Uspávání přetaženého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
92
1.7.14 08:14

Uspávání přetaženého dítěte

Ahoj děvčata, přečetla jsem nějaké diskuse na téma špatného večerního usínání. Většina rad bylo omezit nebo zrušit polední spánek, aby dítě bylo unavené. Někde jsem pak četla, že by to mohlo být naopak, že by už dítě mohlo být „chronicky“ unavené a proto stále špatně usínalo. (Nejedná se o nějakých pár dnů, ale o stálý stav). Tak mě zajímá, jestli jste to někdo tak měli, že vám dítě špatně usínalo a místo zkracování spánku pomohl spánek dostatečný. Čím víc dítě bude spát, tím lépe bude usínat a spánek bude kvalitnější. Dvouletá dcera mi teď spí tak 9-10 hodin, což mi přijde sakra málo, tak si myslím, že by to mohl být ten případ. S tím, že jsem už zkoušela vše, po dobrém, po zlém a právě i zkracovat spánek, nic nezabralo, tak bych to chtěla zkusit opačně a odpo ji nechat pořádně vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
1.7.14 08:18

Mám teda ročáka, ale se spánkem bojujeme snad od narození. Nevím, co je prospaná noc + budíček 5-6 ranní. :roll: Spí pak ráno 8-9h asi tak hoďku a pak jde chrnět po obědě. Na hoďku až půl…a pak začíná boj. Včera bylo hnusně tak jsme museli dřepět doma, začíná být po 16h protivný, přetažený, ale už neusne, nespočne… Takže chodí po 18h spát… K čemu mi to je, když se do postele dostanu až kolem 22h a pak brzo vstávám?!?! Nepomáhá nic… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
1.7.14 08:22

@Kolicitta
A jaký máte přesně problém s večerním usínáním? Z příspěvku to moc nechápu.
Jinak mě skoro dvouletá spí po obědě zhruba 2 hodiny a pak zhruba 9 hodin v noci, většinou 1× se vzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.7.14 08:23

A jak to chceš udělat? Nic ve zlém, fakt mě to zajímá, to jí teď budíš nebo co? Jak jí donutíš spát? Malá kolem druhého roku spala podobně, kolem dvou a půl najednou spala i o dvě až tři hodiny víc a teď to zase vypadá na těch 9-10 hodin. Prostě se to mění, teď v létě bude chodit spát klidně v jedenáct a podle toho se to zase nějak upraví přes den, možná jí budu budit ráno, aby si neodvykla spát po obědě - kvůli školce možná nebude spát přes den vůbec a bude vstávat pozdě. Večerní usínání je čím dál tím horší, protože mi toho musí čím dál tím víc vykládat a čím dál tím víc vyzvídá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
1.7.14 08:40

Ja mam teda rocni holcicku, ale ta spi pres den nekdy i 3× po 1-2 hodinach a pak vecer od 20:00 - 6:00. Kdyz nespi dopoledne, tak ke pretazena a v noci se probouzi a breci. Je fakt, ze s usinanim problem nema. Zaspava u kojeni, mebo pak sama, ale kdyz nespala dost, tak i ten vecerni spanek stoji za prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
1.7.14 08:42

Muj maly je trubicka a spí opravdu prazvlástne, ale spí, kazdé díte je totiz jiné a nemuzes skatulkovat. Dcerka dlouho, snad do roku spala po kazdem jidle a vecer v sedm spala až do rana, s nocni pauzou na prso. Syn (9m) se rano kolem 7 probudí, nasnídá se, pokadí se a kolem 9, je protivný a chce zase spát. v deset se vzbudí, nasvaci, pokadí a hraje si az do 12-13, naobedvá se a spí treba do trí, zálezí na tom, jak dlouho spí dcerka po obede, pokud vubec spí… pak syn svací a zase kadí. DD a kolem 6 už by zase sel chrnet, ale to se neosvedcilo… nechtel pak spat v noci nebo spal blbe. takže se v 18 nají a v 8 dojí a po koupání jde spát a spinká krásne trebas do 22, pak dostane prso, spí do 3, probudí se v 5, prso a 7 zas tlaci. D

dcerka ve dvou letech se rano kolem 7 probudí, nasnidá, v deset se nasvací, ve 12-13 naobedva, pak ji nutím jit spat, nekdy spí jak zabita, nekdy mi skace po hlave.. pak skacu po hlave i ja… kdyz spí, tak vecer jde spát az 9-10, spí bud celou noc, nebo se probudí a chce caj a nebo k nam… kdyz nespí, usne i v 6, ale taky už i v 9… kdyz se zadari, spi normalne, kdyz ne, probudí se v 8 a bantuje az do jedne… to zas skacem s manzelem po hlave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.7.14 08:43

Joo, kdybych věděla, jak ji donutit spát, tak tu teď nemám, co řešit :D… Ano, podle jiných diskusí, jsem ji po obědě budila. Problém je ten, že mi večer nechce usínat. A jak jsem psala, někde jsem četla článek odborníka, který psal, že to můžou být příznaky dlouhodobě nevyspalého dítěte. A proto se ptááám, jestli to má někdo ozkoušené nebo potvrzené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
1.7.14 08:45

U nás se taky blbě večer usíná, přibližně hodinu, ale nikdy to lepší nebylo, dlouho jí trvá se uklidnit. Většinou kvalita denního spánku se odráží v kvalitě nočního. Ve 20m spí od 12 do 14 a pak tak od 21 do 7. Nedávno přes den neusnula a pak odpadla před šestou, ale bylo už na hraně fyzických a psychických možností mého dítěte.
Moje rada je nechat denní spánek a večer zkusit dát do postele buď dřív, když ještě není tak přetažená, nebo naopak později.

Ale co radím o rychlém usnutí, když ležím denně vedle děcka v posteli hodinu a tiše si povídáme do nekonečna o tom samém, než usne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
1.7.14 08:46
@BABIES píše:
Ja mam teda rocni holcicku, ale ta spi pres den nekdy i 3× po 1-2 hodinach a pak vecer od 20:00 - 6:00. Kdyz nespi dopoledne, tak ke pretazena a v noci se probouzi a breci. Je fakt, ze s usinanim problem nema. Zaspava u kojeni, mebo pak sama, ale kdyz nespala dost, tak i ten vecerni spanek stoji za prd

jojo přesně to jsme taky tak měli v tomto věku. opakující se noční můry, když přes den málo spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
1.7.14 08:47

@Kolicitta mam to potvrzene tak, ze maly pokud byl pretazeny a nedospaly pres den, tak vecer usinal mnohem hur a noci byly mnohem narocnejsi. Pres den spi i ehm… 4 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
1.7.14 08:47

@Kolicitta
A v kolik jí dáváš večer spát? U nás je pravidlo, že jí musím po obědě budit nejdéle ve 2 hodiny, jinak mi usne až po desáté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
1.7.14 08:49

@lomika presne tak a moje ma i porad peoblemy s mafymanim v noci, takze zadna hitparada :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.7.14 08:55

Tak přesně tohle jsem si potřebovala přečíst. Děkuji za potvrzení a zkusím to tedy takhle. Dobrá rada :D - takže ji mám unudit ke spánku :D Večer dávám po půl osmé, ale právě spí až tak v 9, někdy i v 10 a to už jsem fakt na mrtvici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
1.7.14 09:00

U nás to tak funguje, že čím lépe spí přes den, tím lepší i v noci, vůbec nebráním spánku odpoledne. Mně spí taky max. 10 hodin denně a to mám o víc jak rok mladší.
U nás bylo vždy nejlepší dávat spát, když to vůbec nevypadalo, že by chtěla spát, ale časově už to na spaní bylo, potom celkem v klidu usne, ale když necháme, jako včera přes den devět hodin v kuse nespat, tak to je potom večer už tragedie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
1.7.14 09:24

No tak já mám 2 holčičky (2,5 roku a 8 měsíců) a každá to má se spánkem jinak :nevim: U starší se spaním bojujeme od malička - když se narodila, měla to nějak přetočené, takže přes den jakž takž spala a v noci se budila po cca 1 - 1,5 hodině :zed: :zed: :zed: Do dneška je tak 3-4× za noc vzhůru a večer, když jí dávám spát, tak musím ležet u ní, než usne a jakmile odejdu, tak se vzbudí - prostě děs :zed:
U mladší je to naprosto v pohodě - v 7 večer ji položím do postele a kolem půl 7 ráno se probudí - prostě paráda.
Podotýkám, že obě přes den spinkají - starší po obědě cca do dvou a mladší 2× - 9-11 a pak 13-14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401