Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kr.marue My jsme byli na flašce od narozeni.:-( a byla jsem velmi spokojená s flaškami od MAM. Ale nevím jestli pomohli ony nebo byl malý bez prdíků, protože bolení bříška jsme u nás neznali.
Naše malá byla taky uplakaná. Už v porodnici jsem s ní byla celé noci vzhůru a přes den to nebylo o nic lepší
Ale u nás to byly koliky a převrácený den a noc
. Ale taky nám moc pomohla rychlozavinovačka (na noc), přes den jsem prostě musela mít malou na rukách jinak brečela. Koliky měla do 8 měsíců, pěkně se to překrylo zoubkama, takže pak zas bulela kvůli špičákům
Takže radím vydržet. Často malou dávat na bříško, okolo barevné hračky a ber si ji s sebou všude, ať tě vidí. ![]()
@Migda ja nedam dopustit na avent..unas teda od porodnice jen bolest briska
zkusila jsem vse az nas to dohnalo na um
@Lejla25 taky jsem chtela uz po mesici jit na um ale dr me premlouval a tak jsem vydrzela tri mesice.taky zmena ze dne na den..najednou usinala sama bez zavinovani a uhoupavani. stacilo polozit do postylky zacpat dudlickem hlava sla do leva a spala. ted trapi zoubky tak zkousim homeo ale to je na jinou diskuzi ![]()
@kr.marue ono člověk chce prckům dát to nejlepší (MM) a ve finále je akorát trápí
(teda u nás to tak bylo, neříkám, že to je pravidlem
) A kolik je malé? Nám je 9,5m a máme 8 zoubků, o kterých ani nevíme. Max. byl asi u 2 trošku protivnej 1 den
No já jsem měla od jejího narození bolavé bradavky až mi ůplně popraskaly a kojit prostě nešlo.. S bolestí a slzamy v očích jsem plně kojila do 4 týdnů a pak odstříkávala a dokrmovala UM. To děláme do teď tak možná jí vadí tohle
Zkusím dávat jen UM.. I když ona je taková už od narození.. Možná prvni tři dny v porodnici krásně spinkala a pak to začlo.. To zavinování: ona spí jen v zavinovačce na boku a nebo na břišku bez zavinovačky.. Nějak na to nemůžu přijít proč pořád brečí je taková opravdu ad narození.. a já ůplně už hotová.. ![]()
Pevné zavinutí je ale něco jiného než zavinovačka.
Koukni třeba sem… http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
Pokud by nezabíraly ani tyhle návody, tak bych zkusila přejít asi čistě na UM. Pokud by ani to nevyhovovalo, tak popřemýšlet nad změnou mléka.
Co stolice, ok?
Co bílý šum? fén, vysavač, digestoř, nenaladěný radio…?
JInak co užtu psaly- šátek, dudel, zavinout.
Nečetla jsem předchozí příspěvky, tak možná už někdo poradil totéž.
Měla jsem to samé se třetím, hrůza, hrůza, ještě te´d když si na to vzpomenu, tak je mi špatně. U nás pomohl šátek, první měsíc života prořval, po pořízení šátku, byl klid. Měla jsem doma manducu, ale to nebylo ono.
Spal jedině v šátku, dokonce ani v kočárku nechtěl spát, jen šátek. Takže jsem chodila dopoledne 3 hodiny s šátkem, odpoledne 3 hodiny s šátkem a večer 2 hodiny s šátkem, potom jsem ho přendala do postele, a už spal v posteli vedle mě, budil se jen na kojení.
Ve čtyřech měsících přijal spaní přes den v závěsné houpačce Hacka, večer stále uspávám v šátku, asi 14 dní usínal večer sám v posteli, ale teď opět v šátku. V kočárku už chvíli vydrží, ale musí být vyspaný a mít dobrou náladu ![]()
Přeji ti abys taky přišla na to jak na ní, jestli je to třeba bříškem, nebo by pomohlo to nošení… Drž se.
@Lejla25 presne tak.male budou 4 mesice.mala ma prujem a jen place dr rekl, ze to vypada na zub.ma trosku otekle spodni dvojky ale nevypada to, ze by zatim mel nejaky vylezt.tak uvidime
Miminko se cítí dobře, když je pevně zavinuté. Připomíná mu to pobyt u tebe v bříšku. Prodávají se speciální zavinovačky. Doporučuju tuto četbu: http://www.jaknamiminka.cz/…nka-a61.html
Nejen že je to zábavně napsaný, ale opravdu to funguje.
Hodně štěstí!