Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat od kterého tydne jste v těhotenství už nemohli spát? (Nespavost)
Už to nebylo večer si lehnout a probudit se ráno do růžova
![]()
Od 3.trimestru..kloudne jsem se vyspala až z dítětem. Radši v noci 3× vstát na krmení, než nespat celou noc ![]()
Asi nikdy
ze začátku mi bylo zle i ze spaní, pak sem krvacela a mela nervy v kyblu, pak začal malý kopat, tvrdlo mi břicho, nejhorsi to bylo ve 3. trimestru, to se ke kopajicimu diteti přidalo ještě pálení žáhy, bolest zad a permanentně ucpany nos ![]()
Já s tím měla problém od začátku. Do 22tt jsem blila, hlavně v noci, když skončilo
, nastoupila nespavost a spala jsem max 4hodiny denně, do prace jsem chodila na 6, dřív to bohužel nešlo, byla zamčená budova ![]()
Mě to začalo cca 14dní před porodem. Naspala jsem tak tři-čtyry hodiny a ještě neklidně. Přes den jsem si připadala vždycky jak zombie, ale spát mi prostě nešlo. Ani potom v porodnici, až pak doma. Malá byla zlatičko a už od začátku měla rozdělený denní a noční spaní, takže v noci spala krásně, třeba i 4-5h
Už od úplného začátku.
Nejdřív jsem celou noc courala na záchod, pak se to tak střídalo, že jeden den jsem spala celkem v pohodě a druhý nemohla usnout nebo se brzy probudila (a někdy obojí
). A bude hůř. ![]()
Já spala jak zabitá celý těhotenství
ani čůrat jsem nechodila v noci
U prvního až skoro ke konci a u druhyho někdy snad od 7 měsíce.
Asi teď od 30tt. Bolí mě nohy, takže se jen převaluji, chodím často na WC, protože toho hodně vypiji. Za to přes den bych spala pořád, ale snažím se být vzhůru právě proto abych v noci spala. A stejně neusnu.. Jinak do 30tt jsem spala přes den i v noci.
Trpím nespavosti od 4tt, nemůžu zabrat, i když jsem celý den unavená
usínám klidně i 2h, až usnu, už nemám problém se spánkem, pokud mě tedy nevzbudí prvorozený a nevolá mámu ![]()
Od 5tt. V noci čumím do stropu. Včera jsem vstavala ve 3. A u první ze začátku taky nespavost a pak tak poslední měsíc bolely kyčle, takže to jsem spala hodinu a zbytek se točila jak kuře na grilu
Já jsem ve 20 tt a spát už také nemůžu, mimčo mě neustále kope, navíc na 20tt mám i dost velký pupek a s tím se také nespí zrovna nejlépe. Jsem prvorodička a nemůžu si na to zvyknout.