Sedí ale neleze 9měsíční

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2780
23.7.14 10:41

Mě to říkala fyzioterapeutka a opravdu to pomohlo. Předtím jsme měli jen menší dětský koberec. Tak jsem koupila zbytek 3m x 2m, nechala obšít a máme ho přes tu plochu, kde se malý pohybuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.7.14 10:45

@Ivčis rzoleze se…nebo taky ne a jednoho dne se prostě postaví a na nějaké lezení se ti vykákne :) Neteř se plazila, seděla a pak rovnou chodila. Neřeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
23.7.14 10:47
@Ivčis píše:
@Lidym My máme plouvoučku to mě ani nenapadlo že by to mohlo být kvůli tomu :nevim:

taky máme po celým bytě plovoučku a žádný problém v tom nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
23.7.14 10:53

@Ivčis ja to mela s malym podobne :), bral vsechno na preskacku…v 9 mesicich sel na 4, ale jen se houpal, zvedal ruce, nohy…nelezl ani se neplazil…v 10 mesicich se z tech 4 posadil a zacal se plazit :lol:, v 11 mesicich se postavil a za 2 dny lezl po 4 :lol:, tyden na to chodil kolem nabytku…;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
23.7.14 11:06

Nechala bych ditko byt kazdy ma svoje tempo mladsi dcera je lenoch nechtela sedet plazit a pak uz mudr rikala ze pokud se do tydne nerozlpazi ci nerosedi pujdeme na vojtovku a svete div se dite za tyden sedelo za dalsi tyden se porande plazilo a ted dokonce lezeme po 4 a to ji je rok a mesic starsi dcera v tuto dobu uz chodila, kazde dite ma svoje tempo a styl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
23.7.14 11:13

Dcera se také jenom plazila, pak si začala sedat a asi až 2 týdny potom začala lézt po čtyřech.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.7.14 11:30

Dcera začla sedět v 10,5 m. a lézt až v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.7.14 11:35

@Ivčis Tak třeba máte podlahu, po které je prostě jednodušší se plazit, než lézt po čtyřech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
23.7.14 11:37

Ahoj, naše malá seděla jako první kolem 8 měsíce, pak se plazila a pak začala jednoho dne pérovat na kolínkách. Říkám si, jé, to se brzy rozleze, ale trvalo další skoro měsíc, než začala opravdu lézt (bylo jí asi 9,5 měsíce). Plazení jí přišlo jednodušší a rychlejší. Je fakt, že lezení jí šlo dříve na koberci nebo podložce, na linu pak šla na plaz, protože jí to klouzalo, ale nakonec se naučila tak dobře, že i na linu leze jak blázen, ani ji nestačím chytat.

Neřešila bych a klidně počkala, až si na to dítě přijde samo. Nijak jsem malou nestimulovala, přišla si na to sama, nyní už i stojí (10m).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
23.7.14 12:12

Já sem zakladatelce s dovolením vlezu s dotazem, snad to nebude vadit. :kytka: Syn cvičí už půl roku vojtovku (ted v poslední době to dost flákáme :oops: ). Má 11 měsíců, plazí se ukázkově, je na všech 4, ted si /před 3 dny/ sedl a od včera vydrží sedět i hodinu. Sedl si ze všech 4. Nicméně nelozí (pokus tam je, ale je velmi opatrný a popoleze kousek - půl metru, metr). A já už cvičit vojtovku moc nechci (problém kvůli kterému tam šel je dávno vyřešený), ale cvičíme teď jen proto, že neodpovídá tabulkám /nesnáším tabulky/. Ale zase nechci něco zanedbat. Jak byste se k tomu postavili vy? Je dost možné, že prostě lozit nebude (tak jako spousta dětí). Ale chození nebo postavení se u nábytku je zatím v nedohlednu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
23.7.14 12:50

@Vermun necvičila bych, připadá mi to už jen jako zbytečné posouvání dopředu kvůli tabulkám. Pokud se vyvíjí, má pokroky a nemá žádnou asymetrii, tak už bych ho nechala být. U nás to bylo to samé ve 4m, problém mi nepřišel tak důležitý a cvičeni nepřinášelo takové pokroky, takže jsem toho po 14 dnech nechala a později mi to potvrdila i neuroložka, že se to dnes cvičí většinou zbytečně.

Jinak k tomu lezení, snažila bych se, aby mé dítě lezení nepřeskočilo, je to jedna z nejdůležitějších fází vývoje, při které se hodně posilují zádové svaly a propojují hemisféry, takže je to poměrně důležité i do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
23.7.14 13:31
@Ivčis píše:
Já se jen divím tomu že když ví naco má ty kolena tak proč to nedělá? Nikdy jsem neviděla nikoho si nejdřív sednout a až pak lozit. Jinak je moc šikovnej, klekne si když se o mě opře už se zkouší i pustit. Plazí se rychle jako blázen a sedne si ukázkově :srdce:

Tak my se hlásíme..nejdřív si sednul a až pak začal lézt..v 8 měsících přesně..během týdne najednou seděl, lezl a začal si stoupat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
23.7.14 13:35

Tak vidím že to není nic neobvyklého, děkuji za reakce :kytka: a přeji pěkný zbytek dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.14 14:05

Dceri je 10m, sedela na 8m, plazi se,neleze.Kdyz ji postavim do postylky, drzi se a stoji, do toho se pohupuje.Ale sama neleze a sama se nepostavi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
5.8.14 14:10
@Vermun píše:
Já sem zakladatelce s dovolením vlezu s dotazem, snad to nebude vadit. :kytka: Syn cvičí už půl roku vojtovku (ted v poslední době to dost flákáme :oops: ). Má 11 měsíců, plazí se ukázkově, je na všech 4, ted si /před 3 dny/ sedl a od včera vydrží sedět i hodinu. Sedl si ze všech 4. Nicméně nelozí (pokus tam je, ale je velmi opatrný a popoleze kousek - půl metru, metr). A já už cvičit vojtovku moc nechci (problém kvůli kterému tam šel je dávno vyřešený), ale cvičíme teď jen proto, že neodpovídá tabulkám /nesnáším tabulky/. Ale zase nechci něco zanedbat. Jak byste se k tomu postavili vy? Je dost možné, že prostě lozit nebude (tak jako spousta dětí). Ale chození nebo postavení se u nábytku je zatím v nedohlednu…

Uběhl měsíc a můžu zodpovědně říct, že syn vše dohnal, sedí, plazí se, leze a začíná se pokoušet vstát. Dohnal vše během 14 dní a to i přesto, že byl nemocný. Tudíž maminky nezoufejte. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí