Nespavost u batolete a co pomáhá

58
28.3.17 09:31

Nespavost u batolete a co pomáhá

Ahoj maminky :),
jdu za Vámi pro radu…naše mladší dcerka (v lednu ji byly dva roky) se nám v srpnu loňského léta začala občas budit v noci, chtěla napít a spala dál, ale večer usínala sama a nebyl problém. Ale teď poslední dobou večer nechce chodit vůbec spát sama, vyžaduje nás k usínání a v noci se budí snad co dvě hodiny. Včera dopoledne byla venku, pak spala hodinku a půl, odpoledne byla venku, i navečer jsme byly venku, když bylo tak krásně, ale neusnula a každou hodinku byla vzhůru, chtěla čaj a hladit. :-( Dáváme ji i dětský čajík na spaní, večer po koupání už se starší dcerou neblbnou, maximálně koukají na pohádky. Nemáte některá zkušenosti, co na to pomáhá? Moc prosím prosím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1015
28.3.17 09:39

Ahoj, naše malá má 2,5 roku a spí pouze se mnou.
Se sourozenci neusne dělá vyrval a chce za maminkou.
Občas chce ke mě pod deku a v noci se budí taky a hledá třeba polštářek nebo chce kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.3.17 09:40

Spánek se mnou :) zjisti, ze jsem hned vedle a hned zase spí. Teď uz se ani nebudi, protože mne asi podvědomě vnímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.3.17 09:51

@MaminkaLucka ahoj, ona celou dobu spala bez sebemenších problému se ségrou v pokojíčku…já ji moc nechci učit k nám do postele… někdy přijdou ráno o víkendu obě k nám, tak to neřeším, ale v noci ji tam brát nechci…stačilo ji mlíčko nebo čaj, ale už ani to nezabírá :,( :,(

@Tichošlápek já ji na to právě učit nechci  :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
28.3.17 09:59

Taky bych ji vzala k sobe. Jako dospela zenska muze chtit spat vedle sveho muze, vnimat ho a pritulit se, ale dvoulete dite tento narok na vlastni mamu nema?

A naucit. No jak dlouho ji to vydrzi? I kdyby do peti let?! Uz se to opakovat nebude a vzhledem k delce nasich zivotu to je nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33278
28.3.17 10:03

@Andria88 Tak k ni v noci kazdou hodinku chod s čajem :nevim:
Za me teda lepší vzít si dítě do postele a spát vsichni až do rána, nez trdlit po nocích okolo dítěte s cajikama a podobnyma nesmyslama.

Příspěvek upraven 28.03.17 v 10:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.3.17 10:04

@ngauruhoe ahoj, možná mě ukamenujete, ale nechci ji učit brát do postele k nám…neříkám, že někdy si k ní nelehnu a neusnu tam třeba, ale nechci to zavádět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.3.17 10:04

@Andria88 a proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.3.17 10:12

@Svistice pořád lepší doufat, že to brzy přejde a je to jen blbé období, než ji pak nemoct odnaučit spát s námi

@Tichošlápek nejsem zastánce, aby dítko spalo s rodiči…ano, když je nemocné nebo tak, ale když je zdravé, tak nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
28.3.17 10:13

Chapu te ja se totiz s malou nevyspim kope prevaluje se ani ona ani ja nemame klidny spanek a ten fakt potrebuju abych mela na to torpedo dalsi dny energii. a vsechny kamaradky co jim spi deti v posteli sel partnersky zivot k chladku…ony tvrdi teda ze ne ale jejich manzelove si v saune stezuju memu muzi :lol: jeste bych chapala kdyby bylo dite v pokoji samo ale se sourozencem to je jine. jinak me asi taky ukamenuji:) tak at na to nejsi sama ps: o vikendu nebo k ranu nemam problem kdyz prijde kdyz jde o hodinku spanku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.3.17 10:16

@Andria88 tak to holt musíš vydržet ;) my mame ložnice oddělené, tak je to fuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.3.17 10:18

@phoma ahojky, no huráááá…nejsem ta nejhorší máma jen já :potlesk: néé, sranda samozřejmě :lol: a máš pravdu, o víkendu ať přijdou, ale jinak mají svůj pokojíček, své postele každá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
28.3.17 10:26

Myslim, ze kvuli spani se snad nekamenuje. Ne?! At si to kazdy dela, jak chce.
Nase deti taky spi kazdy ve svem. Jen maji pristup k nam zcela volny. Kdo chce, ten prijde. A partnersky zivot? No ten nas se na stesti neomezuje jen na loznici.
Ja jen, kdyz si predstavim, jak je mi prijemne se pri spani dotykat milovane osoby, tak to tem detem proste nemuzu uprit.

Tak me napada, kdyz ji nechces do postele a vstavat Te porad nebavi, co nejaky vetsi plysak? Navonet parfemem maminky a naucit, ze je na tuleni pri spani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5237
28.3.17 10:33

Taky bych ji neucila najednou spat s vama, zvlast pokud jste to doted nedelali. Urcite to je jen obdobi. Nase mala (v kvetnu bude mit 3) za posledni rok mela 2 takove nespave obdobi, kdy nechtela spat. V noci se pak uz nebudila ale usinani byl boj. Ale pokracovali jsme v zajete rutine, chodili ji vzdy uklidnit do pokojiku atd. Zkousela jsem ji brat k sobe, potulit atd a po usnuti u nas prenest do pokojiku ale to se vzdy vzbudila a bylo to jeste horsi, tak jsme to stopli a radsi chodili k ni, pripadne precetli pohadku navic, nechteli jsme at si zvyka spat v nasi posteli. Pokazde to obdobi trvalo par tydnu. A spi v postylce nebo velke posteli? Nase mala spi od 2.5 ve velke a od te doby zadne takove obdobi nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
28.3.17 10:42

Mám také dvouletou, také spí v pokojíku se straším sourozencem a také někdy potřebuje v noci mou přítomnost. Děláme to tak, že usínají oba u sebe v posteli, a v noci, když jeden z nich potřebuje, tak si vezmu peřinu a polštář a přestěhuju se k nim do pokojíku. Máme tam vysouvací přistýlku. Pokud to nestačí, tak si dcerka vleze ještě ke mě, ale to většinou jen když je třeba nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí