072
2.1.24 16:00

Abdukcni perinka je široké balení. Ale u tohoto nálezu bych nedělala vůbec nic a naopak praktikovala volné balení. Najdi si web doktora Jansy a pročti si, co tam píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
2.1.24 16:11

Taky bych nedavala nic, srovna se to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11790
2.1.24 16:54

Při tomhle nálezu snad není potřeba nic…já jsem měla u obou dětí nález na obou kyčlích IIb, u dcery mi doporučili široké balení a to už hned po porodu…koupila jsem si tehdy i abdukcni plenku od T-tomi a první 2 měsíce poctivě dávala..
pak jsme byli na návštěvě u příbuzných kdy stryc je ortoped a řekl že při tom nálezu není potřeba dělat nic..naopak je lepší volně balení, nechat ať si dítě nozkama volně pohybuje, nedávat těsně oblečení a bodycka musí mít otvor pro nožky hezky vysoko vykrojený aby neomezovaly pohyb v kyčli a je to mnohem lepší a účinnější…je pak i vetsinou rychlejši vyzrání kyčlí a vyvinutí jader než když je široké balení…takže jsem se na široké balení vyprdla…
Syn měl stejný nález jako dcera. u něj mi nedoporučili nic…ani to široké balení… Jediný rozdíl mezi dětmi byl ten že dcera byla koncem pánevním takže tam asi pro to chtěli radši to široké balení…dcera měla vyvinutá jádra v 6m, syn ve 4m…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
3.1.24 19:05
@esmeralda1 píše:
Ahoj holky, dnes jsme byli na kontrole v 6týdnech a výsledek byl lla- na pravé kyčli a lla+ na levé. Dostali jsme žádanku na abdukční peřinku. Dočetla jsem se, že u tohohle nálezu stačí široké balení. Co si o tom myslíte vy? Dekuju

To nevím, ale opravdu je vhodné dát na názory cizích lidí na netu než na lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí