Cestování - nesplněný sen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.7.12 18:47

@papavlinka33 Tak to úplně chápu. Alespoň, že manžel nad tím také přemýšlí, to je velké plus. Jak už jsem psala, můj manžel je hodně rodinný, rád se vídá se svojí (i samozřejmě mojí) rodinou a prostě je dá se říci spokojený. Taky asi máte velkou výhodu, že jste tam asi pracovali na lepších pozicích vid?
No a jak píšeš, že nevíš proč si vlastně nespokojená..to si říkám furt dokola. Jenže co jsem na MD, tak si to vyčítám víc a víc, jen těch pár měsíců byla pro mne taková zkušenost, co by mi dal třeba takový rok. Mám prostě pocit, že mi něco uniklo :nevim: A furt přemýšlím, jak si to splnit. Přemýšlím, až děti odrostou..jenže zrovna už můžou být nemocní rodiče, tak bude potřeba nějaká péče, a stejně bych je tu nenechala. A pak třeba už vnoučata. Fakt nevím jak to vykoumat. Možná jedině, kdyby dítko třeba taky odjelo na delší dobu pryč, tak pak třeba často jezdit za ním :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2458
26.7.12 19:31

Já jezdila do zahraničí už za časů studií na prázdniny pracovat, pak jsme cestovali i s manželem a několik let jsme byli pryč. Manžel má stavební firmu a docela se mu tady daří, ale tam by se mu dařilo také protože tam již v tomto oboru pracoval před návratem domů. Navíc máme kamaráda který je generálním ředitelem jedné developerské společnosti a ten také přispěl k tomu že manžel o přesunu přemýšlí. Jsou s mužem přátelé, pracovali společně a jsou neustále v kontaktu, nabízí mu zakázky na několik let do předu, firma má prodané projekty do roku 2016 a navrhované projekty ve stádiu příprav až do roku 2020, ty se začnou prodávat po dokončení nejspíš za dva roky, takže vlastně stálý příjem. Já mám stále dobré kontakty na svém bývalém pracovišti(zdravotnictví) takže by to také šlo. Jak jsem psala již dříve je rozdíl jet někam poprvé a jet někam kde už to člověk zná a má kontakty a práci jistou, jen tak bez jistoty bychom asi nikam nejeli.

Pokud budeme chtít odjet tak bychom chtěli prodat dům což také nemusí být hned pokud jej nechceme prodat pod cenou. Za tu cenu bychom si koupili nějaký domek v novém místě. Bylo by to hodně zařizování a celkově všeho, ale nějak z toho strach nemám. Je tam spoustu českých s slovenských rodin které také přicestovali i s dětmi. Rodiče pracují převážně ve stavebnictví a pohostinství, děti chodí normálně do školy, ať už vyšší či nižší pozice tak ti lidi se prostě mají fajn.
My nějaké finanční potíže sice nemáme, ale dost rodin tam odjelo doslova ze zoufalství(dluhy, exekuce) a vyhrabali se z toho což by se jim u nás bez bankrotu asi nepovedlo. Protože je pravda co mi řekl jeden kamarád a to že v zahraničí pokud člověk pracuje i na nižší nekvalifikované pozici tak si může dovolit slušně žít, má auto, slušné bydlení a ušetří i na dovolenou. Tohle u nás prostě není. Lidi makají a nemůžou si dovolit kolikrát ani tu dovolenou jednou za rok.
I když mám třeba dobře placenou práci a manžel také, ale tady si nikdo práce neváží, když je někdo zdravotník tam tak si jej lidé váží a zaměstnavatel se k němu podle toho chová, u nás v nemocnici každého jen odírají o peníze. V soukromém sektoru je to ještě horší, firma mého muže je docela vyhlášená v okolí a hlavně mezi zaměstnanci je docela za exota, protože jim platí i přesčasy, přispívá na důchod, platí cesťáky, platí navíc za svátky, soboty, neděle, atd. Je to chyba systému a s tím já jako jedinec nic neudělám tak je pro mě lepší změnit místo působení. V našem případě nejde ani tak o peníze i když nepopírám že je to důležitý artikl, ale jde o prostředí, atmosféru a mentalitu. Dá se říct že už jsem tady z toho unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
26.7.12 19:48

Anonymni, pokud Te to opravdu tak laka, tak bych zkousela presvedcit manzela a jela :) Rodinu prece muzete nasvtevovat i tak, kdyz se prestehujete nekam v ramci Evropy, tak jsou dnes letenky strasne levne, ja bydlim v zahranici a litam domu tak casto, jak se mi chce ;) protoze to stoji jeste min, nez jet tady nekam tri hodiny na vylet vlakem. Jen zvaz, jestli mate sanci si v cizine najit zamestnani, jestli nemate doma nejake velke zavazky (hypoteku, nemocne rodice atd.), predpokladam, ze dite jeste do skoly nechodi, takze tady jedna starost odpada… Uplne Te chapu, ja jsem uz zila v zahranici dvakrat (poprve rok a ted tri roky) a chystam se brzy zase nekam vyjet, pohodlnejsi (a levnejsi) je samozrejme zustat doma, ale mne to za to stoji :) Zkus to manzelovi navrhnout, treba zmeni casem nazor, vsak se taky nemusite stehovat hned zitra ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová