7měsíční nespí!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1006
28.10.13 06:49

Nespíí!! 7 měsíční

Ahojky holky, a maminky.

Jsem už zoufalá a ráda za každou radu.
Můj skoro 7 měsíční syn se mi v před 2 měsíci začal v noci budit po hodine, dvou.
Do té doby, kromě otočeného spánkového režimu po narození spinkal celkem obstojně.
Než se začal budit, tak dorbých pár tydnů už spinkal kráně od nějakých 8 večer, do 5 ráno.
Na noc dostával Um, nebp kaši. Protože po mém mlíku se v noci budil zaručeně.

Ale pak se to zlomilo, a začal se budit, a dokoce sám neusne, strašně se vzteká a dlouho mu to trvá, je to stres pro mě i pro něj.
První sem myslela že zoubky, ale bude to druhý měsíc, a v pusině po zoubky ani stopa, pak mě napadl růstový spurt, ale to už by asi také přešlo.
Tak jsem začala zkoumat co by mu mohlo v pokojíku vadit.
Zkoušela jsem - nechat světlo, nechat tmu, zvlhčovat vzduch, otačet různými směry postýlku po pokoji, vyměnit ložní prádlo, zavinovačku, spací pytel, na noc větší dávku Um, nebo kaše, dokonce jsem zkoušela i jen kojit, dudlíka, čajík.

Ani spinkání semnou už nepomáhá, tak jako když byl maličký.

Už nevím co by to mohlo být, jsem zoufalá, ale hlavně vyčerpaná. Nenatáhnu se ani přes den, protože to mi toho taky moc nenaspí a to co naspí, tak hlavně v kočárku.

Napadli mě i noční děsy, ale o těch toho moc nevím…

Holky poradtě, někdo stejnou zkušenost?

Někdy se budí jen knouráním, někdy vyloženě pláčem.
Když se budí kojím, někdy pije jako by měl vážně hlad, někdy jen cucne a spí dál.
To je jediná výhoda, ze hned spinká, jenže kdyz se do hodiny budí znovu já nestačím pomalu ani zabrat.
Zkoušela jsem mu v noci dát i UM, taky nezabralo…

:zed: :nevim: :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20840
28.10.13 07:04

Ahoj, pochopila jsme dobře, že malej spí v sám pokojíku? Pokud ne, zkusila bych ho na noc odstěhovat od tebe.
Pokud spí sám, nám vždycky pomohlo, když k nim v noci chodil manžel, ne já.
Ale i tak bylo zlepšení otázkou cca tří týdnů.
Jak je zvyklý usínat? Usne sám?
A jinak nic prostě nepomůže - jen vydržet. Mimina prostě v noci někdy nespí, někdy spí a nepředvítatelně to střídají :hug:

A ještě mě napadlo - paradoxně dítě vyspané lépe přes den spí lépe i v noci. Zkuste zapracovat na denním spaní.
A večer dodržovat ukládací rituály, ukládat evstejnou hodinu a za stejných podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.10.13 07:10

Možná mě budou kamenovat, ale nám se osvědčilo postupovat podle knihy Každé dítě může dobře spát. Je ke stažení na uložto.
Začali jsme v 7 měsících. Základ u nás byl samostatné usínání a i v noci jsme tak občas museli postupovat. Ale tak po třech nebo čtzřech nocích to bylo v pohodě, pokud se vzbudil, tak stačil jen dát dudlíček, pejsek nebo napít a spinkal dál.
Jasně, ani teď ne každá noc je ideální, ale většinu spí bez probuzení od půl osmé do šesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
28.10.13 07:13

@Novire

Spí sám, máme pronajatý dvoupokoják, my spíme v obýváku. Jinak denní řád už nejakym způsobem dodržujeme. KOlem devaté ráno ho totiž chytá únava, tak usne. Pak po obede nachvili, a obcas mi pak usne venku v kocarku treba na pul hodinku, vecerní ritual dodrzuju uz prakticky od narození.

Zkousela jsem i posouvat dobu koupaní a ukládání, ale taky bez výsledku.

