Sedí ale neleze 9měsíční

4411
23.7.14 10:02

Sedí ale neleze 9 měsíční

Zdravím, zajímalo by mě komu to tak prcek taky provozoval. Na konci 8 měsíce si syn sedl, super krásně šikmý sed ze čtyř :dance:. Nechápu tedy pro se pořád plazí a neleze po těch čtyřech :jazyk:. Předevčírem kousek popolezl ale od té doby nic a zase se jen šune po pupku :). Jak ho motivovat aby se rozlezl? Popřípadě jak to bylo u Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
23.7.14 10:07

@Ivčis nech ho byt ;) ma svoje tempo evidentne nema potrebu lezt po 4 tak proc by to delal.

Me prvni obchazel v 10m nabytek teprve z toho si sedl a zacal lozit po 4, druhy ukazkove ctvernozkoval dle tabulek. Chodit zacli oba stejne az mnohem pozdeji. Treti je ve hvezdach. Kazde ditko ma sve tempo vyvpoje aolud je to v ramci mezi nejvic mu prospejes kdyz ho nechas na pokoji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
23.7.14 10:08

Konzultovala bych to s dětskou doktorkou. Nemusí to nic znamenat. Sestřenice syn se neplazil, nelezl po čtyřech, položil se na bříško, nasunul pod sebe nohy a prudce se odrazil - jako když klouže tučňák po břiše. Seděl normálně a normálně začal chodit. Dneska ho už zajímají holky a je naprosto v pořádku :mrgreen:

Ale doktorky bych se zeptala - pro vlastní klid a jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.7.14 10:09

@Ivčis kluk se z pérování na kolínkách zničehonic postavil a hned posadil. Pak teprve začal lízt, ale považoval to za nutný zlo, takže se tomu vyhýbal, jak čert kříži.

• Citovat
  • Upravit
1746
23.7.14 10:10

On na to přijde sám, neřešila bych to, obě moje děti si sedli z polohy na kolínkách a stejně se dál ještě nějakou dobu plazili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
23.7.14 10:12

Já se jen divím tomu že když ví naco má ty kolena tak proč to nedělá? Nikdy jsem neviděla nikoho si nejdřív sednout a až pak lozit. Jinak je moc šikovnej, klekne si když se o mě opře už se zkouší i pustit. Plazí se rychle jako blázen a sedne si ukázkově :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
23.7.14 10:14

@Verunka.T Tak už vidím, díky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
23.7.14 10:17
@Ivčis píše:
Já se jen divím tomu že když ví naco má ty kolena tak proč to nedělá? Nikdy jsem neviděla nikoho si nejdřív sednout a až pak lozit. Jinak je moc šikovnej, klekne si když se o mě opře už se zkouší i pustit. Plazí se rychle jako blázen a sedne si ukázkově :srdce:

asi je pro ně lození po kolínkách náročnější než plazení, musí si to třeba v hlavě pořádně promyslet, jak na to :-).Vážně se ničeho nebojte, poleze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
23.7.14 10:18

@Ivčis u nás to bylo úplně stejné. Dcera začala sedět a pak začala rovnou chodit (v 9 měsících). Až když už chodila si občas usmyslela, že poleze po čtyřech :-)

• Citovat
  • Upravit
16744
23.7.14 10:19

Malej má 10 měsícu a sedí, ale po čtyrech neleze, zkoušel to, ale nejde mu to, takže se na to vykašlal a jen se plazí, slyšela jsem že některý děti nelezou jen se plazí, neřeším, každé dítě je jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.7.14 10:20

Mě se mladší posadil v 9,5m, a lézt začal o msíc později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
23.7.14 10:25

Nám doporučili dávat malýmu překážky, přes který by ležel. Sice to asi moc nepomohlo, napřed začal obcházet nábytek, ale teď už ukázkově leze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
23.7.14 10:32

Taky si nejdřív sedl. Koupila jsem velký koberec do obýváku (máme lino), aby mu to neklouzalo. A trochu ho štelovala na kolínka. Naštěstí prcek je dost šikovný a zvládl to sám. Lezl asi měsíc a začal chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
23.7.14 10:35

@Lidym My máme plouvoučku to mě ani nenapadlo že by to mohlo být kvůli tomu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13766
23.7.14 10:41

Můj syn byl hodně „líný“ a pohodlný, když už se dlouho plazil a na kolínka nechtěl a nechtěl (bylo mu 12m), tak jsem mu dávala kostičku za bodýčko na bříško. Takže ho to při plazení tlačilo a musel na čtyři (uměl to, ale plazení bylo rychlejší). Vždycky na pár hodin denně (2-3) a naučil se rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí