Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vím ze už je tady toho spousta, ale vše se tíká jen nočního krmení a my máme problém s nočním pitím. Malá má pomále 10 měsíců. Je moc šikovná co se týče nočníku, papání, chození za ruce či prvních slovních spojení. Ale často se mě v noci budí. Chodíme spát kolem 7, asi 4 se mě vzbudí něž usne na tvrdo. Během noci tak 3. Pokaždé se napije a spí dál, málokdy je to kvůli dudlíku kterého používá jen na spaní. Než jí dávám spát tak se pořádně napije. Přes den mě vypije 500ml a na noc vařím nové 250ml, vše do rána vypito. Pijeme čaj a dětské šťávy. Když není tolik teplo tak je to o flašku méně. Nenaučila se mě pít až moc, nebo časem bude spát lépe.
@mamča terča píše:
Vím ze už je tady toho spousta, ale vše se tíká jen nočního krmení a my máme problém s nočním pitím. Malá má pomále 10 měsíců. Je moc šikovná co se týče nočníku, papání, chození za ruce či prvních slovních spojení. Ale často se mě v noci budí. Chodíme spát kolem 7, asi 4 se mě vzbudí něž usne na tvrdo. Během noci tak 3. Pokaždé se napije a spí dál, málokdy je to kvůli dudlíku kterého používá jen na spaní. Než jí dávám spát tak se pořádně napije. Přes den mě vypije 500ml a na noc vařím nové 250ml, vše do rána vypito. Pijeme čaj a dětské šťávy. Když není tolik teplo tak je to o flašku méně. Nenaučila se mě pít až moc, nebo časem bude spát lépe.
Zkus dat na noc k pití jen čistou vodu ![]()
Myslím, že si zvykla na to, že při probuzení dostane napít. Pokud to tedy dělá už dlouho. V tom případě bych se snažila uspat v noci jen podáním ruky, pohlazením apod. Pokud to ale dělá až teď, když jsou dny hodně teplé, asi má opravdu žízeň. Každopádně bych jí dávala pít jen vodu, ta nemá chuť a nebude vyžadovat tolik pití v noci, protože nedostane to svoje sladké.
Proč jí místo toho jednoho pití čaje vody večer nebo v noci nedáš UM, tím by se zasytila a spala by možná dýl.
Možná je moc oblečená a budí se horkem, proto časté pití ![]()
Musíš pátrat, kde je problém.
No ty asi nevíš, co znamená nespat celou noc ![]()
Jo, naučila sis ji na šťávičku, bude se budit, co by se nebudila. Udělala jsem tu samou blbost a jeden čas se mi dítě budilo na flašku klidně co hodinu, vylemtalo za noc litr a musela jsem minimálně dvakrát přebalit
Nakonec jsem to utla, dala jen vodu, trošku řval a během dvou nocí byl klid a budil se jen jednou opravdu ze žízně a vzal i tu vodu
To ji v noci a vecer davas stavy? Proc ne um? Nema hlad, ze tak pije?
Nějak jsem nepostřehla, jestli ještě kojíš? Jinak bych se určitě vykašlala na šťávy a dávala jen vodu. Jestli má žízeň a nesouvisí to s jiným problémem (zeptala bych se lékaře, jestli ti přijde, že vypije moc), nedělala bych z častého buzení problém a prostě jí vyhověla. Když se v noci probudí dospělý a má žízeň, taky se napije ![]()
Když dítě nespí to moc dobře znám. Do 3mězíců spala jen něco málo 8 hod denně a to jen po půl hodkách. Pak se to začalo zlepšovat. Ted už spí mnohem lépe, oproti tomu jak spávala. Na noc má pyžamko bez rukávů a nohavic a lehký pytel na spaní. Místo pití ji uspávám konejšením, bud si ji dám vedle sebe či ji držím za ručku v postýlce, málokdy se to bez napití povede. šťávy jsou neslazené a pytlíkový čaj též moc nesladím. Jen troško glukopuru ho osladím. Ten nám doporučila doktorka.
Hlad nemá, sama se před více jak měsícem odstavila, bylo toho už málo. UM si jen cucne nic víc, až teprve po 6 ranní se nají
Jde fakt o 10 m dítě? trochu mi mate chození za ruce, slovní spojení, nočník atd
.. co se toho pití týče, na noc je toho dost
dala bych jen vodu a v menším množství.. pití bych řešila přes den..
@martina.se píše:
Jde fakt o 10 m dítě? trochu mi mate chození za ruce, slovní spojení, nočník atd.. co se toho pití týče, na noc je toho dost
dala bych jen vodu a v menším množství.. pití bych řešila přes den..
Taky jsem si to cetla 2×
chozeni a nocnik beru, ale slovni spojeni moc nechapu…
@dani24687 píše:
Taky jsem si to cetla 2×chozeni a nocnik beru, ale slovni spojeni moc nechapu…
si říkám, že starší dítě bude budit to, že potřebuje po takovém množství pití na wc, ale v 10m?
mi to nějak nesedí..
@martina.se píše:
si říkám, že starší dítě bude budit to, že potřebuje po takovém množství pití na wc, ale v 10m?mi to nějak nesedí..
Tak ma plinu na noc urcite. Ne?
Jj jde o 10 měsíční dítě,, chodí více jak měsíc, dr řekla akorát ze je moc šikovná a nezakázala nám brzké chození, na nočník chodí od 7 měsíců - nejprve na nečisto, poté na ostro, moc se jí to líbí, vždy je taková jakoby pyšná když se vyčůrá či vykadí, chválíme ji za to. Pořad lepší dřív něž pozdě, pak by mě nočník nosila akorát na hlavě. A povídá mama papa, proste vyjmenuje všechny a větu co to je, to to je.
Neberte to jako vychvalování, jen odepisuji na vaše reakce
A tu vodu vyzkouším ![]()