Usínal sám, krásně, vždy sem ho nakrmila, polozila do postýlky, a on si tam hral sam, broukal a usnul.
Ted uz se tam vzteka, place, vzteka, chvili si hraje, vzteka… a porad dokola. Zacalo to stím buzením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
28.10.13 07:13

A nebudí se jen kvůli tomu kojení? Tohle kojený děti dělají hodně.. Jak ho pak uspáváš? Nakojíš a on u toho usne? Možná bych zrušila to kojení a nabídla jen čaj nebo vodu.
A ještě si hodně chválí knížku Každé dítě může dobře spát, za přečtení taky nic nedáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.10.13 07:14

Podle mě je to období, nebudí se hlady, ale budí ho něco jiného (špatné sny, ty zoubky to klidně můžou být, i když zatím nejsou vidět, nebo ho prostě vzbudí něco jiného a nemůže pak usnout). Kaše a UM proto podle mého nepomůžou. Můj 9,ěsíční byl dnes v noci vzhůru 5× a kojil se. Myslím, že je to přirozené. Od prvního kojení jsme spolu v posteli, takže mně to nijak nevyčerpává. Takže to je moje rada. Většina tu bude psát opak, ale já myslím, že příroda to prostě zařídila tak, že dítě potřebuje matčinu blízkost. Někdo tomu říká zvyk, já tomu říkám potřeba dítěte. U nás to chodí v takových vlnách - jsou období, kdy se budí jen 2× a pak období, kdy víc jak 5×. Věčně to dělat nebude a v pubertě se mnou v posteli spát také ne. Všechny moje kamarádky co to tak praktikovaly, to v pozdějším věku nemusely nijak radikálně řešit (odnaučovat) - děti k tomu dospěly samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
28.10.13 07:15

@jessikka

To neznám, zkouknu, stáhnu.
At kamenují, já se ptám na názory a zkušenosti ostatních.

Co komu pomohlo, co ne, řešit tady správnost někerých postupů nechci… :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
28.10.13 07:16

@petrul

Na noc dostává Kaši nebo UM, protože po mém mléku ani neusne.
Ale když se v noci vzbudil kojila sem.
Jenže se nebudil, ted se budí, tak kojím.
Zkoušela jsem dát i čajík, dudlík, nebo UM, bez výsledku, vypije, usne, za hodinu, ci dve znova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.10.13 07:17

My jsme takhle špatně spali asi od 6,5 měsíců, najednou buzení co hodinu, brek, pobrekávání až křik… taky jsme zkoušeli cokoliv kolem jídla a tím to nebylo. Každý den jsme čekali, že uvidíme zub :roll: do teď nic :roll: má osm měsíců a začalo se to hodně lepšit, musím zaklepat. Hodně větrám, málo vytápím a samo to přechází, už se zas budí 1× za noc na mlíčko. Dokonce nám spinkal párkrát i 12hod s jedním probuzením, o tom jsem si mohla nechávat zdát 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
28.10.13 07:18

@AliTad

Kuba snámi také spal v posteli, jenže pak sme ložnici zrušili a udělali mu z toho pokojík, protože sme se tam tloukli.

Spíme v obývaku na rozkladacím gauči, a tam se sotva vejdeme s přítelem, takže společný spaní tedˇnepřichází v úvahu.
Nemám zde kde dát, ani postel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.10.13 07:19

@iwankaanjelik Tak to bych ho samotného nenechávala. Pro tebe je to náročnější a třeba je to částečně tím, že je mu tam smutno. My teda staršího šoupli do vlastního pokoje v nějakých 9 měsících, protože celou noc spal a naopak ho manžel rušil, když vstával brzy do práce. Proběhlo to úplně bez problémů. U mladšího už teď vidím, že to hned tak nepůjde, že mě bude nablízku potřebovat déle. Vyřvávací metodu já osobně neuznávám.
Doporučuji přečíst http://www.modrykonik.cz/…rodicovstvi/ - hlavně společné spaní a důvěra v pláč dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
28.10.13 07:20

@dani24687
My jsme v paneláku, a samosebou je tu suchý vzduch, ikdyž se netopí.
Zvlhčuji jak se dá, protože mi to samotné vadí, jsem astmatik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.10.13 07:21

@iwankaanjelik Máme ložnici 8,5 m2 a vejdeme se :nevim: Je to už asi trochu extrém, ale my tři spíme na lůžku o šířce 140 cm. Nevejde se vám tam postel přiražená k dětské postýlce bez bočnice? Nebo ho při prvním buzení přenést k vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.10.13 07:22

@iwankaanjelik i my jsme v paneláku. Teď v ložnici netopíme a celý den je otevřený okno a přijde mi, že fakt je to možná i tím to lepší spaní. Řeknu po pár dnech 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
28.10.13 07:26

@AliTad

Nám se do ložnice vejde akorát postýlka a postel a nic jiného, ani přebalovák.
Proto sme to zrušili. Neměla jsem kam dávat ani věci pro malého…
My spíme s přítelem na 135 cm, a sotva se vejdeme, já mam totiž dost přes 90 kg :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí